Berkum naar onberekenbaar KHC

Zwolle – Berkum speelt, als het weer niet opnieuw roet in het eten gooit, zaterdag uit bij KHC in Kampen en dat is een ploeg waar de Zwollenaren niet maar zo van winnen.

"KHC is altijd strijdbaar en in eigen huis zijn ze heel moeilijk te verslaan," weet keepers-trainer Henry Karrenbelt van Berkum. "Vooral uit standaard-situaties zijn ze gevaarlijk. KHC speelt niet altijd goed maar heeft een goede wedstrijdmentaliteit en is daardoor, zeker tegen Zwolse ploegen, vaak onberekenbaar."

Moeite
Die onberekenbaarheid bleek ook in september toen Berkum in de thuiswedstrijd tegen KHC weliswaar met 4-1 won, maar toch heel wat meer moeite had met de Kampenaren dan de ruime uitslag doet vermoeden. KHC kreeg in de beginfase de beste kansen, kwam binnen een kwartier op voorsprong door Nick Notrot en had toen zicht op meer. De wedstrijd kantelde echter toen doelpuntenmaker Notrot na een half uur hands maakte en Berkum een penalty kreeg. De thuisploeg kwam nog vóór rust op voorsprong maar kon het karwei pas laat in de tweede helft afmaken.

Van de drie Kamper ploegen in de 1e Klasse D staat KHC er momenteel het beste, of het minst slecht, voor en dat is een prestatie omdat de selectie van trainer Herman Oosterhaar vorig seizoen via de nacompetitie is gepromoveerd. Dat wil niet zeggen dat alles naar wens verloopt, want met een 10e plaats in 1D staat KHC maar net boven de gevarenzone. De afstand met een aantal hoger geplaatste ploegen is echter miniem, zodat KHC met een zege direct goede zaken kan doen.

Gatenkaas
In de laatste competitiewedstrijd speelde KHC met 4-4 gelijk bij hekkensluiter Sparta Enschede, waarbij KHC’s Zwolse clubtopscorer Jeffrey de Nooijer liefst drie keer doel trof. De Kampenaren kwamen drie keer op voorsprong maar gaven dat steeds weer weg omdat de defensie, volgens eigen zeggen, haar dag niet had. Met dat euvel kampte trouwens ook de tegenstander van die dag, want volgens de KHC-website leken beide verdedigingen op een "Edammer gatenkaas".

Berkum deed het in het laatste competitieduel voor de winterstop overigens nog slechter, want de Zwollenaren gingen toen met 3-0 onderuit bij ASC Nieuwland en zakten daardoor van de eerste naar de derde plaats op de ranglijst. In de winterstop deed Berkum het echter uitstekend in het beker- en oefenprogramma. Thuis werd gewonnen van de hoofdklassers SDC Putten, Staphorst en Rohda Raalte en bij Flevo Boys werd gelijk gespeeld. "Berkum is de kampioen van de winterstop, maar dat zegt dus niets. Het échte werk begint nu pas weer," beseft ‘keepers-goeroe’ Karrenbelt, die onlangs heeft bijgetekend voor nog een seizoen bij Berkum.

Dat echte werk in de wedstrijd KHC-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Pieter van der Pol, die om 14.30 uur zal laten aftrappen op Sportpark ‘De Venen’ aan de Venenweg in Kampen.

Artikel delen: