Kroaat Lukas Culjak op stage bij PEC Zwolle

Zwolle – De Kroaat en speler van Borussia Dortmund U19 Lukas Culjak is momenteel op stage bij PEC Zwolle. De 1,91 lange verdediger komt mogelijk in aanmerking voor een contract in Zwolle.

culjak.jpg

Foto: Facebook Culjak 

Als 15-jarige voetballer startte Culjak zijn carrière bij de voetbalschool van FC Bayern München. Bij Dortmund heeft de 18-jarige verdediger nog een contract tot eind juni 2015. Fair Deal Sports begeleidde de Kroaat naar Zwolle. De afgelopen maand bewandelde spits Nikos Ioannidis de omgekeerde weg. De spits die in Zwolle niet succesvol was ging naar Dortmund. De Griek wordt door de Duitsers tot de zomer van 2016 gehuurd van Olympiakos.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Eli Babalj mag zich de komende tijd bewijzen bij PEC Zwolle. De 22-jarige aanvaller van AZ traint vanaf vrijdag mee met de selectie van de bekerhouder.

  Babalj kwam anderhalf jaar geleden als grote belofte binnen in Alkmaar, maar de Australische spits heeft die reputatie nog niet waargemaakt. Vorig seizoen werd hij onder trainer Dick Advocaat werd teruggezet naar de beloften en ook deze jaargang kwam onder coach John van den Brom het nog niet van een debuut in de hoofdmacht. Technisch directeur Earnest Stewart liet al weten dat Babalj mag worden verhuurd.

  Bij de beloften van AZ scoort Babalj inmiddels echter met grote regelmaat. Hij mag nu bij PEC Zwolle laten zien of hij daar wel klaar is voor het grote werk. De ploeg van trainer Ron Jans sloot eerder deze maand ook al Aleksandar Bjelica in de armen. De Servische verdediger was uit de gratie geraakt bij FC Utrecht, nadat hij zich op huurbasis bij Sparta Rotterdam onmogelijk had gemaakt.  ⚠️ Meld

 2. Deze jongen heeft nul ervaring in de eredevisie en heeft de stap tot op heden niet kunnen maken, zelfs niet bij az. Zwolle kan toch wel iets beters halen uit het buitenland ofzo?


  ⚠️ Meld

 3. @blink
  Dat is ongeveer net zoveel ervaring als Ryan Thomas had toe hij naar Zwolle kwam… En ook net zoveel als Mohktar, en Mokotjo, en van der Werff, en Sainsbury… Vul verder zelf maar in.

  PEC moet het juist niet hebben van ‘bekende namen’ want die zijn per definitie (te) duur. Het huidige beleid heeft al bewezen dat het prima werkt. Lijkt mij ook een goede zaak dat wij dat als supporters herkennen en ondersteunen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.