Jeugdbrandweerwedstrijden in Zwolle

De SJBN organiseert ieder jaar in een aantal plaatsen in Nederland de jeugdbrandweer-wedstrijden. Zaterdag was in Zwolle de halve finale. Aan de Vondelkade, bij oliemolen de Passiebloem, streden verschillende teams uit Nederland om de prijzen.

Het sterke Zwolse team, dat in juni 2007 nog eerste werd in de halve finale van de Jeugdbrandweerwedstrijden in Terneuzen, mocht niet meedoen, omdat de wedstrijd in de eigen stad was. Tijdens deze wedstrijden moeten de deelnemende ploegen een incident bestrijden wat is geënsceneerd door middel van vlammenborden, vuurlinten, knetterkasten e.d. Er wordt getracht om zo veel mogelijk de werkelijkheid te benaderen waarbij de ploegen hun kennis van de technische en tactische brandbestrijding kunnen laten zien.

De wedstrijden hebben een competitie element waardoor er ook spanning en vooral ook emotie bij komt kijken. Daarnaast is sportiviteit ook een belangrijke factor en dat wordt binnen SJBN hoog in het vaandel gehouden. De wedstrijden worden beoordeeld door volwassen juryleden die zelf ook uit de jeugdbrandweer zijn voortgekomen dan wel bij hun jeugdkorps als leider betrokken zijn of geweest zijn.

Artikel delen:

Reageer