Australische aanvaller traint mee bij PEC Zwolle

Zwolle – De 22-jarige aanvaller van AZ Alkmaar Eli Babalj mag zich de komende periode bewijzen in Zwolle. De Australische belofte traint vanaf vrijdag mee met de selectie van PEC Zwolle.

Babalj kwam in Alkmaar nog niet tot een debuut in de hoofdmacht. Technisch directeur Earnest Stewart verklaarde dat Babalj mag worden verhuurd. Bij de beloften van AZ scoort Babalj inmiddels echter met grote regelmaat. Hij mag nu bij PEC Zwolle laten zien of hij daar wel klaar is voor het grote werk.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Deze is zeker niet klaar voor het grote werk, zwolle gaat Europa in Man!! Afdankertjes van az mogen in alkmaar blijven. Haal liever een keer een spits met naam zwolle, of alles op Necid! Graag snel zodat ie er tegen de egels al wat in kan knallen!!


  ⚠️ Meld

 2. @Richard038

  Lekker kortzichtig, jij weet dus nu al dat deze jongen niet gaat slagen mocht hij gecontracteerd worden? Verder vergeten dat Thomas Lam ook een “afdankertje” van AZ was?


  ⚠️ Meld

 3. Afdankertjes, wat een nare omschrijving. Zeker als je bedenkt dat meerdere spelers die elders geen kans kregen hier de sterren van de hemel gingen spelen.
  Dat grote Zwolle doek hing er niet voor niets:
  Zwolle, where legends live on and new one’s are born!!


  ⚠️ Meld

 4. Volgens TD Nijkamp moet Babalj de vervanger voor Necid worden, dat is echt onzin!!! Ik kan het bijna niet geloven, dat Nijkamp (die ik toch hoog heb zitten) dit meent.


  ⚠️ Meld

 5. @ Moot. Snap wat je bedoelt. Maar tevens ook van jou kortzichtig om Lam te vergelijken met Babalj. Lam had bij AZ concurrentie van de drie beste spelers van AZ (als Gouweleeuw, Ortiz) en ervaring met het eerste van AZ. Deze Australische jongen heeft in twee jaar bij AZ helemaal niets laten zien, geen speelminuten gemaakt in het eerste en legt het af tegen een veel mindere concurrentie dan Lam had. Hoorde ook dat hij een waardeloze mentaliteit heeft laten zien tijdens de trainingen met de beloften. Maaar misschien dat Babalj in ons systeem met vleugelspelers wat beter tot zijn recht komt, laten we het hopen als hij blijft, maar ik ben bang dat we met hem in de spits niet sterker gaan worden. Beleid is een hele tijd goed gegaan, maar vergeet niet dat er ook een spelers geflopt zijn als Labylle, Avdic en zo zijn er nog wel een paar op te noemen, vergeet die Grieken ook niet. Als ik sommigen spreek lijkt het erop alsof je hier iedereen naartoe kunt halen en het uiteindelijk allemaal wereldspelers gaan worden, gewoon door bij PEC te gaan voetballen. Dat is natuurlijk niet zo. Een Bjelica is zo’n speler die groot kan worden denk ik, maar ik ben het wel met Richard eens met de gedachte ‘laten we voor de spits een minder grote gok nemen’. We hebben daar alleen Nijland staan en die heeft het ook nog niet waar weten te maken. Benieuwd waar we over enkele dagen staan, op naar Zondag boys! Utrecht draf:o


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.