Berkum en Staphorst spelen gelijk

Zwolle – Op sportpark Het Achterveen in Hattem hebben Berkum en hoofdklasser Staphorst zaterdag bij temperaturen rond het vriespunt met 0-0 gelijk gespeeld.

Het was al voor de tweede keer in een maand tijd dat beide ploegen in een vriendschappelijke wedstrijd de degens met elkaar kruisten. Enkele weken eerder ging Staphorst in Zwolle met 2-0 onderuit tegen eersteklasser Berkum. Het duel in Hattem werd gespeeld omdat bij zowel Staphorst als Berkum de competitiewedstrijd werd afgelast in verband met de weersomstandigheden. Het werd zaterdag een nuttige oefenwedstrijd, waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Bij Berkum bleeft aanvaller Chris van der Meulen uit voorzorg langs de kant met lichte hamstringklachten, een ongemak waar hij ook in de oefenwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Rohda Raalte al wat last van had.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Berkum, maar daarna kwam Staphorst er beter in. In de eerste helft kreeg Jaouad Akloud de beste kans om voor Berkum te scoren, maar in een overtalsituatie hield de Zwolse spits het hoofd niet voldoende koel en hij schoot de bal wild over. Op slag van rust trad Berkum-doelman Mathijs Bouwhuis goed op, waarmee hij een voorsprong van Staphorst voorkwam.

In de tweede helft waren er nauwelijks kansen meer te noteren. De strijd speelde zich vooral op het middenveld af en het spel was onnauwkeurig, af en toe zelfs slordig. Diverse wisselingen in de opstellingen van beide ploegen kwamen de nauwkeurigheid ook niet ten goede.

Zo eindigde het oefenduel na exact 90 minuten in een doelpuntloze remise. Aanstaande zaterdag wacht, als het weer nu wél een keer meewerkt, voor Berkum de ’topper’ op eigen terrein tegen DOS ’37. Die tegenstander staat op de ranglijst van de 1e Klasse D nu op een tweede plek, één plaats hoger dan Berkum, en heeft een voorsprong van drie punten op de Zwollenaren.

Artikel delen: