JenaXL klaar voor Beneluxfinale First Lego League

Zwolle – Het wedstrijdteam NXTgen, bestaande uit leerlingen van de middelbare school JenaXL in Zwolle, behaalde op 28 november 2014 de eerste plek tijdens de regiofinale van de First Lego League bij het Deltion College. Het team kwalificeerde zich samen met nog twee teams uit de regio voor de Beneluxfinale van de First Lego League in Eindhoven op 7 februari.

Het is de vijfde keer dat een groep leerlingen van JenaXL mag deelnemen aan de Beneluxfinale.  Mede hierdoor is er binnen de school veel expertise aanwezig. Leerlingen uit de bovenbouw helpen nieuwe teamleden een weg in de wereld van programmeren en construeren.  Team NXTgen is volop aan het voorbereiden voor de Beneluxfinale. Na de regiofinale zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de tips die ze van de verschillende jury’s op het Deltion hebben meegekregen. Daarnaast hebben ze het robotprogramma verbeterd en zijn er missies toegevoegd. Zaterdag 7 februari gaan ze in een door Techniektalent.nu gesponsorde bus naar Eindhoven om samen met 49 andere teams te strijden om de Champion’s award.

De First Lego League (FLL) is een internationale wedstrijd die jongeren tussen de 10 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De teams moeten een volledig autonome Lego-robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Met deze robot moeten wedstrijden worden gespeeld op een wedstrijdtafel, waarbij punten te verdienen zijn.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Trots op dit team. Vrije middagen, pauzes en zelfs op een dag in de herfstvakantie hebben de leerlingen gewerkt aan het project en het programmeren/bouwen van de robot. Heel veel succes en vooral plezier in Eindhoven.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.