Mooie winst voor handbaldames tegen CVO

Zwolle – Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen de dames 1 van CVO op het programma. Na drie wedstrijden op rij verloren te hebben, waren de handbaldames van S.V. Zwolle gebrand op een overwinning op CVO.

"We wisten dat het een zware pot ging worden, de thuiswedstrijd was immers ook maar met één punt verschil gewonnen. En CVO is altijd al een geduchte tegenstander geweest. Na een flinke peptalk in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd, gingen de dames vol gezonde spanning warmlopen en klaarmaken voor de wedstrijd". Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen de winst mee naar huis wilden nemen en zou het weer een wedstrijd worden die gelijk op ging. Zwolle wilde graag, zoals afgesproken, het eigen snelle spel gaan spelen. CVO begon vanuit het midden met een schot, welke door een geweldige redding van keepster Taylor Onderberg gestopt werd. De dames gingen hierna in een snelle tegenaanval, wat resulteerde in een doelpunt van Despina Englezos, die met een mooie strakke bal werd aangespeeld door Nienke Reumer; de score was geopend.

Daarna ging het steeds gelijk op. Later in de eerste helft kwamen de dames op een voorsprong van 5-8. Nienke Reumer scoorde vanuit een break-out het achtste doelpunt van Zwolle binnen. Helaas wisten de dames deze voorsprong niet vast te houden of uit te breiden. CVO wist het net wel te vinden wat resulteerde in een ruststand van 10-9 in het voordeel van CVO.
De score werd geopend door CVO, maar Kelly van der Giessen zorgde voor een paar mooie acties ,dat het gelijk op bleef gaan.
Uiteindelijk liep CVO uit naar 15-11 en toen ging de knop om bij de dames van Zwolle. Het snelle spel werd weer gespeeld en spelers konden elkaar beter vinden en de ballen raakten het net. Invalster Lynn van der Giessen wist nog een mooi punt te scoren vanuit de hoek, dit alles bij elkaar resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 19-20 in het voordeel van Zwolle. Er is flink gevochten voor deze overwinning en winst is dan ook zeker terecht.
De volgende wedstrijd is zondag 8 februari om 14:10 uur, thuis tegen HHZD/Oortwijn Heino DS1.
Artikel delen: