Sieraden buitgemaakt bij straatroof

Zwolle – Een 56-jarige vrouw uit Zwolle is maandagmiddag 2 februari het slachtoffer geworden van een straatroof.

politie_logo_4.jpg  

Tussen 15.45 en 16.00 uur werd zij op de Gantel, vanuit een grijze Mercedes personenauto, aangesproken door een vrouw die haar de weg naar het ziekenhuis vroeg. In de auto zaten nog een oudere vrouw en twee mannen, allen van Zuidoost-Europese afkomst. De oudere vrouw pakte het slachtoffer vast en probeerde een ring van de Zwolse van haar vinger te trekken. Ondertussen zag de vrouw in de auto kans het slachtoffer haar halsketting te ontfutselen. De oudere vrouw had een mond vol gouden tanden, de jongere vrouw een gezet postuur en was ongeveer 25 jaar oud. De bestuurder wordt geschat op 35 – 40 jaar en had een baardje.

Getuigenoproep
Mensen die iets van de beroving gezien hebben en/of een soortgelijke ervaring hebben, en daarover nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevaagd contact met haar op te nemen via 0900-8844.

Waarschuwing
Geadviseerd wordt in soortgelijke benaderingen, waarbij door een dergelijk combinatie van auto en beschreven mensen naar de weg gevraagd wordt, alert te zijn op een mogelijke beroving. Daarnaast is het altijd verstandig om sieraden op straat uit het zicht te dragen.

De politie is een onderzoek gestart.  

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Inderdaad oppakken dat tuig @ br. maar ja, dan worden ze opgepakt en staan ze zo weer op straat met een boete op zak. En flikken ze het gewoon weer. Die lui lachen zich kapot om de straffen hier.


  ⚠️ Meld

 2. Dat zei ik al jaren geleden, dat wanneer de grenzen opengaan dat al dat gespuis uit o.a. uit Bulgarije, Roemenië allemaal deze kant zouden opkomen om ons te gaan beroven. Laat ze die lui uit de 2e Kamer maar beroven die hiervoor verantwoordelijk zijn dat ze dit kunnen doen in ons land.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Tinus de Vries, op 3 februari 2015 15:35
  Dat zei ik al jaren geleden, dat wanneer de grenzen opengaan dat al dat gespuis uit o.a. uit Bulgarije, Roemenië allemaal deze kant zouden opkomen om ons te gaan beroven.

  Ik kan me herinneren dat nog niet zo heel lang geleden behoorlijk wat mensen in een stille tocht meeliepen voor iemand uit Bulgarije. Die meneer ging ook de grens over om zijn geluk in ons land te zoeken en ik geef hem daarin groot gelijk. Een paar ‘bad guys’ zorgen er vaak voor dat een hele bevolkingsgroep veroordeeld wordt.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad @ Tinus de Vries, vooral de manier hoe die Oost Europeanen te werk gaan, zo laf om vooral ouderen te rollen,te beroven et cetera. Totaal geen gevoel in hun botten. Ik heb nog de beelden voor mij van opsporing verzocht, waarin zo’n wijf staat te pinnen met een gerolde pinpas met een grote glimlach als het lukt om geld van haar rekening af te halen. Hufters zijn het, uitleveren aan Roemenië en daar hun straf uit laten zitten.


  ⚠️ Meld

 5. Wat een vergelijking @ Mike, totaal ongepast wat mij betreft. Hij hield zich voor zover ik weet niet met criminele activiteiten bezig. Behalve dan dat de ‘lokale’ daklozen geen enkele kans meer hadden, hebben, om hun krantje te verkopen. Maar dat terzijde. Wat daar gebeurt is heeft niets met dit onderwerp te maken.


  ⚠️ Meld

 6. @Mike70

  Als je reageert op een bericht, hou je dan aan het onderwerp. Wat Tinus zegt, heeft namelijk niets te maken met die arme man uit Bulgarije die vermoord is door een gestoorde.


  ⚠️ Meld

 7. @Mike oh, dus alle Bulgaren zijn criminelen, behalve die ene die ik neergestoken.

  Er zijn sowieso maar een paar duizend Bulgaren hier heen gekomen.


  ⚠️ Meld

 8. Zijn er maar een paar duizend hierheen
  gekomen jasper..heb je het hele
  web weer afgespeurd om dat te melden?
  De meesten blijven ook niet..die stelen
  alles wat los en vast zit..en daarna gaan
  ze weer.


  ⚠️ Meld

 9. Annettjuh, sommige mensen doen er echt alles aan om hun wensdenkmodel van de wereld in stand te houden. Je kunt ze herkennen aan het wegkijken, ontkennen en verdraaien van de realiteit, vaak met een wankele onderbouwing middels vage en gekleurde onderzoekjes die dan plotseling ‘de waarheid’ bevatten. Daarnaast beschuldigen ze iedereen die er anders over denkt en feiten benoemt van discriminatie, racisme en haatzaaien. Ook roepen ze vaak dat ‘we’ in gesprek moeten blijven, dat er heeeel veel goeien zijn, dat we het verhaal van een andere kant moeten bekijken, en vooral respect moeten tonen. Doen ze zelf ook, dat wil zeggen: totdat ze het lastig krijgen in discussies. Dan duiken ze weg met als reden ‘dat discussiëren op die manier geen zin heeft’. Nee, gek he, je zin niet krijgen? O ja, bij de achterban van PvdA, D66, Sp en GL zijn ze ruim vertegenwoordigd.


  ⚠️ Meld

 10. Als je de wegen kent en weet waar je betrouwbare informatie kunt vinden, dan hoef je echt niet het hele net af te speuren. Het CBS stelt dat:

  Het aantal Bulgaren is niet toegenomen. Zowel in het eerste halfjaar van 2013 als in de eerste helft van 2014 vestigden zich ruim 2 duizend Bulgaren in Nederland.

  Er zijn echter in toenemende mate mensen die geen behoefte hebben aan feiten en cijfers, maar die liever afgaan op …, dat weet ik eigenlijk niet. Hun eigen gevoel? De bevestiging van anderen op fora als deze?
  Het kan zijn dat ed vindt dat het CBS vooral

  vage en gekleurde onderzoekjes

  aflevert, maar dan zou ik wel graag de argumenten en de onderbouwing van hem zien waarom dat zo is.


  ⚠️ Meld

 11. Kwam nog wat goud te kort om het hele gebit te laten blinken, lijkt me. Bizar verhaal en bovendien kwalijk dat men misbruik maakt van de goedheid van mensen die de weg nog willen wijzen. Vanaf nu stuur ik iedereen voor straf de verkeerde kant op!


  ⚠️ Meld

 12. http://m.parool.nl/parool/nl/38/MEDIA/article/detail/3077741/2011/12/15/Mobiele-bendes-actief-in-West-Europa.dhtml

  Speciaal voor Dame ook nog een artikel uit een linkse bron. Het onderliggende onderzoek van Agata Tonder-Nowak (uit Polen notabene) heeft het niet zoals jij over Bulgaren die zich hier vestigen. Het mobiele karakter van hun verblijf is juist een van de problemen. Vervelend toch steeds weer, die realiteit. En ergens ben ik er zelfs van overtuigd dat typjes as Dame en Japser zelf ook wel weten waar en wat problemen zijn in dit land. Maar ja, soms is het lastig om toe te geven dat de samenleving minder maakbaar is dan je vooraf dacht…

  In het kader daarvan nog een leuke (maar wel pijnlijke) link:
  http://www.nrc.nl/opinie/2015/01/26/wilders-heeft-gelijk-maar-krijgt-het-niet/

  NIET lezen als je je wereldbeeld koste wat kost in stand wil houden!


  ⚠️ Meld

 13. @annetjuh nee niet het hele, maar wel genoeg om niet vanuit mijn onderbuik te reageren. Stond gewoon in de krant twee maand terug.


  ⚠️ Meld

 14. Klopt @ed, ik weet waar de problemen liggen in dit land. Ik weet dus ook dat die niet opgelost zijn zodra je alle buitenlanders er uit mikt.


  ⚠️ Meld

 15. Lieve mensen u hoort het toch, het wordt verkondigt door het ministerie, wetenschappers, politie en natuurlijk de ⤽verblinde⤝ na-apersmet ⤽onweerlegbare⤝ cijfertjes. U wordt zachtjes in slaap
  gewiegd, met de sussende woorden dat de criminaliteit juist minder wordt. Betaalautomaten skimming, beroven van vooral oudere niets vermoedende burgers of gewoon even de koevoet tussen de keukendeur als de bewoner even afwezig is, een scala aan onbeperkte mogelijkheden. Allemaal incidentjes, er wordt nog net niet gezegd: ⤽moet u zich maar beter beveiligen⤝

  Maar zoals u weet is een politicus/wetenschapper/na-aper nog nooit in zijn/haar eerste leugens gestikt, anders zouden de crematoria overuren moeten draaien.  ⚠️ Meld

 16. @ed de maakbare samenleving is al zo’n 20, 30 jaar bij de vuinis gezet. Je kunt mij ideeën toeschrijven, maar dat betekent nog niet dat het klopt.
  Kennelijk hecht jij eraan om te denken dat jij en je geestverwanten de enigen zijn die problemen in onze samenleving zien en durven te benoemen. Ik kan je uit de droom helpen: het mobiel banditisme staat al enige jaren hoog op de Haagse politieke agenda en er wordt in Europees verband van alles gedaan om het aan te pakken. Dat dit met open grenzen lastiger is, zal duidelijk zijn.
  Mijn punt is dat je niet met aantallen hoeft te overdrijven om je punt duidelijk te maken. En daarnaast dat je ook breder naar de problematiek kunt kijken, om het fundamenteler aan te pakken.
  Klein voorbeeldje: Opstelten antwoordde in december op kamervragen waar hij politiecijfers over winkeldiefstallen noemde. Het aandeel van Bulgaren daarin was in 2013 0,5%. Totaal aan Oosteuropeanen 14,6%, waarvan tussen ca 45% zonder vaste woon – en verblijfplaats. Muv de Roemen was het aandeel in 2014 gedaald.
  Maken deze cijfers het misdrijf minder erg? Nee. Het wijst er wel op dat het niet slim is om je inzet alleen op Oosteuropeanen te richten. Dat geeft de andere 85% min of meer vrij spel. Dat is voor mij de reden om het belangrijk te vinden dat we uitgaan van feiten en cijfers.


  ⚠️ Meld

 17. Cijfers van Opstelten. Oke. Europese agenda is een belangrijke oorzaak geweest van het mobiel banditisme, dus die kun je nauwelijks serieus nemen. Maar bottom line: exit Oost Europeanen betekent dus 15% minder winkeldiefstal. Excl. de straatroven, het skimmen e.d.
  Dat lijkt me dan duidelijk. Kunnen we ons daarna op de overige 85% plegen. Ook daar zijn bepaalde groepen oververtegenwoordigd, dus op die manier kun je het zeer gericht aanpakken. Als de overheid tenminste echt durft te kiezen….in plaats van te praten over een ‘meer fundamentele aanpak’. Want dat roepen ze al jaren. De opbrengst: veel praten en weinig resultaat. Oftewel: een fundamentele aanpak is een synoniem voor praten over, wegkijken, pamperen en surrograatoplossingen. Aanpakken die gasten, en hard ook!


  ⚠️ Meld

 18. dat hete in de jaren 70 nog sigeuners… nu heten e “oosteuropeanen” ..wordt het niet eens tijd om de dingen gewoon bij hun naam te noemen?


  ⚠️ Meld

 19. Ah ok, nou wordt het me duidelijk. Complotdenkers. Met de cijfers wordt gegoocheld, niemand heeft het goed voor met het volk en eigenlijk alles wat er gezegd en of aangetoond wordt is direct onomkeerbaar en de nieuwe waarheid, want ‘redenen’. Bewijs is absoluut niet nodig, want iedereen kan voelen dat het niet klopt.

  Ik doe even niet mee aan die klinkklare onzin. Kom maar weer terug zodra jullie beginnen in te zien dat er niks mis is met de wetenschappelijke methode.


  ⚠️ Meld

 20. Japser: jij focust je op uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken. Als je zo’n voorstander bent van wetenschappelijke onderzoeken zou je moeten weten dat de onderzoeksvraag en onderzoeksmethode bepalend zijn voor de uitkomsten. Het enige dat jij doet is met uitkomsten schermen die je goed uitkomen, en daarvoor ruk je onderzoeken uit hun context. Lekker makkelijk, zo heb je altijd gelijk. De meest stabiele factor in onderzoeken zijn statistische gegevens. Zoals (bijvoorbeeld) het percentage delinquenten in relatie tot misdrijf en herkomst. Die zijn helder en objectief te meten. Maar daarvoor sluit jij de ogen en gooit er variabelen bij die je goed uitkomen. En aan die onzin doe ik dus niet mee. Succes met je Japseriaans onderzoek.


  ⚠️ Meld

 21. @ed eh nee, dat doe ik niet. En ik trek al zeker niet zelf conclusies op statistische gegevens als ik daar geen verdere context bij heb.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.