Inzet op verduurzaming gemeentelijke panden

Zwolle – Hoe kunnen gemeentelijke panden in Zwolle – zoals bijvoorbeeld scholen, parkeergarages en het stadhuis en Stadskantoor – (nog) duurzamer worden? De gemeente gaat uitzoeken op welke wijze haar eigen vastgoed zo weinig mogelijk energie verbruikt en zo kosten bespaart.

 

Burgemeester en wethouders vinden het bovendien belangrijk om het goede voorbeeld te geven waar het gaat om het stimuleren van duurzame maatregelen. Zwolle zet al langer in op duurzaamheid: zo is eerder in samenwerking met de provincie een groot aantal zonnepanelen geplaatst op de daken van onder meer wijkcentra. Het stadhuis is voorzien van warmte-koudeopslag. Om effectieve, slimme maatregelen te kunnen nemen gaat de gemeente uitzoeken hoe zij  het eigen vastgoed zo duurzaam mogelijk kan maken. Daarbij wordt gekeken hoe resultaat kan worden geboekt op de korte en lange(re) termijn. Het onderzoek is eind dit jaar klaar. Dan is duidelijk hoe de duurzaamheid van het gemeentelijk vastgoed verder vergroot kan worden.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Waarom gaat Zwolle eerst niet kijken voor het behoud van oude panden? Kijk naar de Tijl pandjes en het bankengebouw. Dat het oude bankengebouw gesloopt wordt prima. Maar behoud de Tijlpandjes maak daar iets moois van. En de gevel van waar dus de Primark komt is lelijk te verwoorden!!! Zet op de bankenlocatie oudepandjes terug die het straatbeeld weer opvrolijken!! Zelfde geldt voor de toekomstige Zara waarom moet er zo’n lelijke gevel komen?? De oude mooie Stad Zwolle gaat naar de kloten op deze manier. Het draait alleen maar om geld, niet om het behouden van de prachtige stad >:(>:(


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.