Echtpaar V/d Hulst-Zomerdijk 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van der Hulst-Zomerdijk zijn dinsdag 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar om een bezoek om hen te feliciteren.

03-02-2015_echtpaar_van_der_hulst-zomerdijk_60_jr_getrouwd_01-1.jpg

Gerrit Jan van der Hulst en Jennigje Zomerdijk zijn beiden geboren Zwollenaren. De ouders van meneer en mevrouw zijn verhuisd naar de Diezerenk en zo zijn beiden buren geworden. Mevrouw werd het vriendinnetje van het zusje van meneer maar een verkering van beiden daar stonden hun ouders niet achter. Daarop is mevrouw nog een tijdje naar Tilburg geweest om daar als dienstmeisje te gaan werken maar de liefde was sterker en ze kwamen toch weer bij elkaar.

03-02-2015_echtpaar_van_der_hulst-zomerdijk_60_jr_getrouwd_03.jpg

Meneer is nog 1,5 jaar naar Nederlands Indië [verbindingstroepen 47ste regiment ZIPVA] geweest en ook dat heeft hun liefde doorstaan.

Ze zijn getrouwd in Zwolle en hebben het eerste 1,5 jaar op het Grote Kerkplein gewoond waar hun beide zoons zijn geboren. Omdat meneer dicht bij de kazerne moest wonen is het gezin verhuisd naar de Harm Smeengekade waar ze nu nog steeds wonen. Daar zijn nog een zoon en twee dochters geboren, als ook hun kleinzoon.

Meneer Van der Hulst heeft na de lagere school de LTS afgerond. Nadat hij terug kwam uit Ned. Indië heeft hij bij de Aga (gas) als vrachtwagenchauffeur gewerkt. Daarna is hij als een van de eersten bij de Zwolse Brandweer gaan werken tot zijn FLO in de functie van onder brandmeester. Ook is hij coach van de voetbalploeg geweest, heeft cursussen gegeven, is trainer geweest van de wedstrijdploeg Brandweer Steenwijk en is nu nog steeds lid van de kaartclub. Naast de brandweer werkte hij ook bij installatiebedrijf Assies wat nu Loman heet.

Mevrouw Van der Hulst wilde altijd verpleegkundige worden maar helaas heeft ze de lagere school niet kunnen afmaken. Als dienstmeisje heeft zij bij diverse gezinnen gewerkt waar haar kookkunsten zeer gewaardeerd werden. Toen de kinderen geboren werden nam ze de opvoeding en het huishouden voor haar rekening. Daarnaast heeft ze voor veel mensen mantelzorg gedaan en zo was ze al vroeg voorloper op de participatie maatschappij. Daarnaast heeft het gezin door de jaren heen opvang geboden aan meerdere mensen en een dank boven het hoofd geboden.

Nu passen meneer en mevrouw waar nodig op alle kleinkinderen en helpen ze waar ze kunnen. Het echtpaar heeft naast de eigen drie zoons en twee dochters, 14 kleinkinderen: 7 jongens en 7 meisjes. Achterkleinkinderen zijn er nog niet.

Meneer heeft als hobby’s: kaarten, reünies van Ned. Indië / brandweer bezoeken, boodschappen doen en op de “kleinkinderen passen”. Mevrouw heeft als hobby’s: breien, haken, lezen en eten koken.

De gezondheid van beiden is gezien hun leeftijd nog steeds goed.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.