Verdachte aangehouden voor overval snackbar

Zwolle – De politie heeft op dinsdag 3 februari een verdachte aangehouden voor de overval op een snackbar aan de Hobbemastraat in Zwolle. De verdachte is een 15-jarige jongen uit Zwolle.

De identiteit van de jongen kwam naar voren in het politieonderzoek. Zondagavond 1 februari werd de snackbar overvallen. De dader kwam rond 21.50 uur de snackbar binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Hij maakte daarbij een geldbedrag buit. De politie startte vervolgens een onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. en nu maar hopen dat het de goede verdachte is, en dat hij er niet afkomt met een taakstraf, ook de ouders maar aanpakken denk ik zo, de impact voor de medewerkers is groot, daar moet maar eens rekening mee worden gehouden bij de straf, en nu niet zeggen dat hij een slechte jeugd heeft gehad dat is een dooddoener.


  ⚠️ Meld

 2. Tja dooddoener,maar vaak wel de oorzaak. Straf hem maar keihard. Geef hem 5 jaar gevangenis met water en brood en als hij er uitkomt doet hij precies hetzelfde…


  ⚠️ Meld

 3. Leuk dat Japser, die altijd alleen het goede in de mens ziet, nu al zeker weet hij na vijf jaar een betere overvaller is……
  Kan je hem beter gelijk vrijlaten, dan is ie straks na de volgende amateuristische overval weer makkelijk op te pakken en vragen we hem weer vriendelijk om dat in het vervolg niet meer te doen.
  Dat zijn slachtoffers voor het leven getekend zijn, ach waar hebben we het over, want de crimineel moet beschermd worden.

  Blij dat ze hem zo snel hebben weten op te sporen en zoals eerder vermeld, stop je hem vijf jaar in een cel, dan overvalt ie hoogstens een andere crimineel en hebben wij er geen last van.


  ⚠️ Meld

 4. @Passant natuurlijk moet die jongen gestraft worden. Maar dan wel op een manier dat hij het daarna niet meer weer doet (disclaimer: nee niet de doodstraf invoeren voor overval door een 15-jarige (dat ik dit er ?berhaupt aan toe moet voegen zegt wel wat over de huidige staat van Nederland)). 5 jaar op water en brood, tussen de andere criminelen, en dan verwachten dat het daarna een voorbeeld burger is. Je moet juist die tijd gebruiken om zo iemand te heropvoeden.


  ⚠️ Meld

 5. Als bewezen wordt dat ie de dader is zal ie eerst via het jeugdrecht worden bestraft, en daar zit volgens mij niet 5 jaar op water en brood tussen. Gelukkig maar. En als je zo jong bent ben je voor alles vatbaar dus ook voor verbetering van jezelf.


  ⚠️ Meld

 6. Kent ook iemand cijfers over het succes van dergelijke behandelingen en wat de kans op recidive is? (ik niet namelijk).

  Anders is het misschien toch nog niet zo’n gek idee om zo iemand vijf jaar op te sluiten, je weet dan wel vrij zeker dat hij in die tijd de maatschappij geen last zal bezorgen.
  En een stukje genoegdoening (van de maatschappij) moet ook onderdeel zijn van een veroordeling.


  ⚠️ Meld

 7. 15 Jaar, niet normaal! Hopelijk wordt hij op de juiste manier gestraft.
  En een confrontatie met z’n slachtoffers lijkt me daar een geschikt onderdeel van, die lusten hem vast rauw, denk ik….  ⚠️ Meld

 8. Deze jongen gaat nu ook nog geld kosten wanneer hij zijn straf moet uitzitten.Want hij is ook nog leerplichtig dus moet hij in de instelling ook onderwezen worden .Ik vraag mij af hoe dat allemaal geregeld gaat worden ?


  ⚠️ Meld

 9. Mijn mening lijkt me duidelijk, maar heb ook zeker begrip voor wat anderen hier melden. Als er (gemiddeld genomen) ook maar enig bewijs is dat een aai over de bol en een goed gesprek met een psycholoog deze jongen normaal kan laten functioneren volgens de normen en waarden die wie nastreven, dan juich ik dat toe.
  Het feit dat het nog een kind is, vind ik overigens een non-issue. Hij was groot genoeg om een wapen te regelen, naar de snackbar te gaan en daar mensen te traumatiseren. Iemand van 15 kan best inschatten wat de gevolgen van zo’n actie zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Als iemand van 15 dat kan inschatten, dan ook de leeftijd voor rijbewijs, leningen en aankoop van grote waarde toestaan vanaf 15 jaar….


  ⚠️ Meld

 11. Ik denk inderdaad dat iemand van 15 prima een rijbewijs zou kunnen halen. Op die leeftijd leer je namelijk makkelijker dan later.
  En verder denk ik dat als de 15-jarige kan aantonen over voldoende inkomen te beschikken, hij van de bank vast een lening of grote aankoop kan doen.
  Geloof je nu echt zelf dat deze jongen geen idee had waar hij mee bezig was?
  Volgens mij is er één plek in Nederland waar je volledig tot je recht zou komen: Bij SBS6 in Utopia.


  ⚠️ Meld

 12. Natuurlijk had hij dat wel, maar was dat op basis van voldoende ontwikkelde gedachten? Nee, totaal niet. Daarom hebben we allerlei wetten dat we dingen niet mogen voor 16, 18, 21 en 23


  ⚠️ Meld

 13. Och zieltjes, al eens afgevraagd hoe het zo ver komt om op je 15e een snackbar te overvallen? Hij heeft langzaam maar zeker al een hele cariere opgebouwd, dit is de volgende stap geweest. En wat de volgende zal zijn? We zullen het zien. Echte straf wordt vermoedelijk toch niet gegeven want we zijn Nederland he. En dit is geen aanname!


  ⚠️ Meld

 14. Er is voor deze leeftijd geen grotere straf dan de wifi ontzeggen:P
  Maar nu echt: deze jongen lange tijd opruimen en de auders aansprakelijk stellen!


  ⚠️ Meld

 15. @D.erk 10.43
  Nee met die link kan ik weinig, ik weet wat recidive betekent. Ik bedoel of er onderzoek is gedaan naar het nut van behandeling van crimininelen (overvallers, geweldplegers e.d.).
  Je hoort mensen regelmatig gillen dat een gevangenisstraf weinig zin heeft, maar wat nu het nut is van anderzijds een “softe” behandeling blijft m.i. tamelijk onduidelijk, terwijl de suggestie wordt gewekt dat dit nuttiger is dan een gevangenisstraf.  ⚠️ Meld

 16. Lees ik dat nu echt goed? De suggestie om een guppie van 15 voor vijf jaar op te sluiten? Zelfs lezende: “Iemand van 15 kan best inschatten wat de gevolgen van zo’n actie zijn”.
  Dus niet beste Zwollenaren. Iemand van 15 die zoiets doet kan zelfs niet hulp van straf en andersom onderscheiden. Ik zou hopen
  dat onze samenleving beschaafd genoeg is om een ontspoord kind de benodigde hulp te bieden.  ⚠️ Meld

 17. @hansestad
  Je wekt m.i. de suggestie dat je weet hoe de dader in elkaar steekt en waarom hij die snackbar heeft overvallen. (dat kan dus niet of je moet helderziende zijn).

  Verder vind ik dat iedereen evenveel recht heeft op hulp en dat ook hulp geld kost, iemand die crimineel bezig is heeft dus zeker niet meer recht op hulp. Sterker nog hij moet naast hulp ook stevig gestraft worden, misschien helpt hem dat wel meer dan andere behandeling.
  Ik vind verder dat in een beschaafde samenleving de slachtoffers het eerst aan de beurt moeten komen als het gaat om hulp.


  ⚠️ Meld

 18. Ondanks dat de meningen over de strafmate enorm uitlopen, is iedereen er in ieder geval van overtuigd dat deze knul een tweede kans moet krijgen. Knulletjes van 15 staan aan het begin van hun leven en deze heeft er, áls hij de dader is, al een puinhoop van gemaakt…

  Ik zie meer in een systemische aanpak van deze knul: niet alleen hem persoonlijk straffen (door vrijheidsberoving, verplicht onderwijs, regelmatige psychologische ondersteuning etc. etc.) maar ook zijn ouders (die hem blijkbaar bepaalde normen en waarden niet aangeleerd hebben) en zijn vriendjes c.q. mensen waarmee hij omgaat. Deze jongen zal, wanneer je alleen hem ‘aanpakt’, niet veranderen, omdat het systeem om hem heen niet veranderd is. Hij zal terugvallen in hetzelfde patroon…


  ⚠️ Meld

 19. @De Veldwachter
  Ik weet niet hoe de dader ‘in elkaar steekt’.
  Ik las alleen dat ’t iemand van 15 is. Als dat klopt is ’t volgens
  de geldende definities, en mijn definitie; een kind.
  Je overige opmerkingen gaan over volwassenen zo te lezen.

  Eens met ’t onderscheid ?  ⚠️ Meld

 20. @hansestad
  Hangt m.i. van het type dader af, heeft minder met leeftijd te maken. Er zijn types van 15 die al heel streetwise zijn, en er zijn types van 15 die nog kinderlijk zijn.


  ⚠️ Meld

 21. Ontspoord is die jongen zeker! Ik hoop dat een straf en een behandeling helpen. En dat die straks weer het rechte pad op kan. En een opleiding gaat doen en een baan krijgt! Wat heb je anders voor een toekomst?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.