Vragen over gekraakt vastgoed gemeente Zwolle

Zwolle – De woningbrand in het gekraakte pand aan de Schoolstraat laat wat VVD Zwolle betreft opnieuw zien dat illegale bewoning en veiligheid volstrekt niet samengaan. De wetgever heeft met de sinds juli 2010 geldende wet kraken en leegstand afgekeurd.

 

 schoolstraat.jpg

 

VVD: "De wet biedt de mogelijkheid om hiertegen op te treden. In antwoord op schriftelijke vragen van de VVD in 2012 gaf he tcollege aan dat ze geen directe aanleiding zag om de kraak van de gemeentelijke panden aan de Schoolstraat en de Kanonsteeg te beëindigen. Ook stelde het college dat voor beide herontwikkelingsgebieden gesprekken werden gevoerd met een projectontwikkelaar.  Een ontwikkeling zou aanleiding vormen voor beëindiging van de kraak."

De VVD Zwolle heeft hierover de volgende vragen:

 • Is het College met de VVD van mening dat met deze brand aan de Schoolstraat ontegenzeggelijk is bewezen dat illegale bewoning en veiligheid niet samengaan;
 • Indien ja, bent u bereid zo spoedig mogelijk alle juridische procedures te verkennen en in gang te zetten om al het gekraakt gemeentelijk vastgoed te ontruimen;
 • Indien nee, waarom niet;
 • Wat is de laatste stand van zaken van de herontwikkeling van zowel het gebied rondom de Schoolstraat en de Kanonsteeg;
 • Is de gemeente – naast de panden aan de Schoolstraat en de Kanonsteeg – verder nog in het bezit van gekraakt vastgoed.

Bij voorbaat hartelijke dank voor uw reactie.

 

Met hartelijke groet, namens de VVD fractie,

 

Thom van Campen

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Leeghoofdige patjepeeërs.
  Neen, in legaal bewoonde gebouwen zul je zo gauw geen brandjes aantreffen. Die zijn vuurvast.
  Mijn god, de domheid spat er vanaf.


  ⚠️ Meld

 2. Het is ook allemaal zo doorzichtig als wat. Laten ze zich aub bemoeien met zaken die de bewoners van de gemeente Zwolle echt belangrijk vinden. We hebben het dan echt niet over een pand dat al 10 jaar gekraakt is. (Ben er overigens zelf ook geen voorstander van)


  ⚠️ Meld

 3. Illegale bewoning en veiligheid is een bewijs dat dit niet samen kan gaan zegt de VVD. Nou ik kan zeggen dat legale bewoning en veiligheid ook niet samengaan in veel gevallen. Zie hoe steeds meer bejaarden, gehandicapten e.d. alleen in een huis aan hun lot worden overgelaten, ja vvd-mensen dat wordt of is al een gevaarlijke situatie en niet alleen de mensen die in een kraakpand wonen.


  ⚠️ Meld

 4. Man, man, man, van dezelfde doordachtheid als de landelijke VVD, die ook al met dit soort van-de-pot-gerukte populistische geneuzel komt.

  Als de VVD zo nodig écht bezig wil met het verbeteren van Zwolle, laat ze zich dan als rijke-ondernemerspartij eens buigen over de leegstand van de winkels, de uitblijvende herbestemming van panden binnen en net buiten de grachten, het “vergeten” afritje voor de Ikea aan de A28….


  ⚠️ Meld

 5. Wat een boel opgewonden reacties, meest van mensen die je hier normaal niet ziet.
  Hebben krakers tegenwoordig ook al internet?
  (en wie betaalt dat?)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.