WVF wint met grote cijfers in Mariënberg (0-4)

WVF heeft vanmiddag in Mariënberg zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald. Na een regenachtige, loodzware eerste helft zonder doelpunten, namen de jongens uit Westenholte in de tweede helft duidelijk afstand door 2 strafschoppen van Ard Slot en doelpunten van Martijn Ruijsch en Piet de Jong. Een mooie overwinning en 3 punten in de knip… 

Met Michel v/d Aa weer in het doel, begon WVF op het kletsnatte veld van Mariënberg aan de moeilijke klus. Het veld had duidelijk invloed op het vertoonde spel van beide ploegen, waarbij in het begin nogal wat spelers onderuit gingen, de bal regelmatig veel te ver doorschoot, en het aantal foute passes legio werd. Erg veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd, wel kreeg WVF een zevental corners te nemen, maar er ontstond nauwelijks gevaar uit.

Zo af en toe moesten beide ploegen aan de noodrem trekken, en dat leverde gele kaarten op voor Ard Slot en 2 spelers van de thuisploeg. Een vrije trap, genomen door de hard werkende, maar niet altijd gelukkige, Piet de Jong werd door de keeper met moeite gestopt.

WVF had geluk toen, na een overtreding, scheidsrechter Meilink liet doorspelen, en Mariënberg een kans voor open doel miste.

Aan het eind van de eerste helft had WVF een klein overwicht, maar waren de uitvallen van Mariënberg snel en daardoor gevaarlijker.

Verzorgster Debbie had een drukke middag, maar wist met haar wonderspons veel gevallen WVF’ers weer op de been te krijgen. De rust brak aan met 0-0.

Na de thee viel de regen gestaag en ging het spel in eerste instantie zo door als voor rust: veel balverlies. De keeper van Mariënberg moest uitvallen met een hamstringblessure, en werd vervangen.

In de 9e minuut  kwam dan toch waar heel WVF op hoopte: Uitblinker Michel Klink gaf een prachtig lobje op Piet de Jong, die goed doording in de 16 meter, werd gevloerd, en de scheids legde de bal terecht op de stip: Ard Slot faalde niet: 0-1. De vloerende verdediger van Mariënberg kreeg ook nog zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

De thuisclub ging furieus in de aanval en kreeg 3 corners op een rij, maar de verdediging van WVF stond goed.

Pech had Martijn Ruijsch toen hij een voorzet van Klink op de paal kopte, en geluk had Michel v/d Aa dat Theo de Lange op de paal schoot.

De wedstrijd nu een stuk leuker en ook spannender: Tussen de 23 en de 26e minuut kregen beide ploegen 2 “niet te missen” kansen, maar het bleef 0-1.

Toch was WVF nu de betere ploeg, en kwamen er meer kansen. In de 33e minuut gaf Richard Bouwmeester een prachtige voorzet, die door Martijn Ruijsch via de paal werd binnen geschoten (0-2).

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, en kwamen er veel meer kansen: Richard Bouwmeester ging na een eigen solo onderuit in het strafschopgebied en Ard Slot verzilverde zijn 2e penalty (0-3). En ook Piet de Jong mocht scoren, na aangeven van Bouwmeester (0-4).

John Beijen wiselde in de slotminuut nog 3 spelers, maar die kwamen niet meer in actie, omdat ook de scheidsrechter het wel genoeg vond en precies na 45 minuten afblies.

Een mooie, zwaar bevochten, maar verdiende overwinning voor WVF in het inmiddels muisstil geworden Mariënberg. Dat geeft de burger moed…..

Door Harry Ham

Artikel delen:

Reageer