Doe mee aan de Week van de Amateurkunst

Zwolle – Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats.

zwolle_unlimited.jpg 

De WAK is een jaarlijks en landelijk evenement waarbij de beoefening en presentatie van amateurkunstactiviteiten een week lang centraal staan. Zwolle is één van de (ongeveer) 60 gemeenten die in 2015 een WAK organiseert. Tijdens de WAK laten amateurkunstenaars in Zwolle uit alle kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Met optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Na vier eerdere edities coördineert Stadkamer (voorheen Kunst & Zo) ook in 2015 de WAK in Zwolle.

Of je nu gitaar speelt in een band of dat jullie een koor of muziekvereniging zijn, of dat je graag schildert of als theatergroep regelmatig optreedt: op dat moment ben je bezig met amateurkunst. De Week van de Amateurkunst is dan ook voor iedereen die actief aan kunst doet, individueel of in groepsverband, jong of oud, met zowel structurele als incidentele activiteiten en voor zowel bestaande als nieuwe initiatieven in Zwolle.

Toon jouw enthousiasme en talent en meld je aan: dit kan zijn met een wervelend optreden, alleen of met jouw vereniging, inspirerende workshops, een boeiende expositie of misschien een open huis?

Jullie bedenken en regelen de activiteit, wij geven graag tips en adviezen. Jullie organiseren de activiteit, wij organiseren de gehele WAK-communicatie en maken jullie amateurkunstactiviteit breed zichtbaar. 

Verder streeft Stadkamer ernaar zoveel mogelijk amateurkunstenaars een écht podium te bieden tijdens de WAK. Daarom is Stadkamer de samenwerking aangegaan met Zwolse Theaters voor het Zwolle Open Podium op zaterdag 30 mei, Parkpret op zondag 31 mei in Park Eekhout en Zwolle Unlimited, dat plaatsvindt van 5 tot en met 7 juni.

Het Petit Montmartre op zaterdag 6 juni en Kunst op Zondag op zondag 7 juni, beiden in de binnenstad van Zwolle, bieden tijdens de WAK een ‘podium’ aan de beeldend (amateur)kunstenaars. Meer informatie over deze podia is hier te lezen.

Meer informatie over de WAK in Zwolle
Die is te lezen op de informatiesheet die je vanaf de site www.kunstenzo.nl kunt downloaden en lezen. Verder vind je hier een terugblik op de WAK van de vorige vier edities in Zwolle. Wellicht kom je hiermee op ideeën.

Wil je graag iets doen tijdens de WAK, maar zou je advies of informatie willen bij het opstarten of uitzetten van je plan? Oók dan kun je bij ons terecht. Neem hiervoor contact op met Anne Bussink van Stadkamer, via amateurkunst@stadkamer.nl of (038) 852 87 01.

Aanmelden

Enthousiast geworden? Jullie project / idee met de daarbij behorende locatie, datum en tijdstip kun je uiterlijk 10 april aanstaande bij ons aanmelden door het WAK-aanmeldingsformulier in te vullen en te mailen naar amateurkunst@stadkamer.nl.

Let op: Voor de inschrijving voor het Zwolle Open Podium in schouwburg Odeon hanteren we een apart, speciaal daarvoor bestemd aanmeldformulier. Voor deze inschrijving geldt een afwijkende en eerdere sluitingsdatum, namelijk 25 maart aanstaande.

De betreffende informatie over de WAK en de bijbehorende aanmeldingsformulieren vind je onder het item ‘Week van de Amateurkunst 2015’ op de site www.kunstenzo.nl. Klik hiervoor op het WAK-logo op de homepage.

Samen met jullie en de andere amateurkunstenaars in Zwolle kijkt Stadkamer er naar uit een bruisende Week van de Amateurkunst 2015 neer te zetten! 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hallo ..

    Amateurkunstenaars bestaan niet ……….nee echt niet ..je bent kunstenaar of je dat nou 10 , 20 ,40 of 80 uur per maand mee bezig bent ..je bent een kunstenaar , ik zelf ben al 30 jaar beeldend kunstenaar zwart/wit fotografie , maar het is erg vervelend dat iedereen zich de laatste jaren plotseling erg crea bea vindt , of er bij wil horen , en dan het liefst zwaar gesubsidieerd wordt ..hoe kan b.v. iemand zich kunstenaar noemen als je kunstwerk uit een pindakaas vloer bestaat ..of niet dan Henkie T. vele zogenaamde kunstkenners vinden het prachtig en weet u waarom ?? er zit een naam aan verbonden , kon de heer Brood kunst maken ?? ja dat kon hij , maar als u hetzelfde zou schilderen dan werd u uitgelachen ,,ja omdat u geen brood heet ..en dat is nou het punt een bekende naam doet wonderen want dan is alles prachtig ..zelfs een drol op plank is fantastisch als er een bekende naam bij staat ….mijn advies waar je niets mee hoeft te doen is .onderscheid je van een ander , wees jezelf in je creativiteit , wat de rest van je denkt zal je een worst zijn doe wat je wilt …


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.