Driezorg onder verscherpt toezicht

Zwolle – De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Driezorg in Zwolle onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er sprake van structurele tekortkomingen in de zorg en de borging van doorgevoerde verbeteringen ontbreekt.

Stichting Driezorg biedt ouderenzorg op elf locaties in de regio Zwolle. Van december 2013 tot juni 2014 stond locatie Berkumstede van Stichting Driezorg onder verscherpt toezicht. Naar aanleiding daarvan droeg de inspectie Stichting Driezorg op om verbeteringen in de hele organisatie door te voeren. Op 11 november 2014 bezocht de IGZ locatie Rivierenhof om die verbeteringen te beoordelen. Toen bleek dat er nog veel structurele tekortkomingen waren. Vooral op het gebied van dementie pasten de kennis en vaardigheden van medewerkers niet bij de zorgbehoefte van cliënten. Ook waren de cliëntendossiers niet op orde en was de medicatieveiligheid onvoldoende.

Ondanks het eerdere verscherpt toezicht, heeft de Raad van Bestuur van Stichting Driezorg de risico’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid van zorg nog onvoldoende in beeld. Afspraken met de inspectie om verbeteringen in de hele organisatie door te voeren zijn niet waargemaakt. Het bestuur moet binnen een half jaar beoordelen of alle locaties van de stichting voldoen aan de normen voor verantwoorde zorg en passende maatregelen nemen als dat nodig is.

Het verscherpt toezicht geldt voor zes maanden. In die periode zal de inspectie onverwachte bezoeken brengen en gesprekken voeren met de bestuurders.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. de toezicht bij Berkumstede is opgeheven omdat ze aan alle eisen voldoen nu de Rivierenhof nog maar daar hapert het al langer doe er wat aan, je kunt als organisatie ook te groot worden, dat ben je het overzicht kwijt


  ⚠️ Meld

 2. Logisch dat Driezorg terkort schiet….. Regering draait gewoon de kraan dicht waardoor er bv in Fermate er s nachts 1 persoon aanwezig is voor het hele complex!!!! Als d’r iemand ziek is en zichzelf bevuilt en een ander drukt op de bel omdat die naar de wc moet en hulp nodig heeft om uit bed te komen …tsja……..dan heb je pech….Of als er iemand uit bed valt dan moet er iemand worden opgeroepen om die persoon weer in de benen te krijgen….het gevolg is dat deze persoon wel eens een uur lang op de grond ligt!!!! ER IS GEWOON TE WEINIG PERSONEEL DOOR TE WEINIG GELD!!!! Ontwikkel eerst ons eigen land maar eens voordat er buiten de grenzen wordt gedoneerd !!


  ⚠️ Meld

 3. hoorde net op TV OOST hoe het rapport is samengesteld, zo kan ik ook negatief zijn, van de ongeveer 1500 bewoners er 4 controleren en dat is dan een reden om Driezorg onder verscherpt toezicht te zetten, zo kan ik het ook, mijn moeder woont in de Berkumstede, en als ik zie hoe zorgvuldig ze daar zijn met de medicatie, met de verzorging, en met de omgang met de dementerende bewoners, kan ik ze alleen maar een dikke pluim :D:D:D geven, de IGZ moet zich diep schamen >:(>:( en beter onderzoeken hoe het werkelijk gesteld is met de zorg in Driezorg


  ⚠️ Meld

 4. Voordat je klakkeloos aanneemt wat iemand je via tv oost wil laten geloven kan je beter zelf het inspectierapport downloaden via igz.nl


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.