Berkum in topper tegen DOS ‘37

Zwolle – Berkum hoopt zaterdag eindelijk weer met de competitie te kunnen beginnen en start in eigen huis met het topduel tegen DOS ’37. De Vriezenveners staan tweede in de 1e Klasse D met drie punten meer dan Berkum, dat op de derde plek bivakkeert.

"We kunnen DOS achterhalen, want bij winst gaan we ze op doelsaldo voorbij. We kunnen dus direct een goede slag slaan," aldus Berkum-topscorer Chris van der Meulen. "DOS doet het prima de laatste tijd, dus het zal moeilijk worden maar zeker niet onmogelijk. Ook voor ons zullen er mogelijkheden komen."

DOS ’37 eindigde vorig jaar op een wat kleurloze zesde plaats maar dit seizoen draaien de Tukkers uitstekend. Van de 13 gespeelde duels werden er maar twee verloren en de selectie van trainer Philip Agteres heeft de laatste zeven wedstrijden allemaal met winst afgesloten. De achterstand op koploper DETO, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, bedraagt maar één puntje en dus heeft DOS de kansen nog volop in eigen hand. Ook in de strijd om de tweede periodetitel gaat het prima want daarin staat de Vriezenveense ploeg bovenaan.

Berkum was dit seizoen tot nu toe de enige ploeg die DOS ’37 in Vriezenveen wist te kloppen: in september werd het 1-4 voor de Zwollenaren. Daarbij deed DOS het goed in de eerste helft, al kwam de thuisclub achter door een eigen doelpunt. Die mispeer werd nog voor rust ingehaald met een fraaie goal van ex-prof Thijs Houwing, maar in de tweede helft was Berkum beter. De bezoekers kwamen op voorsprong door Chris van der Meulen en in de slotfase brachten Ricardo Kuijer en Ruud Wellenberg het krachtsverschil nog wat duidelijker tot uiting in de uitslag.

Zo makkelijk zal Berkum het nu niet weer krijgen. "DOS is er goed in om een wedstrijd na een kleine voorsprong ook winnend over de streep te trekken. Zij zullen Berkum onder zich willen houden en we moeten oppassen voor counters," verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen.

Zijn ploeg deed het uitstekend in het begin van deze competitie, met een titel in de eerste periode als beloning, maar liet daarna steken vallen waardoor de koppositie in 1D uit handen werd gegeven. De achterstand op DOS ’37 en koploper DETO heeft echter nog geen dramatische afmetingen aangenomen en in de winterstop bewees een uitstekend spelend Berkum in winstpartijen tegen een aantal hoofdklassers dat er nog steeds veel voetbal in de ploeg van trainer Willem Brouwer zit.

In de wedstrijd Berkum-DOS ’37 kunnen beide teams zaterdag goede zaken doen en zal er dus voor elke meter worden geknokt. Die ‘titanenstrijd’ wordt geleid door scheidsrechter J. Klein Ganseij uit Nijverdal, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: