Vertelconcert ‘A Celtic dream’ in de Statenzaal

Zwolle – Vrijdagavond 6 februari neemt harpiste Regina Ederveen je mee op een muzikale reis door de Middeleeuwen tijdens het vertelconcert A Celtic dream. Het concert vindt plaats in de Statenzaal van Stadkamer, waar de fluwelen klanken en de ijle tonen van de Keltische harp uitstekend tot hun recht komen.

Regina studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij volgde Masterclasses bij Tatyana Tauer, Susan McDonald en Edward Witsenburg. Tevens woonde ze harpfestivals bij in o.a. Israël en Amerika. Op het Orpheus Concours in Brussel voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs. In 2009 werd ze uit honderden inzendingen als harpiste uitgekozen om deel te nemen in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City.Behalve dat zij actief is als soloharpiste, treedt ze als soliste en begeleidster ook veel op met koren. Ook is Regina werkzaam in de kamermuziek. Regina Ederveen maakte meerdere cd’s, waaronder drie solo-cd’s; Intermezzo, My Gentle Harp en Hymns on the Harp, de cd Sela (harp & piano), de cd Idylle (fluit & harp) en de cd Interlude (harp & orgel). Regina bespeelt een gouden Lyon & Healy pedaalharp en een Dusty Strings Keltische harp. Meer informatie is te vinden op www.reginaederveen.nl.

Het muzikale vertelconcert A Celtic dream start vrijdag 6 februari om 20.30 uur in de Statenzaal van Stadkamer Centrum. De entree bedraagt 8 euro (of 7 euro met een biebpas). Reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Artikel delen: