Verkeersmarkt Zwolle

Maandagmorgen werd voor de zevende keer de jaarlijkse Verkeersmarkt voor 1e jaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs geopend in de IJsselhallen.

De gemeente Zwolle organiseert de markt in samenwerking met ‘Kromstaf Organisatie & Educatie’ uit Deventer en het Voorgezet Onderwijs in Zwolle.
Om half 9 kregen de leerlingen van het Thomas a Kempis College, locatie Zuid, een gevarieerd programma van anderhalf uur aangeboden om hen bewust te maken van de gevaren in het verkeer. Zo kregen de leerlingen inzicht in, hoe een blind persoon zich moet bewegen in het verkeer, wat alcohol voor invloed heeft in het verkeer, wat voor obstakels een invalide mens tegenkomt en wat je kan doen als er een ongeluk is gebeurd. De Verkeermarkt duurt nog tot vrijdagmiddag. Totaal bezoeken ongeveer 1.400 leerlingen de informatiemarkt.


 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Nuttig dit. Ik zie zo vaak dat scholieren zonder om te kijken gaan inhalen over de rijbaan. Levensgevaarlijk is dat. Ook de invloed van alcohol op je rijkunsten kan maar niet vaak genoeg benadrukt worden, en dat geldt niet alleen voor bestuurders van motorvoertuigen, maar ook op fietsers. Als een automobilist een dronken fietser aanrijdt die ineens de weg opslingert is de automobilist nog eens verantwoordelijk ook.


    Maak melding

Reageer