Zaalvoetbalteam Bordeaux Groen wint 1e periode

Zwolle – Bordeaux Groen heeft beslag weten te leggen op de laatst te vergeven eerste periodetitel in de WRZV zaalvoetbalcompetitie, welke recht geeft op een ticket voor de kampioensavond in juni 2015.

Het team van titelverdediger Bordeaux Groen had een moeilijke start dit seizoen en leek te moeten strijden met het zaalvoetbalteam Vastgoed uit Dalfsen om de 1e periode. Meerdere malen leek een kwetsbaarder Bordeaux tegen de eerste nederlaag aan te lopen, maar wist men toch met een “houdini act’ te ontsnappen en uiteindelijk een puntje of zelfs meer uit het vuur te slepen tegen teams als Krijtje FC, Ittersum en Blazende Veiligheid. Door de knappe 5-3 winst op Van Panhuis wist Bordeaux Groen de 1e periodetitel in de wacht te slepen in de Hoofdklasse B. Vastgoed Dalfsen blijft met een 5-0 winst op ECO Groen de koploper in de nek blazen en daarmee blijft het spannend bovenin de hoogste klasse van de woensdagavond.

Het versterkte Krijtje FC stelde zichzelf teleur door de wedstrijd met 2-2 eindstand af te sluiten tegen het lager geklasseerde Poppe Advocatuur en moest uiteindelijk genoegen nemen met slechts één punt. Ittersum heeft het zwaar in de hoofdklasse. De nummer laatst en al geruime tijd op “pole position” geklasseerd voor degradatie kwam behoorlijk te kort in de wedstrijd tegen De Belgische Keizer 2. Uiteindelijk moest Ittersum met een 1-7 nederlaag de hard benodigde punten overlaten aan De Belgische Keizer 2. De Blazende Veiligheid wist haar positie in de top te versterken door een 8-4 zege op Neptunes’12. 

In de 1e klasse B voelt ZVV Pruts de hete adem in haar nek van KARBA. Deze keer moest Styrinth genoegen nemen met een 2-5 nederlaag tegen het sterk voor de dag komende team van KARBA. Zwolle Zuid boekte een degelijke 11-3 winst op Amicitia Fortior. Outsport verzuimde een punt over te houden aan het spannende duel met Sleuteldienst en verloor nipt met 5-6. Torsades Trois Points bood koploper The Green Room goed tegenstand, maar verloor uiteindelijk toch met 5-7. Allesoverrechten.nl hield met de 6-5 zege drie punten over aan de ontmoeting met Ghana’82.

Koploper Wolters Recycling heeft in de hoofdklasse A nog geen punt verspeeld en lijkt in een “zetel” op weg naar het volgende kampioenschap. Het team onder aanvoering van oud- ajacied Andy van der Meyde en oud- FC Zwolle speler Tom IJzerman wist ook nu weer te winnen en zette met 11-6 Argos Bebemus aan de kant. DTG blijft in de achtervolging en heeft de hoop op de titel nog niet opgegeven, getuige de inzet en de gemakkelijke winst op Diaspora. In een eenzijdig duel won DTG met 12-3. Woord & Daad verloor tegen subtopper Bola-Lah! met 1-4. Dozend was met 10-3 te sterk voor Wehkamp.nl en de routiniers van Opgezwolle wist knap een punt over te houden aan het duel met STIP Entertainment. 

Periode kampioen Tabonon Sportschool wist ternauwernood met 6-5 te winnen van Cycloon, maar moest wel vanwege minder gedrag van een aantal spelers terecht een rode kaart en een paar gele kaarten slikken. Minoyu Restaurant won met 8-3 van Present. AA TAXI Zwolle won met 10-6 van OHM. Asero boekte de grootste verrassing door de nummer twee in de stand met 3-2 te verslaan. Verder maakte 2Connext Zwolle korte metten met een 19-5 zege op Bola-Lah! Satu. 

Het programma, uitslagen en standen zijn te vinden op www.wrzvzaalvoetbal.nl. De eerst volgende competitiewedstrijden staan geprogrammeerd op maandag 9 februari en woensdag 11 februari.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.