Bieren proeven tijdens de Bierweek

Zwolle – Tijdens alweer de 39e editie van de ZHTC Bierweek konden de bezoekers vrijdagavond kennismaken met verschillende bieren. De bierweek georganiseerd door ZHTC is naar eigen zeggen de oudste proeverij van Nederland. Het thema voor deze bierweek is sprookjes en zodoende had met een vijftal bieren uitgezocht die allen een link hebben met sprookjes. Zo passeerden onder andere Reuz en Het Vliegende Paard de revue.

 

 dsc_6790.jpg

 

Tijdens de bierweek gaat het niet om veel bier drinken, maar juist het proeven van bieren die je nog niet kent. ZHTC heeft momenteel 375 soorten bier uit diverse landen van diverse typen in huis. Zo is het zeker te stellen dat er voor iedereen iets nieuws uit te proberen valt. Zaterdag, de afsluitende dag, zal ook nog de inmiddels traditionele Alleycat gereden worden. Tijdens de alleycat fietsen fietskoeriers/fietsliefhebbers zo snel mogelijk door Zwolle een route langs diverse checkpoints. Bij deze checkpoints moeten de fietser opdrachten uitvoeren. Organisator Vera de Vries: ”Ook dit jaar hebben we er weer een mooie route van gemaakt. Afgelopen jaren zijn we al eens in de Peperbus geweest, zijn we over het ijs van de Zwolse grachten gegaan etc. Over de route van dit jaar kan ik uiteraard nog niks vertellen, want zowel de opdrachten onderweg, als het zo snel mogelijk vinden van de route zijn onderdelen van de alleycat.”

 

dsc_6797.jpg

 

dsc_6800.jpg  

 

dsc_6787.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Wil je ook meedoen? Kom langs vanaf 16:00 uur en geef je op via bierweek@zhtc.nl. Aanvangslocatie is de ZHTCsociëteit aan de Thomas à Kempisstraat 13.

 

Voor meer informatie over de bierweek, kijk op www.zhtc.nl/bierweek.

 

dsc_6794.jpg

 

dsc_6786.jpg 

 

dsc_6789.jpg 

 

dsc_6792.jpg 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Nou als ik die gezichten en lichamen zie wordt er ook wel eens meer dan 1 biertje gedronken door deze mensen.Vooral die voorste spuugt er niet in.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.