SC Heerenveen – PEC Zwolle voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdagavond staat het 22e competitieduel voor PEC Zwolle op het programma. In het Abe Lenstra stadion trapt het elftal van trainer Ron Jans om 19.45 uur af tegen SC Heerenveen. Door de winst van PEC Zwolle tegen FC Dordrecht (4-0) en het verlies van concurrent Feyenoord in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (3-1), steeg de ploeg van Jans naar een prachtige derde positie in de Eredivisie, met 39 punten uit 21 wedstrijden.

pec_zwolle_heerenveen_2-2_07.jpg 

Eerder dit seizoen speelde PEC Zwolle in het eigen IJsseldelta stadion gelijk tegen de Friezen met 2-2. In de slotminuten van de eerste helft benutte Heerenveen spits-Mark Uth een strafschop waarmee het met een voorsprong de kleedkamers inging. In de tweede helft kwam de ploeg van Ron Jans tot tweemaal toe terug in de wedstrijd. Tomáš Necid kopte vijf minuten na rust raak. Uth maakte tien minuten later vervolgens de 1-2 na een fraaie assist van Daley Sinkgraven. Echter zorgde Maikel van der Werff ervoor dat de Friezen niet met de winst vandoor gingen. Hij schoot prachtig raak van ongeveer dertig meter.

Voor SC Heerenveen middenvelder-Joey van den Berg zal het een weerzien worden met oud-ploeggenoten. Van den Berg speelde in totaal 73 wedstrijden voor de Blauwvingers, alvorens hij in de winter van 2013 de overstap maakte naar de ploeg uit Friesland. Bij de Zwollenaren staat er met Wouter Marinus een oud-speler van sc Heerenveen onder contract. De middenvelder kwam afgelopen zomer over, maar speelde nog geenofficiële  minuten in het eerste elftal vanwege een blessure. Ook voor trainer Ron Jans is het duel zaterdag een apart affiche. Hij stond immers twee seizoenen aan het roer in Friesland. PEC Zwolle zal er een zware kluif aan krijgen om drie punten in de bus mee naar Overijssel te nemen. Heerenveen heeft namelijk sinds begin december geen wedstrijd meer verloren in de Eredivisie. Daarnaast verloor het slechts tweemaal in het eigen Abe Lenstra Stadion.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag staat onder leiding van Tom van Sichem. Hij wordt geassisteerd door de heren Simons, Balder en Manschot. Er reizen zaterdagavond 300 supporters mee naar Friesland. Heb jij geen kaartje voor het uitvak? Dan kan je de wedstrijd rechtstreeks volgen via Twitter of FOX Sports. 

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Offtopic: Jans: ‘Alleen weg voor Barcelona’

  Alle PEC Zwolle-supporters kunnen rustig gaan slapen, volgens Ron Jans. ⤸Alleen als FC Barcelona belt, ga ik weg⤝, zegt de coach.

  Wél wil Jans een aantal voorwaarden uitgewerkt zien worden, alvorens hij bijtekent in Zwolle. Wetende dat PEC vanwege financiële zorgen afstevent op Categorie 1 (waarmee het onder curatele komt te staan), wil de succescoach perspectief blijven zien om door te kunnen groeien.

  ⤸Ik verwacht dat we eruit komen, maar het heeft alleen wat tijd nodig. Ik staar me ook niet blind op het buitenland. Een Nederlandse topclub? Nee. Ik ga ook niet met andere clubs praten. Mijn eerste optie is bij PEC Zwolle te blijven.⤝  ⚠️ Meld

 2. SC Heerenveen – PEC Zwolle:
  JJR 2-3 en de Champions League lonkt!
  Ronnie 1-2
  JanD 1-1
  drama 2-2
  (T)ja 1-2
  Trotse Zwollenaar 1-1
  dick 2-1


  ⚠️ Meld

 3. SC Heerenveen – PEC Zwolle:
  JJR 2-3 en de Champions League lonkt!
  Ronnie 1-2
  JanD 1-1
  drama 2-2
  (T)ja 1-2
  Trotse Zwollenaar 1-1
  dick 2-1 Vanzelfsprekend gun ik, als fan, PEC altijd het beste maar dit potje gaat het niet lukken. Hoop natuurlijk dat ik ongelijk krijg 😉


  ⚠️ Meld

 4. Vanavond bekijken we de wedstrijd vanuit een Heerenveen vak omdat we te laat waren om kaarten voor het uitvak te halen. We hebben afgesproken niet teveel te juichen als PEC scoort….zal nog moeilijk worden…Forza Zwolluuhh!!


  ⚠️ Meld

 5. Niet alles veranderd in goud. Snel vergeten en door naar zondag, die mag je niet verliezen. Na vanavond zullen er wel weer een aantal successupporters afhaken.


  ⚠️ Meld

 6. @Mike70

  Er zullen er inderdaad wat gaan afhaken. Maar laten we eerlijk wezen, PEC Zwolle draait momenteel alleen maar grotendeels om succes supporters. Kijk alleen maar waarom het PEC Zwolle forum is gestopt.


  ⚠️ Meld

 7. Blij dat we afgeslacht werden (cynisch bedoeld) en dat we weer met beide beentjes weer op de grond staan. Misschien worden we wel wakker naar dit wanvertoon. 😛


  ⚠️ Meld

 8. Lol Dame, ben inderdaad heelhuids terug. Viel weinig te juichen inderdaad. Maar ja, beter nu een keer door de ondergrens zakken en volgende week iedereen weer scherp.
  Bijzondere sfeer daar in Heerenveen. Heel gemoedelijk en rustig. Ook gaat iedereen direct staan bij de eerste “Sta op voor Heerenveen”! Zelfs bij ons op de business tribune. Daar kunnen ze hier in Zwolle nog wat van leren!! Erger me kapot aan dat volk dat zich te goed voelt om Zwolle aan te moedigen!

  Volgende week de bittere pil wegspoelen met een gracieuze overwinning op de egels!

  Forza Zwolluuhh!!


  ⚠️ Meld

 9. O, VIP-tribune. Niet zo gevaarlijk denk ik; zorgen om niks gemaakt.:) Ook meegezongen met het Fryske folkslyt als oprjochte Zwollenaar? Overigens valt me op dat op de Fred Patrick- en Klaas Drosttribune veel meer gezongen wordt dan voorheen.


  ⚠️ Meld

 10. Nou, niet echt zorgen gemaakt hoor, we zijn wel wat gewend, haha. Tja volkslied en die blaaskapel, hahaha, maar wel meegezongen met het uitvak. Opvallend veel Zwollenaren om ons heen trouwens.
  Inderdaad doen de overige tribunes het heel aardig in Zwolle. Mooi om te zien dat het in beweging komt! Misschien moeten we een songtekst boekje laten maken voor die dikkoppen op de business tribune, misschien zijn de teksten te moeilijk voor ze!


  ⚠️ Meld

 11. Goed idee, ZIB, en dan op de stoelen laten leggen. Niet alleen teksten, ook de aanwijzingen wanneer ze moeten springen, hoe vaak ze de achternaam van de doelpuntenmaker moeten scanderen, wanneer ze de scheidsrechter op andere gedachten moeten proberen te brengen etcetc


  ⚠️ Meld

 12. Bericht door Mike70, op 7 februari 2015 21:08
  @Ronnie
  Klopt, er zijn nu mensen die ben ik nog nooit op een koude november vrijdag in het stadion van Sittard tegengekomen.

  Bar en boos waren dergelijke avonden…

Reacties zijn gesloten.