RTV Focus wil lokale licentie van RTV ZOo

Zwolle – RTV Focus Zwolle heeft zich aangemeld bij het Commissariaat van de Media om lokale omroep te worden voor Zwolle. De 5 jaarlijkse licentie die momenteel in handen is van RTV ZOo komt per 25 mei 2015 te vervallen en wordt dan opnieuw verleend.

De nieuwe lokale zender wil met de licentie vanaf 25 mei twee radiokanalen, één tv kanaal en één nieuwssite gaan invullen. Bij de radiokanalen kan de luisteraar kiezen uit een ‘3FM’ zender met muziek, lokaal en landelijk nieuws, sport, weer en overige informatie. Daarnaast komt er een ‘Radio 2′ zender met diepgaande actualiteiten, sport, kunst, cultuur, politiek, informatie, educatieve en godsdienstige programma’s. Tot nu toe presenteerde de nieuwe zender zich als Zwols radiostation met 24/7 “feel good” radio, muziek van eigen bodem, goud van oud, foute muziek, country, en Engelstalige toppers. Het bestuur van RTV ZOo was zaterdagmorgen niet voor commentaar bereikbaar.

“Het TV kanaal zal dagelijkse nieuwsupdates geven van gebeurtenissen in de stad Zwolle. Daarnaast gaan we wekelijks nieuwe interessante TV programma’s uitzenden die leuk zijn om naar te kijken. Bijvoorbeeld over economie/bedrijfsleven, cultuur, lifestyle, sport en natuur. Al deze programma’s zullen een lokaal karakter hebben maar met een creatieve dynamische en professionele uitstraling.”

RTV Focus Zwolle is begin februari 2014 gestart met uitzenden van radio via de website. Sindsdien is een radioprogramma pakket ontwikkeld voor een brede doelgroep. Van jong tot oud. Na de zomervakantie van 2014 is de redactie opgezet en is er gestart met het brengen van nieuws. Een maand later kwamen ook de eerste beelden online. Dit alles is de basis. Vanaf 25 mei zal dit nog verder worden uitgebreid.

RTV Focus Zwolle draait op een groep vrijwilligers en stagiaires uit Zwolle die met veel enthousiasme de radioprogramma’s maken, de redactie voeren en de videoreportages maken. Nu alleen nog te zien op de eigen website en social media, maar vanaf 24 mei 2015 doen ze dat graag op de FM en het Ziggo en KPN TV kanaal.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. RTV ZOoi was wel aan vervanging toe zeg!! Slappe bende daar! Altijd ruzie in de tent ook daar. Maar als je de website van http://www.focus.nl[/url%5D bekijkt lopen ze daar een week achter met het nieuws, dus dat moet je ook niet willen. ZOoi heeft 100 vrijwilligers, Focus maar 4. Lokale Omroep in Zwolle; het was niets en het wordt niets in Zwolle (zolang Weblog Zwolle er is).


  ⚠️ Meld

 2. Haha, met mobieltjes in de aanslag videoreportages maken. Dat RTV Focus redt het wel 8) Maar mooi hoor, dat er nog een paar mensen zijn die aan een dood paard als een lokale omroep willen trekken.


  ⚠️ Meld

 3. Dit lijkt me geen zuivere koffie. Als dit echt zo is zal Zwolle ondersneeuwen en minder meetellen, omdat ze dan heel veel omroepen willen waar Zwolle maar een kleintje van is. Dan krijg je hetzelfde probleem als met RTV Oost, dat je veel nieuws uit andere regio’s (Twente) hoort in plaats van je eigen stad.

  Ze hebben OF die website gestolen van Dronten Nu http://dronten-nu.nl/ en Zwolle Nu, of het is één en dezelfde club die overal achter zit.

  Nergens namen te bekennen behalve van hun stagiaire die de nieuwsartikeltjes daar overtypt van Weblog Zwolle, Nadia Brand, https://www.facebook.com/nadia.brand.3?fref=ts, werkende in Amsterdam.

  En een Hollandse piratenmuziek voor de onrendabelen.
  Dus hoe zit dit?>:(


  ⚠️ Meld

 4. Hoe zit dat met de samenwerking met andere lokalen zoals in Wezep, Dalfsen etc. ?
  Daar waren toch ook plannen voor en intentieverklaringen voor getekend ?


  ⚠️ Meld

 5. Ze hebben OF die website gestolen van Dronten Nu http://dronten-nu.nl/ en Zwolle Nu, of het is één en dezelfde club die overal achter zit.

  Gerline, ze draaien gewoon alledrie hun website op het CMS WordPress[/url] met hetzelfde thema, typ maar eens /wp-admin achter de url dan krijg je een WordPress inlogscherm. 😉


  ⚠️ Meld

 6. Onderzoekje gedaan, heb wat tijd over deze zaterdag:

  De bestuursleden van RTV Focus zijn Paul René Andreas Oosterbaan (voorzitter) en Michel Handgraaf (secretaris). 24 november hebben zij Stichting RTV Focus Zwolle opgericht.
  Totaal onbekenden voor mij in Zwolle.

  Drijvende kracht achter deze media is Christine Spinder. Maar zij heeft meer ijzers in het vuur.
  Ze is nauw betrokken bij het bedrijf Social Media in Business (training en workshops), en eigenaresse van Reclamebureau Citysites dat drukwerk produceert. Een duizendpoot, of een ‘van alles wat / niets’ ?

  Trek uw conclusie!


  ⚠️ Meld

 7. Super bedankt voor de informatie. Weer op Weblog Zwolle het eerst gelezen. Wauw! 😀

  Bijzonder, een zelfbenoemd social mediabedrijfje (met een brakke eigen website) steelt dus templates en maakt daar websites van. Dat is behoorlijk schimmig!

  Nu snap ik ook waarom ze hun naam overal willen verbergen. En nu snap ik ook waarom die christine maar 6 volgers op Facebook heeft en op Twitter meer mensen volgt dan die er haar terugvolgen. 🙁


  ⚠️ Meld

 8. We kunnen ze toch ook gewoon mailen of iets dergelijks en vragen? Ik vindt dat je beiden een kans mag/moet geven. En ja, ZOo heeft 100 vrijwilligers en Focus misschien maar 4, maar ZOo zit dan ook al vijf jaar op deze plek, en ik had in vijf jaar wel al iets meer verwacht van ZOo. In ieder geval ik ben benieuwd!


  ⚠️ Meld

 9. Mag van mij. Niks is slechter dan rtvzoo. Dat clubje houdt zwolle al sinds jaren 80 af van goede radio en tv zender. Hobbyclubje daar


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.