Berkum door het ijs tegen DOS ‘37

Zwolle – VV Berkum is in eigen huis met een 0-2 nederlaag tegen naaste concurrent DOS ’37 flink door het ijs gezakt in de strijd om de koppositie in de 1e Klasse D. Pijnlijke verdedigingsfouten bij de thuisclub en goed verdedigen door DOS beslisten het duel.

dos_150207-8_medium.jpg

Foto: R. Fröhlich 

“De meesten bij ons hebben hun normale niveau niet gehaald,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. “We verloren niet van DOS, maar van onszelf. DOS heeft goed geprofiteerd van twee ‘fantastische’ fouten bij ons.” Coach Philip Agteres van DOS ’37 zag dat zijn ploeg efficiënt met de mogelijkheden om was gegaan. “Het was een verdiende overwinning, al waren we van te voren blij geweest met een punt. We hebben het speelveld goed klein gehouden en op resultaat gespeeld.”

 

Opdoffer

De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud toen Berkum tegen de eerste opdoffer van de middag opliep. Na een poging vanuit de Zwolse defensie om terug te koppen op de eigen doelman kon Tom Hegeman onderscheppen en zijn inzet zeilde vervolgens over keeper Mathijs Bouwhuis in het Berkum-doel: 0-1. Even later kreeg de thuisclub de kans om de schade te herstellen toen Frank Hoolsema in stelling werd gebracht door Chris van der Meulen, maar DOS-keeper Patrick Nitert kon zoals vaker deze middag nog nét redding brengen.

Op het moment dat Berkum meer druk zette sloegen de Tukkers opnieuw toe en daarbij zag de Zwolse verdediging er wéér niet goed uit. Na een serie lukrake kopballen slaagde men er niet in de bal weg te werken, waarna Maarten Smit zijn man uit kon spelen en de 0-2 binnen schoot. Berkum bleef aandringen en kreeg ook kansen, maar een lob van de vrij voor het doel gekomen Ruud Wellenberg ging naast en Chris van der Meulen zag zijn schot net gekeerd door doelman Nitert.

Vakbekwaam
DOS ’37 liet vlak na de hervatting een geweldige kans op een grotere voorsprong liggen toen Lennard Mulderij de bal bijna vanaf de doellijn naast wist te krijgen. Ook  daarna waren er mogelijkheden voor de bezoekers, terwijl de Berkum-voorhoede tegen de vakbekwaam opererende DOS-defensie lange tijd geen potten wist te breken. In de slotfase werd dat iets beter maar een schot van Wellenberg ging, na goed doorzetten van invaller Jaouad Akloud, naast het Vriezenveense doel. Direct daarna leek Akloud wél te scoren maar zijn doelpunt werd om niet geheel duidelijke redenen door scheidsrechter Klein Ganseij afgekeurd. In blessuretijd werd een afstandsschot van Marc van der Meulen nog naast gefrommeld door DOS-doelman Nitert, zodat de middag voor Berkum op een deceptie uitliep. 

Door deze nederlaag is Berkum derde gebleven op de ranglijst van de 1e Klasse D maar de achterstand op DOS ’37, dat nu koploper is, en DETO Twenterand is gegroeid. “Dit was een zware teleurstelling, maar het seizoen is nog niet afgelopen. We geven niet op,” stroopte Berkum-trainer Brouwer de mouwen alvast op.

Berkum-DOS ‘37, 7 februari 2015
Eindstand: 0-2 (0-2)

Doelpunten: 4. Tom Hegeman (0-1), 21. Maarten Smit (0-2)
Gele kaarten: Jason Huisman, Dirk Muis (Berkum), Leo Scheepmaker (DOS ‘37)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo, Jasper van der Stouw (83. Sander Bolt), Marc van der Meulen, Ruud Wellenberg, Frank Hoolsema (66. Jaouad Akloud), Chris van der Meulen, William Potkamp (87. Lauwand Suleiman).

Opstelling DOS ‘37: Patrick Nitert, Leo Scheepmaker, Kevin Krommendijk, Dennis Boshoeve, Kevin Coenraad, Lennard Mulderij, Maarten Smit, Marc Meier (86. Ronald ter Morsche), Tom Hegeman, Thijs Houwing (79. Daniël Derks), Jaap Mulderij.

Door: Th. Kölker. 

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.