NXTgen wint Robot Ontwerp Award

Zwolle – Team NXTgen, het First Lego League (FLL) Team van JenaXL, heeft het FLL-World Class-seizoen afgesloten met een prachtige prijs op de Beneluxfinale in Eindhoven. Zaterdag 7 februari streden 50 teams uit de Benelux om de Champions Award. NXTgen won de Robot Ontwerp Award. Een hoog aangeschreven prijs voor het beste ontwerp, de prestatie en strategie van de Lego-robot.

jena_xl_lego.jpg

FLL-teams zijn dit jaar op zoek gegaan naar de toekomst van het leren. Meer dan 240.000 kinderen, van 9 tot 16 jaar uit meer dan 82 verschillende landen zijn de uitdaging aangegaan in de FLL-World Class Challenge 2014/2015. Ook team NXTgen onderzocht de manieren waarop wij kennis en vaardigheden vergaren in de 21e eeuw verbeterd kunnen worden. Hiervoor heeft het team onderzoek gedaan naar een manier om zo effectief mogelijk te werken tijdens verwerkingsmomenten op school. Ze hebben hiervoor een product, de Pro6, ontworpen met LED-lampjes en een digitale klok.

Naast het uitwerken en presenteren van de Pro6 heeft het team een volledig autonome Lego-robot ontworpen, geprogrammeerd en gebouwd. Met deze robot zijn tijdens de Beneluxfinale 4 wedstrijden gespeeld op een wedstrijdtafel.

Bij de verschillende juryrondes hebben de leerlingen de robot en het ontwerpproces gepresenteerd. Aan de hand van een “management samenvatting” gaven ze de Robot Ontwerp juryleden een overzicht van de robot en wat deze allemaal kan. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat het team dit onderdeel als beste had uitgewerkt en mochten de leerlingen hiervoor de Robot Ontwerp Award ophalen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De organisatie van het Deltion College feliciteert NXTgen met deze geweldige prijs. Zeer inspirerende wedstrijddag die al om 07.30 in Zwolle begon met de busreis naar Eindhoven samen met het team Firefield van OBS Het Veldboeket. Wat een innovatieve denkkracht in deze regio !


    ⚠️ Meld

  2. JenaXL, gefeliciteerd met jullie prijs! Voor ons helaas geen prijs, maar wel een fantastische dag gehad.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.