Be Quick net op tijd bij les tegen Dieren

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag de eerste competitieoverwinning van 2015 behaald. Na een moeizame start wist de ploeg het laken toch nog naar zich toe te trekken. Door de overwinning blijft Be Quick koploper in de tweede klasse h.

De start van Be Quick is abominabel. Niets wijst er in de openingfase op dat de ploeg koploper is in haar klasse. V.v. Dieren, toch als underdog naar Zwolle gekomen, neemt brutaal het heft in handen en zet de tanden in de tegenstander. Bij Be Quick ontbreekt de overtuiging en de vorm. Be Quick komt er dertien minuten mee weg, maar als Frank van der Velden een diepe bal geeft op de vrijstaande Hiele van Valburg is het gedaan met de brilstand. Van Valburg benut de ruimte en schuift het leder onder de uitgekomen Van Dijk door: 0-1. Van Valburg wordt met dit doelpunt zonder twijfel de speler die de laatste jaren in de tweede klasse het meest heeft gescoord tegen Be Quick.

Het doelpunt zal meteen een van de laatste wapenfeiten van v.v. Dieren zijn deze middag, maar op dat moment vermoedt niemand dat nog. Pas na een minuut of twintig is er een kentering zichtbaar in de wedstrijd. Vooral dankzij de corners van Thomas Wieringa en de ruimte die er op de rechterflank ligt draait het spelbeeld langzaam in het voordeel van Be Quick. De 1-1 in de 27e minuut is gefundene fressen. De hoekschop van Thomas Wieringa draait bij de eerste paal direct in het doel.

Sander Aarten heeft een minuut later de kans om direct de 2-1 te verzorgen. De spelvoortzetting van Wibo van Dijk belandt achter de verdediging, maar Aarten krijgt het projectiel niet onder controle. Daarna sticht Be Quick nog wel gevaar met corners, maar die muteren uiteindelijk niet meer de stand voor de rust.

Na de rust zien we dat Mark Meijer in het veld komt. Met deze extra aanvallende impuls, verkrijgt Be Quick eigenlijk gedurende de hele tweede helft een overwicht. De achterste linie met Van Beek, Horstman, Mehrabi en Wieringa geeft na de rust bijna niets meer weg. Het wordt dan wachten op het tweede doelpunt, want er ontstaat steeds meer ruimte voorin. Dieren houdt het droog tot de 74e minuut, maar ziet dan dat Be Quick toch tot scoren komt. Het schot van Michel Klink wordt nog geblokt, maar in de rebound is het Frank Oosterhof die de bal in het doel werkt: 2-1.

In de slotfase zijn er nog meer kansen voor Be Quick. Vooral Bas Buimer en Mark Meijer zijn nog in de gelegenheid om de 3-1 te maken, maar slagen daar niet in. Zo wint Be Quick een moeizaam begonnen wedstrijd. Over 90 minuten valt er uiteindelijk niets af te dingen op de overwinning. Het aantal kansen en kansrijke situaties was uiteindelijk ruim in het voordeel van Be Quick.

Be Quick blijft koploper met deze overwinning. Naaste belager RDC wist ook te winnen. Nummer drie DZC ging onderuit en ziet nu de achterstand oplopen tot negen punten. Be Quick oefent aanstaande donderdag tegen KHC. In verband met carnaval zal de eerstvolgende competitiewedstrijd op 21 februari zijn. De ploeg speelt dan uit bij ASC in Dalfsen.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Eric van Beek, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi (60. Aron Tempelman), Thomas Wieringa, Frank Oosterhof, Talha Özen, Bas Buimer, Frank van der Burg, Michel Klink, Sander Aarten (46. Mark Meijer).

Artikel delen: