Afsluiting rotonde Pannekoekendijk

Zwolle – In aanloop naar de start van Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade, vinden in februari 2015 in het projectgebied diverse voorbereidende werkzaamheden plaats. Vanwege deze werkzaamheden is de rotonde Pannekoekendijk – Kamperpoortenbrug, op maandag 16 februari één dag afgesloten voor het verkeer. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

omleidingsroutes.jpg

De adviesroute voor het verkeer vanuit de Katerdijk en Burgemeester Roelenweg richting het centrum loopt via de Schuttevaerkade en Burgemeester Drijbersingel. De tijdelijke route voor het verkeer vanuit de Willemskade richting het centrum loopt via de Emmawijk en Eekwal. Het verkeer vanuit de wijk Kamperpoort richting de binnenstad wordt met verkeersborden omgeleid via de Lijnbaan, Harm Smeengekade en de Emmawijk.

In opdracht van de gemeente Zwolle voert aannemer Roelofs B.V. in februari 2015 voorbereidende werkzaamheden uit. In deze maand vinden diverse activiteiten plaats in het projectgebied waaronder de aanleg van een tijdelijke weg inclusief verlichting over het Katwolderplein. Op maandag 16 februari is de kruising Pannekoekendijk – Kamperpoortenbrug één dag voor het wegverkeer afgesloten. Tijdens de wegafsluiting worden het middenstuk en middengeleiders van de bestaande rotonde verwijderd, mantelbuizen aangebracht en geasfalteerd. De rest van de werkzaamheden zoals de aanleg van de tijdelijke weg over het Katwolderplein en de aanleg van de tijdelijke bushalte aan de Blaloweg, veroorzaken geen overlast voor het wegverkeer.

De gemeente Zwolle start op maandag 2 maart 2015 met de uitvoering van het project Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade. Naar verwachting duurt de herinrichting tot medio september 2015. Tijdens de reconstructiewerkzaamheden is zowel de Pannekoekendijk als de Harm Smeengekade afgesloten voor al het verkeer. De Zwolse binnenstad blijft tijdens de reconstructie bereikbaar. Op de website zwolle.nl/pannekoekendijk staat meer informatie over het reconstructieproject.

Artikel delen: