Belastingvoordeel voor kleine zelfstandige

Zwolle – Kleine ondernemingen en zzp-ers kunnen voortaan een aanvraag voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen indienen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

De kwijtschelding vindt plaats op basis van de betalingscapaciteit en het aanwezige vermogen. Belangrijke voorwaarde is dat het om privé-belastingen moet gaan, dus dat de belastingen geen verband houden met de uitoefening van het bedrijf of het beroep. Een zelfstandige zonder personeel die kantoor aan huis heeft, kan hiervoor dus in aanmerking komen. Met het invoeren van deze regel worden particulieren en kleine ondernemingen gelijk behandeld.

In 2013 deed de gemeente al een proef met het kwijtschelden van de gemeentelijke belastingen aan zzp-ers en kleine ondernemingen. Hierop kwamen vijf verzoeken binnen, waarvan aan één persoon de belasting ook daadwerkelijk is kwijtgescholden.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Ja, waarom niet? In loondienst betaal je je scheel aan belastingen en als je zelf besluit ondernemer te worden schelden ze je de belastingen kwijt. Wat een onzin, gadverdamme.

    Als je je hoofd niet boven water kan houden als ondernemer, dan deugd je product/dienst niet of je snapt het spelletje niet.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.