Lustrumtoernooi Stichting Michiel Boccia

Stichting Michiel Boccia Zwolle organiseert op 21 februari 2015 de landelijke Boccia wedstrijd in Zwolle, ter herinnering aan de overleden Zwolse speler Michiel Tatje.

boccia_toernooi.jpg

Door de stichting Michiel Boccia Zwolle wordt dit toernooi in Zwolle voor de 5e keer georganiseerd. Er wordt op wedstrijdniveau in de paralympische klassen A en B gespeeld en ook op recreatief niveau. Voor het eerst doen er ook spelers uit Groningen mee. Ook Daniel Perez, deel uitmakend van het Nederlands Paralympisch team en brons haalde bij de wereldkampioenschappen in Beijing, is aanwezig. Hij versloeg de Paralympisch kampioen Tatdong. Een prachtige prestatie.

Iedereen met een lichamelijke handicap is welkom om mee te doen en kan zich opgeven bij de Boccia site: www.boccia.nl, www.Bocciazwolle.nl of bij infosmbz@gmail.nl.

Supporters zijn van harte welkom. Laat u verrassen door het spel van de gehandicapte spelers of probeer het zelf eens. De toegang is gratis. Het toernooi begint om 10.00 uur en om kwart voor vier is de prijsuitreiking.

Onze dank gaat speciaal uit naar onze sponsoren: Rabobank IJsseldelta, C1000 Forelkolk en Eldrun.

Wij willen als stichting met dit toernooi meer spelers enthousiast maken voor dit balspel, zodat de spelers zichzelf op een andere manier leren kennen en vriendschappen opdoen.
In Zwolle traint er elke dinsdagavond een kleine groep spelers en zij zien de groep graag uitgebreid worden.

Boccia (spreek uit ‘botsja’)is een paralympische sport en staat ook tijdens de Olympische zomerspelen op het programma. Ook Nederland heeft een Olympisch team.

Boccia is speciaal bedoeld voor mensen van alle leeftijden met een lichte tot een zware beperking. Boccia wordt voornamelijk gespeeld door mensen met een cerebrale parese (hersenaandoening met onder andere spasmen) en sporters die vanwege hun lichamelijke beperking nauwelijks een andere sport kunnen beoefenen.

"De sport boccia heeft zijn bestaan te danken aan de ontdekking van stenen ballen. Deze stenen ballen werden voor het eerst in een graf van een farao ontdekt, dat dateerde van ongeveer 6.000 tot 7.000 voor Christus. Deze ballen hebben toen een ontwikkeling meegemaakt waaruit nauw aan elkaar verwante mikspelen zijn ontstaan zoals jeu de boules en boccia. In het laatste decennium heeft boccia zich ontwikkeld tot een sport voor mensen met een handicap, en zelfs voor mensen met een zware lichamelijke handicap. In 1989 werd boccia in Nederland geïntroduceerd".

Artikel delen: