Kerkleden schrijven Veertigdagenboekje

Zwolle – Tientallen mensen uit de Oosterkerk, Adventskerk en Open Kring hebben samen een boekje gemaakt met persoonlijke teksten aan de hand van beelden uit de Bijbel. ‘Geloof in beeld’ heet het dagboek voor de Veertigdagentijd, de aanloop naar Pasen die op 18 februari – Aswoensdag – begint.

veertigdagenboekje.jpg
 
Arjanne Dijkslag, Anneke van der Meulen en ds. Iemke Epema

"Het is altijd weer een verrassing wat mensen schrijven," zegt Arjanne Dijkslag. Zij is nauw betrokken bij de productie van het boekje. "Voor iedere dag in de Veertigdagentijd hebben we een beeld uitgezocht en een Bijbeltekst. En voor iedere dag heeft iemand daar zijn of haar persoonlijke gedachten en gevoelens bij verwoord." Volgens ds. Iemke Epema, predikant van de Oosterkerkgemeente, schrijven mensen vaak heel persoonlijk. “Wat doet een beeld of tekst met jou? Juist dat maakt het mooi. We hopen dat mensen beelden krijgen aangereikt die hun blik op God verrijken en hun geloof verdiepen.”

Naast teksten bevat het boekje ook enkele kindertekeningen. En op de voorkant staat een illustratie van een houtsnede, gemaakt door Claudia van de Leur. De kunstenares heeft zich laten leiden door vijf beelden die in het boekje aan bod komen.

Het boekje is te koop na afloop van de zondagse vieringen in de drie betreffende protestantse wijkkerken. “In de Adventskerk hebben we al veel exemplaren verkocht,” vertelt Anneke van der Meulen, die ook bijdroeg aan de productie van het boekje.

Het dagboekje is voor 4,50 euro te koop op het kerkelijk bureau van de Protestantse Gemeente Zwolle, Molenweg 241 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. De meeropbrengst gaat naar een project voor weeskinderen in Rwanda.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Achja, religie is zoiets moois. En het is inderdaad verassend welke dingen religieuze mensen soms schrijven. Ik wil geen spelbreker zijn, maar wil er wel op wijzen dat het een goed idee is om religie van alle kanten te bekijken. Een heel religieus mens schreef ooit de heksenhamer immers.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Heksenhamer

  Wie mij zal gaan verwijten dat ik aan de heksenhamer denk
  door de foto in ’t bericht in combinatie met religie stel ik bij voorbaat teleur.
  Op zulke insinuaties ga ik niet reageren.  ⚠️ Meld

 2. Nee, op dat soort gezochte insinuaties kan inderdaad maar beter niet op gereageerd worden, Hansestad.

  Ik ga dat boekje ook aanschaffen. Misschien een mooie manier om bewust de 40-dagentijd te “vieren”. Een oude vriendin is mede-auteur lees ik net. Dan moet het wel goed zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Hanzestad, dat geldt voor niet-religie ook wanneer je in aanmerking neemt welke boeken er van de hand van anti-religieuzen zijn verschenen.


  ⚠️ Meld

 4. Ochja Allen, misschien bracht ik mijn bezwaar tegen religieuse schrijfsels nogal onwellevend. Sorry en excuses daarvoor. Mijn bezwaar geldt ook niet religieuze schrijfsels, slechts reclame voor religieuse schrijfsels.
  Religie hoort ‘achter de voordeur’ immers.

  @Observer, als je leest dat iemand schrijft dat’ie geen spelbreker wil zijn, bedoelt de schrijver dat meestal ter verzachting. Je kunt ervan opaan dat luitjes die zeggen of schrijven dat ze het spel niet willen breken, het spel juist willen breken.

  Ik schreef om het spel van reclame voor religie te breken, zoals ik vaker doe. Er is immers nogal wat reclame voor religie hier op weblog Zwolle. En dat gaat dan meestal (bijna altijd?) over de Christelijke religie.

  Heel Zwolle leest mee, en ik vrees dat al die reclame voor de Christelijke religie de Zwollenaren van andere religies weinig aanmoedigt om mee te denken en mee te schrijven.  ⚠️ Meld

 5. Religie hoort ‘achter de voordeur’ immers.

  Nee, juist niet! Religie is een soort “verlichting”. En verlichting moet je niet afschermen. Dan heeft niemand er wat aan. Je moet wel opletten dat er niemand verblind raakt, want dan krijg je ongelukken.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.