Zwolle presenteert plannen busverbinding

Zwolle – De gemeente organiseert op donderdagavond 19 februari een publieksbijeenkomst over de nieuwe busverbinding in het stationsgebied. Tijdens deze avond kunnen geïnteresseerden zich laten bijpraten over de plannen voor de busbrug. De bijeenkomst vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis, Grote Kerkplein 15.

De komende jaren werkt Zwolle hard aan de verdere verbetering van het stationsgebied, zodat het toegerust is voor de groeiende aantallen reizigers. Eén van de verbeteringen is de verplaatsing van het busstation naar de zuidzijde van het station (Hanzeland). Hiervoor is een nieuwe busverbinding over het spoor nodig, die in de vorm van een brug wordt aangelegd.

De criteria waaraan de busbrug moet voldoen, zijn vastgelegd in een programma van eisen. Dit wordt in februari, samen met het kwaliteitsboek voor de spoorzone, in het college van B&W besproken. Een werkgroep met vertegenwoordigers van belangenorganisaties en bewoners heeft over de eisen meegedacht. Tijdens de bijeenkomst worden het kwaliteitsboek en het programma van eisen kort toegelicht.

Wie meer wil weten kan zich verder laten informeren bij thematafels, waar medewerkers van de gemeente, NS en ProRail aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over onder meer het kwaliteitsboek, de eisen voor de busbrug, de aanbesteding en het bestemmingsplan.

Programma

19.00 – 19.15 uur Inloop
19.15 – 19.35 uur Welkom door wethouder Ed Anker en toelichting plannen door projectleider Spoorzone
19.35 – 21.00 uur Gelegenheid om rond te kijken en vragen te stellen

Meer informatie over de plannen voor het stationsgebied is te vinden op www.zwolle.nl/spoorzone

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Je vraagt je af waarom de enorme investeringen in businfrastructuur bij de zuidzijde van het station en aan het Katwolderplein nodig zijn nu alle signalen erop duiden dat het busvervoer wordt afgebroken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.