Gemeente Zwolle lanceert app ‘Zwolle woont’

Zwolle – Wie een kavel, nieuwbouwwoning of ontwikkellocatie in de gemeente Zwolle zoekt, kan daarvoor sinds deze week terecht in de Zwolle Kiosk (app). ‘Zwolle woont’ biedt een online overzicht van nieuwe woon- en ontwikkellocaties in de stad en is daarmee niet alleen interessant voor particulieren, maar ook voor ontwikkelaars en investeerders.

‘Zwolle woont’ geeft een compleet overzicht van gronden en gebouwen die op korte en/of lange termijn ontwikkeld kunnen worden tot woonlocatie en van nieuwe woonlocaties die in verkoop zijn (nieuwbouw en kavels). Bij het ontwikkelen van de app heeft een klankbordgroep van Zwolse woningmarktpartijen meegedacht over de inhoud. Als particulier krijg je inzicht in alle nieuwbouwprojecten die in Zwolle in de verkoop zijn. Een dynamische kaart geeft informatie over prijs, type woning en contactgegevens van de verkopende partijen. Vanuit de app kun je direct ‘doorklikken’ naar de projectsites. Daarnaast zie je welke zelfbouwkavels beschikbaar zijn en wat bijvoorbeeld de mogelijkheden zijn van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Binnenkort worden ook ervaringsverhalen toegevoegd over (zelf) bouwen en wonen in Zwolle.

Voor ontwikkelaars, bouwers en/of investeerders biedt de app een dynamische kaart met locaties voor woningbouwontwikkeling op de korte en lange termijn. Er is per locatie informatie beschikbaar over het aantal m2, de bestemming en de grondeigenaar. Ook is direct zichtbaar of er in de nabije omgeving andere ontwikkelingen plaatsvinden .Wie meer wil weten over de mogelijkheden kan vanuit de app direct contact opnemen met de ontwikkelmanager van de gemeente.

In de app is daarnaast informatie te vinden over Zwolle als woonstad. Een grote diversiteit aan woonwijken, de prachtige historische binnenstad, het hoge voorzieningenniveau en een uitgebreid cultureel aanbod maken Zwolle tot een aantrekkelijke plek om te wonen. Daarbij komt dat de stad een sterke economische positie heeft, een gunstige demografie en goed bereikbaar is.

‘Zwolle woont’ is te vinden in de Zwolle Kiosk (app), waar de gemeente ook andere digitale producten aanbiedt, zoals de Wijzer . De Zwolle Kiosk kan worden gedownload door naar www.zwolle.nl/app  te gaan en daar een keuze te maken voor een app-store.
Op dit moment is de app nog alleen geschikt voor tablet en computer/laptop. De gemeente onderzoekt in 2015 of er behoefte is aan een versie van de app voor de smartphone.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ja hoor……weer duizenden ??’s en maanden werkgroepoverlegjes verder. Het is zover, het persbericht kan weg. De app is klaar én volstrekt onvindbaar in de appstore. Grote klasse!


    ⚠️ Meld

  2. Ik heb Windows 7 op mijn PC en dat werkt niet, je hebt Windows 8.1 nodig staat op de site.
    Ik zal de Android versie wel eens installeren op mijn Tablet of Smartphone.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.