Geld voor verbeteren verkeersveiligheid Zwolle

Zwolle – Gedeputeerde Staten stellen voor 2015 een bedrag van ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor gemeentelijke projecten die de bereikbaarheid of verkeersveiligheid in West-Overijssel verbeteren.
In totaal zijn 19 projecten gehonoreerd die een bijdrage leveren aan een betere doorstroming en het verlagen van het aantal verkeersslachtoffers.

Infrastructuur
Voor infrastructuur stelt de provincie 2,5 miljoen euro beschikbaar dat onder andere gaat naar de herinrichting van wegen en kruispunten en in het bijzonder het verbeteren van belangrijke fietsverbindingen en schoolroutes en locaties waar veel ongevallen gebeuren. Met de eigen bijdrage van de gemeenten en de provinciale bijdrage worden infraprojecten gerealiseerd voor een totaalbedrag van bijna 7 miljoen euro. In Zwolle zal er geïnvesteerd worden in een drietal wegen. Namelijk de oversteek Burgemeester Van Roijensingel ter hoogte van De Zeven Alleetjes € 74.000,-. Aanpak ongevallenconcentratie Hanekamp-Menistenstraat-Evertsenstraat € 220.000,-. En het verbeteren verkeersveiligheid hoofdfietsroute Belvédèrelaan € 246.693,-.

Gedragsmaatregelen
Naast de infraprojecten subsidieert de provincie voor een bedrag van bijna 630.000 euro aan gedragsmaatregelen. Hierbij gaat het om projecten als cursussen voor oudere automobilisten en fietsers, verkeerseducatie in het basis en voortgezet onderwijs en lokale acties die aansluiten op landelijke acties, zoals de Bob-campagne en ‘Laat je niet afleiden’ in het verkeer. Van dit bedrag ontvangt de gemeente Zwolle € 145.950,-.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Oost-Nederland zorgt voor het initiëren en uitvoeren van de projecten in samenwerking met onder andere Veilig Verkeer Nederland, de scholen, de politie en ANWB.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik ben benieuwd hoe ze de oversteek van de Hanekamp gaan maken, daar moet/mag ik nogal vaak langs. Op zich goed dat ze de onveilige plekken gaan aanpakken.


  ⚠️ Meld

 2. Ben inderdaad ook benieuwd naar de aanpak op de Hanekamp. Ronde lijkt mee niet haalbaar, zeker omdat je ook de afslag naar de benzinepomp vlak naar het kruispunt hebt.


  ⚠️ Meld

 3. Ervaar jij dat punt echt als een knelpunt, Veldwachter? Volgens mij is het enige gevaarlijke de fietsers die naar links afslaan, naar de Menistenstraat.


  ⚠️ Meld

 4. Die afslag naar het tankstation kan toch worden meegenomen, bron? Er zijn ook kleine rotondes, soms alleen een stip. Ik vraag me wel af of dat zin zou hebben, omdat de auto’s uit de Evertsenstraat en Menistenstraat en net zo lastig opkomen als nu. Weet ook niet of het de fietsveiligheid bevordert.
  Ik ben ook heel benieuwd hoe ze het gaan aanpakken.


  ⚠️ Meld

 5. Bedoel je de bijdrage van de gemeenten in West-Overijssel, db? Die gaat ook naar de infraprojecten.

  Met de eigen bijdrage van de gemeenten en de provinciale bijdrage worden infraprojecten gerealiseerd voor een totaalbedrag van bijna 7 miljoen euro  ⚠️ Meld

 6. @Dame 16:32
  Nou de oversteek van Menistenstraat naar Evertsenstraat (de Zeeheldenbuurt in) is wel eens lastig, als het druk is. Ook in combinatie met verkeer dat vanaf het provinciehuis komt en af wil slaan naar de Menistenstraat.
  Ben benieuwd hoe het wordt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.