Kritiek op kaartverkoop FC Zwolle

De ongeregeldheden van gisteren tijdens de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles – FC Zwolle, zijn mede veroorzaakt door een slecht verlopen kaartverkoop in Zwolle. Dat zegt een steward van de club.

Doordat de club onvoldoende heeft toegezien op de kaartverkoop kon een groep van zeker 150 raddraaiers binnen komen. Ze zouden via de supportersclub aan hun kaarten zijn gekomen, zonder dat ze zich hoefden te legitimeren. Tijdens de ongeregeldheden raakten twee suppoosten gewond. Vijf mensen zijn aangehouden. FC Zwolle was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 68
 1. Nou nou, dat is een zware tekortkoming dan van de organisatie. Was dat niet de Supportersclub en de FC zelf???

  Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat dit allemaal kan.
  Wat kost dit geintje wel niet?

  – Supporters die willens en wetens mee zijn gegaan met de bussen, zijn medeschuldig aan de ‘averij’. Geef anders de raddraaiers aan. Of mag dit niet volgens de ‘cultuur’??
  – Er is met van alles gegooid in het stadion. Wie dan ook, of hoe dan ook; je doet dit gewoon niet. Loop anders weg.
  – Stewards zijn gewond geraakt. Die laten het een volgende keer wel uit hun hoofd om mee te gaan. Zou een boycot vanuit die hoek wel waarderen.
  – Het lijkt me niet dat het bestuur van de FC dit nog eens mag laten gebeuren. Gemeente Zwolle, let op!

  Oplossing: zeer zware boetes en stadionverboden voor de daders, en tijdens de wedstrijden van de FC met GAE geen bezoekende supporters meer binnen het stadion toelaten.

  ZO!!!


  Maak melding

 2. Dus alles wat hier staat geloven jullie?

  Je mag je eigen mening hebben,maar weet wel wat de feiten zijn,en volg niet als een mak schaap de media. :-


  Maak melding

 3. Er gaat 500 man mee, dus dat betekent maar ff dat iedereen elkaars naam kent? Ik ben willens en weten mee gegaan en daarom ben ik schuldig??? Volgens mij spoor je niet helemaal!! Bovendien weet jij niet wat er is gebeurd en alles wat je “weet” heb je uit de media. Lekker makkelijk om te oordelen over de supporters vanuit je luie stoel!
  Verdiep je eerst in de materie, dan kom je niet zo dom over met je sv’s en bezoekers weren.

  En wat in godsnaam heeft de gemeente Zwolle hiermee te maken?  Maak melding

 4. @Nance, volgens mij is er geen andere optie dan met de bus mee te gaan.
  Dat betekend nog niet dat je verantwoordelijk bent voor datgene wat er plaats vindt.
  Dat je zegt dat iedereen daardoor mede schuldig is klopt mijn optiek niet.
  En nee je gaat niet vervolgens de mensen waar je mee in de bus zit aangeven.
  Het enige juiste op zo’n moment lijkt mij om iemand op zijn gedrag aan te spreken, maar verraden… nee.  Maak melding

 5. De volgende quotes schrijft ene heer René namens de supporterssite van fczwolle:

  -De wedstrijd naar Deventer wordt als sinds jaar en dag bezocht door honderden supporters die je tijdens het seizoen niet of nauwelijks bij uitwedstrijden ziet. Voor dit soort groeperingen moet het onmogelijk worden gemaakt om deze wedstrijden te bezoeken.⤝

  -Dat tijdens de wedstrijd het supportersvak van FC Zwolle is zwaar beschadigd, omdat Zwolle- supporters stukken beton uit het vak loswrikten is natuurlijk van de zotte. Dit heeft niks meer met voetbal te maken.⤝

  -FC Zwolle zal in samenspraak met GA Eagles moeten bepalen welke kant beide clubs de komende jaren opwillen met deze derby. Het mag duidelijk zijn dat een derby in deze vorm met 500 man uitpubliek in elk geval niet meer in Deventer kan worden gespeeld. FC Zwolle zal de komende week nog druk krijgen. Er zijn zeker vijf aanhoudingen verricht voor vernielingen en afsteken van vuurwerk. Mogelijk worden er na het bekijken van de videobeelden nog meer supporters aangehouden. Het mag duidelijk zijn dat als er mensen echt over de schreef zijn gegaan dat we hier allemaal gebaat bij zijn.⤝  Maak melding

 6. Pffff, Nance dit is EEN supportersite dus ook gewoon net als van jou alleen MAAR een mening.
  Ga lekker verder op onderzoek om je onzin te staven.
  Sjonge jonge, ga je iemand die iets namens een site zegt quoten…
  Doe is wat beter je best en bekijk ook eens de reacties op dat stuk,  Maak melding

 7. @Rudeboy: de media en de politie heeft zich te houden aan feitelijke medelingen. Ik twijfel daar niet aan.

  @Edwin: gemeente… Wie is de korpsbeheerder van de politie in Zwolle?? Ook jij, ik en de politiek is de gemeente Zwolle.

  @Gretha: shame on you. Ik dacht al aan een ‘cultuurtje’. Medeschuldig.


  Maak melding

 8. Bewezen is wel, dat het voetballen van risicowedstrijden op een vroeger tijdstip totaal geen invloed op het risico heeft. Dus daarom KNVB, graag weer terug naar de ??normale tijden?? en het liefst ook weer gewoon op de vrijdag/zaterdag avond!!


  Maak melding

 9. @ Nance Niet alles wat in de media staat is feitelijk gebeurt. Dat zijn ook maar mensen die observeren en alles naar eigen inzicht interpreteren. En echt als je erbij was geweest had je wel anders gesproken….


  Maak melding

 10. oh ja ook die kleine jongen die met me mee was zal ik aangeven, maar dan moeten jullie mij wel aangeven!!

  What the fuck?? Elkaar verraden NEVER NOOIT!!!


  Maak melding

 11. Oke ff on topic maar weer dan

  Er had misschien wel het 1 en ander anders gekund met de verkoop maar ik vind het onzin daar de schuld aan te geven. Ik denk dat ik ook uit me dak was gegaan als ik golfballen naar de kop had gekregen, je laat je eigen gewoon niet op de kop zitten lijkt me.


  Maak melding

 12. @nance Kijk dat er supoosten gewond zijn geraakt valt te betreuren,en dat het uitvak totaal vernield is ook.Waar ik niet mee kan leven is dat een bepaalde groep supporters de schuld nu krijgt toe geschoven ,de 150 supporters die zich alleen met id nummer hebben,dus de supporters die zogenaamd nooit gaan en alleen komen om rotzooi te trappen volgens rene en de inmiddels in de media getreden steward.Ik ben er gisteren bij geweest en bevond mij dus aan de kant waar je het dichts bij de b-side staat.Ik kan dus alleen waarnemen wat er aan die kant gebeurd is,het is onmogelijk voor mij om te zien wat er gebeurd aan de andere kant van het vak.Wat ik aan mijn kant zag is dat halverwege de eerste helft een (leun)hek werd gevorceerd en uit de grond werd getrokken,ook werden tegels kapot gegooid om deze te gaan gooien over het net dat gespannen is om het uitvak heen.Dit was het werk van fc supporters die ik vaak zie bij thuiswedstrijden, dus niet van relgeile hooligans zoals wordt beweerd.Van de gewonde stewards weet ik dat het ging om vuurwerk(wat ik afkeur)en om een steward die ribben zou hebben gekneusd tijdens het trekwerk met een hek.Wat die andere steward had weet ik niet,maar er wordt gemeld dat stewards in mekaar werden geslagen,daar heb ik een bepaald beeld bij,maar dit is niet gebeurd bij mij in de buurt.Waar onze rene heeft gestaan is mij een raadsel maar waarschijnlijk in de commandopost waar alles te overzien is.Lees de reacties anders maar eens op dat stuk wat jij hier gepost hebt.
  Verder kan ik me heel goed voorstellen dat supporters hiertoe in staat zijn,als je aankomt en er staat een groep supporters van de tegenpartij stenen te gooien (die daar niet horen te staan)en 1 of meer golfballen(over die gewonden wordt trouwens niet gesproken)dan wordt je daar niet blij van,ook zijn verschillende supporters het uitvak ingeslagen door de m.e, dan had ik ook niet voor mezelf ingestaan.Waar ik me aan erger is dat je nu reakties krijgt van mensen die er niet bij zijn geweest,mensen die eerder beweerd hebben dat fc zwolle heeft geen hooligans heeft,maar nu ineens wel en zelf al helemaal geen onbesproken verleden hebben.Laat die mensen maar eens nadenken wat ze ooit zelf geflikt hebben.Verder wil ik zeggen dat ik aan de kant sta van de supp.vereniging en vind dat ze hier in niet de schuldige zijn van dit alles,er kunnen er altijd een paar tussen zitten maar nu komt het over dat de 150 man verschrikkelijk hebben huisgehouden.
  Dit was mijn verhaal.  Maak melding

 13. Okay dan,al weet ik niet wie je bent.

  Heb woensdag ergens een vergadering en ga mijn gal goed spugen.

  En voor Natascha en Inge
  En stuward zijn…………..niet zoals ze hier soms in zwolle doen,je bent immers een visitekaartje geen hulpagent.Tot gauw dames 😉


  Maak melding

 14. GA Eagles gaat de door FC Zwolle – supporters aangebrachte schade aan het uitvak verhalen op de Zwolse club. Dat is conform de procedure.

  Zwollenaren rukten zondag tijdens de derby zeker één staanhekje en beton los van hun tribunevak en gooiden korte tijd beton richting Eagles – aanhang op de belendende tribunes. Twee Deventenaren werden geraakt. Volgens Richard Thannhauser van GA Eagles is de materiële schade groot, “wellicht meer dan 10.000 euro. We moeten nieuw beton storten en de lexaanwand deels vervangen. Die is met messen of sleutels bekrast, met ook Zwolse leuzen. Er is door begeleiders van Zwolle geprobeerd dat loswrikken te voorkomen. Toen een steward werd aangevallen trok men zich terug. Tja, 41 begeleiders op 470 supporters, erg triest, het is nog te weinig.”.

  Bron: http://www.destentor.nl/zwolle/article1955297.ece


  Maak melding

 15. Beste mensen, waar het me om gaat is natuurlijk dat vernielingen of mishandelingen absoluut niet getolereerd mogen worden. Het verbaast me dan ook zeer, dat niemand zich wil verontschuldigen hierover en dat deze agressie gedoogd wordt. Dat kan toch niet waar zijn. Denk eens na a.u.b.!!

  @ Natascha: met enige zekerheid weet je, als je naar D’ter afreist, dat er gedonder kan komen. Dat lijk je normaal te vinden.

  @ Rudeboy: waardeer je eerlijkheid in deze. Bedankt. Iedereen ‘flikt’ wel eens iets in zijn leven, o.k. Toch proef ik in je antwoord ook geen enkele afkeuring tegen de agressie. Oog om oog…, dat maakt oorlog zo weten we. Maak er een knipoog van 😉

  Zijn er al bloemen naar de stewards gestuurd??? Snel doen!


  Maak melding

 16. De enige stewards die in elkaar zijn geslagen, zijn van gae!!
  Dat gebeurde aan de andere kant dan rudeboy stond. Na de 0-1 van Zwolle gingen ze links van het uitvak helemaal over de flip, ze probeerden dichter bij het uitvak te komen waarbij ze zeker 1 en waarschijnlijk 2 stewards tegen de vlakte hebben geslagen.

  De gewonde steward werd voor het uitvak (tussen het hek en het plexiglas) langs afgevoerd, waarschijnlijk heeft B.Losser dit gezien en gelijk maar de conclusie getrokken dat die steward uit het uitvak kwam.

  @nance
  Dus ik neem aan dat je de stewards van gae bedoeld en dus ook de supporters van gae bedoeld die het bloemetje moeten sturen.

  De steward die gewond raakte aan zijn voet dacht dat hij het vuurwerk kon uittrappen, slim bedacht als je iedereen ziet weg stuiven.

  En ja het is normaal dat we gedonder hebben als we naar deventer afreizen, alleen het grote verschil is dat wij bekogeld worden voor, na en tijdens de wedstrijd. Nu krijgen ze zelf een keertje met gelijke munt terug betaald en dan lopen ze te piepen.

  Bovendien zijn er geen onschuldige supporters geraakt, want die zijn natuurlijk niet zo stom om naast een uitvak te gaan zitten en ook nog lopen uit te dagen!

  Dus Nance, ga de volgende keer eens mee, dan weet je waar je over praat.  Maak melding

 17. ben jarenlang naar eagles -zwolle geweest vroeger met de trein en dan lopen naar het stadion dat was pas harde kern
  die harde kern van tegenwoordig stelt weinig meer voor
  behalve de ouwe jongens s-side for ever


  Maak melding

 18. @ Nance

  Ga eens een paar jaar achter elkaar mee naar Deventer dan zal je zien dat jij het ook normaal gaat vinden. En misschien moet je ook eens een paar x komen naar Fc Zwolle – Gae dan zal je zien dat hun net zo slopen hier…….

  Het is net wat Edwin op org heeft gezegd nu kregen de eagles het eens met dezelfde mate terug en nu staat deventer op zijn kop, het zal allemaal wel aan mij liggen…..

  Wat een schorriemorrie zeg die zwolle supps 😛 😉


  Maak melding

 19. hahaha, die joop! Een echte s-sider dus?
  Joop heeft dus ook wel eens een steentje gegooid?
  Wat weet jij van de tegenwoordige harde kern dan?


  Maak melding

 20. Je louter laten leiden door wat journalisten vanuit een vastgeroeste media-zienswijze te vertellen hebben, getuigt van de naïviteit van een dom gansje.
  Dat soort journalisten bericht nl. van uit een ivoren toren van vermeende ‘alwetendheid’ en weet elkaar verder alleen maar na te papagaaien.
  De opmerking door Bert van Losser is een mooi voorbeeld hiervan.
  Vanaf een locatie elders weet meneer te vertellen wat er in dat stadionvak precies gebeurd zou zijn….
  Hij was zélf niet in dat vak of daar vlakbij aanwezig, maar denkt wel klakkeloos allerlei verkeerde en vooral opruiende informatie te mogen verspreiden
  Verkeerde informatieverspreiding bovenal gericht op sensatie, want dát verkoopt zo goed dankzij de domme gansjes die dergelijke onzin voor zoete koek slikken zonder zelf elders te verifiëren hoe e.e.a. in z’n werk is gegaan.

  Shame on you!

  Een blind geloof in wat de media en de politie naar buiten brengen mag/moet na o.a. de Puttense moordzaak, de Schiedammer Parkmoord en de Zaanse paskamermoord als bijzonder dom en onnadenkend beschouwd worden.
  Beetje buitensporig?
  Misschien, maar dat zijn nog maar de topjes van de ijsberg.
  Op vele manieren wordt informatie/waarheid gemanipuleerd.
  Echter als je zelf een beetje je best zou (willen) doen, dan kom je erachter dat er vooral gedraaid en gekonkeld wordt om de publieke opinie te beïnvloeden.
  Zo ook op voetbalgebied, waar het falen van lokale overheden en politie ook verdoezeld schijnt te moeten worden.
  Want in Deventer heeft men gefaald, zwaar gefaald zelfs.
  Men is daar zo snugger geweest om het uitvak naast dat van de eigen harde kern te situeren, dus niet naast de B-side maar naast de oldskool harde kern.
  Dat is vragen om problemen, maar zo’n beslissing wordt niet zo maar terug gedraaid.
  Dat zou namelijk leiden tot gezichtsverlies voor de beleidsmakers, (gemeente/politie/GAE) in Deventer.


  Maak melding

 21. harde kern ??? zwolle heeft hekje om laten vallen paar pubbertje hebben in de wand zitten krassen
  zwolle heeft alleen nog internet hardekern hooli,s (vanda,s)
  maar goed . tot vrijdag d-s ;D 8) 8) 8)


  Maak melding

 22. Zet je naam erbij dan dappere s/sider. Het enige wat er nog van de s-side over is zijn een paar berichten op het internet. Dus wie zijn de internethoolies dan? ouwe poep! ;D


  Maak melding

 23. @joop

  Dickie S. leider van de s-side??
  Van de skaap’nruikers-side misschien? (officiële benaming wordt verwijdert dus dan maarzo ;D )
  Maar zeker niet van de Sophia-side…

  Hij leeft trouwens nog steeds, veilig en tevree in een woonvorm in Zuid en bietst nog steeds sjekkies van een ander… 😛

  Aah toe mi-j eem un sjekkie van oe want ik hebbe net un nieuwe pakkie en die wil’k nog nie anbr?k’n.


  Maak melding

 24. S Side en Joop teren op ouwe glorie dagen maar weten weinig van het casual gebeuren van tegenwoordig,in die tijd werd je met een standje naar huis gestuurd door oom agent,nu wordt je minstens een week vastgezet en wordt je zwaarder gestraft dan als je een zedenmisdrijf begaat.Dus een vergelijking zou in verhouding niet kloppen.


  Maak melding

 25. goh verrassend weer dat de beste stuurlui aan wal staan…
  ofniet s -side forever…
  laat ons maar is zien hoe het moet, of geef een normale reactie dit getuigt van beetje weinig respect onderling..

  Gegroet


  Maak melding

 26. geen internet en geen voetbalwet 😉 😉
  Och die Dickie, die word nogsteeds gek als je een schaap na doet.Geen leider maar herder van de s-side!hahaha Maar die zie jij dus als leider jopie? Mooie voorbeelden heb jij!
  Beeeeeeeeh!
  En tolhuis, die was toch ook een tijdje een steward?
  Inderdaad vroeger gebeurde er meer dan een paar stenen in de lucht, maar diezelfde lui die daarbij waren lopen nu te zeiken over wat er zondag gebeurt is.


  Maak melding

 27. respect voor tolhuus jhon die is stad en land afgereisd om zijn club aan te moedigen jaren lang . maar toch leuk dat jij er op reageert als ik zeg dat dickie de leider was ;D


  Maak melding

 28. Het was zondag pas de tweede keer in 16 jaar dat GAE ons wist te verslaan??

  Het is echter van allen tijden dat overheden en clubs bij dergelijke risicoduels hun verantwoordelijkheden vooraf niet nemen en achteraf de schuld volledig naar supporters schuiven??

  Het uitvak zit op een risicoplek. In de regel worden fanatieke kernen zoveel mogelijk uit elkaar gezet in een stadion in plaats van de kat op het spek te binden.

  Er zijn fouten gemaakt bij de kaartverkoop door de supportersclub en FC Zwolle. De Vanda??s mochten van FC Zwolle en de politie een eigen bus. Kaarten voor deze bus (9) konden worden verkregen met louter een ID-kaart. De supportersclub heeft daarop ook voor andere bussen kaarten verkocht op vertoon van louter een ID-kaart i.p.v. een seizoenskaart of lidmaatschap van de supportersclub.

  Er is slecht gefouilleerd door de stewards getuige de grote hoeveelheid vuurwerk en andere projectielen aan beide zijden.

  Relschoppers van GAE kunnen voor de wedstrijd ongestoord de FC Zwolle aanhang bekogelen met tientallen golfballen. Hoezo goed afgeschermd?

  Dat het daarna gedurende de wedstrijd verder escaleert is binnen dergelijke randvoorwaarden dan natuurlijk niet meer verwonderlijk??

  Mijn dank gaat uit naar Go Ahead Eagles, FC Zwolle, de supportersclub FC Zwolle, de gemeente Deventer en de politie voor de voortreffelijke organisatie!


  Maak melding

 29. Hoezo een fout door de vanda bus alleen met id mee te laten gaan?Daarbij opmerkend dat de vanda bus bestaat uit de vaste vanda roep die elke thuiswedstrijd aanwezig is. Die tevens jarenlang geweigerd heeft lid te worden van de supportersvereniging omdat je zonder lidmaatschap als supporter minder rechten zou hebben. Geen toegang tot het supp.home of een inderdaad ook een kaartje uit naar deventer. Hier is de supportersvereniging ook al jaren van op de hoogte en vandaar dat het dit jaar ook mogelijk is. Verder heeft iedereen netjes zijn id nummer afgegeven en zaten er geen onbekenden voor fc zwolle in deze bus.
  Volgend jaar zullen er vast maatregelen getroffen worden waarbij de vanda?s hun principes aan de kant moeten zetten om mee te gaan naar deventer dus zullen ze wel lid moeten worden van de supp.vereniging. Misschien dat ze dan wel als volwaardige supporters bekeken worden? Dan kunnen ze ook gaan zeiken om korting of voorrang en lekker met het vingertje wijzen naar al die vervelende jochies die stenen gooien. Ik riep met een maatje nog een jochie van 14 terug die een steen formaat van een baksteen naar de b-side wilde gooien.


  Maak melding

 30. @john

  Volgens mij schrijft ElRey niet dat het een fout is geweest om de Vanda’s met alleen ID kaartjes te verkopen, hij geeft zelfs aan dat er toestemming was van FCZ en politie.
  De fout schijnt daarna ontstaan te zijn door ook anderen kaarten te verkopen op basis van ID, dus buiten de gemaakte afspraken om.  Maak melding

 31. Dan wil ik hem dat ook wel eens horen zeggen. Dan is dat in iedergeval een van de eerste die niet de schuld van het gesloop bij de vanda’s neerlegd.


  Maak melding

 32. Misschien is er opzettelijk van alles en nog wat misgegaan bij de kaartverkoop om bepaalde groepen in een kwaad daglicht te stellen.
  Het zou mij in ieder geval niets verwonderen.
  Een mooie reden om bij volgende wedstrijden nog strengere eisen te stellen aan allerlei supporters…


  Maak melding

 33. Ik was er zelf ook en zat “veilig”op de hoofdtribune, was er jaren niet geweest. De hoofdschuldige is echter GA, want wie maakt er nu een uitvak tussen twee GA supportersvakken, vreemde zaak.
  Over uitlokking gesproken.


  Maak melding

 34. Sorry,
  heb t nog eens gelezen en was te vroeg met mijn conclusie. Kwam voort uit frustratie over de wijze waarop veel supporters het heilige boontje spelen…


  Maak melding

 35. Is goed joop, met je wythem…

  Bedankt nog Larry, wanneer komen de bata’s en de vanda’s weer eens bij elkaar dan? Heb je dioe mooie fietse nog dan?


  Maak melding

 36. @John

  De Bata’s staan (nu nog) ongebruikt in het schoenenrek.
  Die fietsuh is gestolen… :'( …ik beschik nu over een Black Stallion.
  Als jullie voldoende snacks meenemen, dan kom maar naar mijn huis voor de alcoholische versnaperingen.
  Dan nodig ik joop uit als mijn persoonlijke gast voor het ophalen van nostalgische herinneringen.
  Pedro en Harry mogen foto’s komen maken. 😀
  Kan ik gelijk met één van hen effies praten over het ‘stalken’ van mijn vrouw… ;D 😉 ;D
  En over de imagerechten. 😀 😛


  Maak melding

 37. hahaha, dat word weinig eten denk ik ;D ;D
  Weet trouwens niet zeker of ik de herinneringen van Joop samen met Dickie wil horen eigenlijk. Volgensmij hebben ze ook gezamelijk een paar exxen die twee dagen terug nog jarig waren.


  Maak melding

Reageer