WVF pakt verdiend punt tegen koploper

Zwolle – Na de winterstop en enkele afgelastingen kon vanmiddag koploper DVS begroet worden op sportpark De Weide Steen. Scheidsrechter de heer Karremans blies af voor deze wedstrijd. WVF miste door diverse redenen enkele basisspelers: Rob Meijerink, Muti Yukselen, hans kamping en Lennart Bril. De gasten probeerden van meet af aan hun stempel op de wedstrijd te drukken. Met name via de Ruiter werd het al snel gevaarlijk vanaf links. Ozhan deed wat terug voor WVF maar produceerde een afzwaaier.

In de 12e minuut kwamen de gasten door en werd van dichtbij de bal hard ingeschoten maar Mike te Wiele redde fantastisch! Hij werd vaker op de proef gesteld maar bleek vanmiddag niet te passeren. WVF werd gevaarlijk uit een corner van Richard Bouwmeester en de bal ging via keeper en lat over het doel. Een kopbal uit de corner direct daarna verdiende een beter lot. De gasten voerden hun combinaties vaak te ver door wat ook hun aanhang stoorde. Toch leek van Warven uit zo’n combinatie maar hij plaatste de bal naast de paal. Een pass van Bas Bouwhuis op Ozhan Kardag, die aflegde op Jeroen, leverde geen doelpunt op. De actieve Bas werd gestuit door Kurt die daarvoor "slechts" geel ontving. Bas was hierdoor wat aangeslagen en mogelijk wat gefrustreerd en liet zich kort daarop verleiden tot een overtreding , die hem nu zelf geel opleverde. Gelukkig bleef het vanmiddag wat kaarten betreft overigens daarbij.

Na de rust een op de counter loerend WVF. De tegenstander kwam wel meer in balbezit maar kon daar niet veel mee uitrichten. Sterker nog: de betere kansen waren er na rust voor onze jongens. Scherpe uitvallen en de lange bal op de actieve Ozhan Kardag bleken een goed wapen te zijn. De hele ploeg vocht zich in de wedstrijd . DVS noteerde een nmooie omhaal op doel via Akla. Een schot in de korte hoek was opnieuw een prooi voor Mike. WVF stond als ploeg en was vastberaden vandaag een resultaat neer te zetten. Zoals gezegd waren de counters gevaarlijk en met een beetje geluk en rust waren het Bas Bouwhuis en Ozhan Kardag die een doelpunt hadden kunnen laten aantekenen. Mike toonde zijn klasse opnieuw door een bal over het doel te tikken. Er kwamen wissels: Elroy Modderman voor Kristian Bril en Niels Goedegebuure voor Hessel Berends. In de slotfase kwam Martijn Ruijsch nog voor Richard Bouwmeester. Het leverde echter niet het gehoopte doelpunt op. De gasten zetten in de slotfase nog aan maar WVF wist het verdiende punt binnen te halen. Een prestatie die er mag zijn na in Ermelo met 5-2 te hebben verloren. Misschien de aanzet voor een leuke 2e seizoenshelft? Op basis van wat de jongens vanmiddag hebben laten zien, kunnen ze met opgeheven hoofd volgende week naar Staphorst.

Artikel delen: