Het CDA hart van vrijwilligers

Zwolle – Het CDA verrast met Valentijnsdag vrijwilliger Els Hergaarden uit Zwolle met een bloemetje, als dank voor haar inzet voor de maatschappij. Zaterdagmiddag 14 februari brachten Alida Renkema (Statenlid), Judith Compagne (fractievoorzitter CDA Zwolle) en Hanneke Giesbers (schaduwfractielid CDA-Zwolle), onder het motto ‘Het CDA hart van vrijwilligers’ een boeket naar Els Hergaarden uit Zwolle. 

Els Hergaarden biedt hulp aan cliënten met een financiële problematiek die zelf hun administratie niet kunnen overzien en bijhouden. Ze helpt iedereen, ongeacht de zwaarte van de problematiek en ongeacht het aantal instanties dat eerder heeft geprobeerd te helpen. Sterker nog, de meeste van haar cliënten hebben bij veel instanties aan de bel getrokken, maar zijn pas echt geholpen bij Els haar ‘streng doch rechtvaardige’ aanpak. Ze doet dit met al haar energie en tijd en geheel vrijwillig en het is voor haar een full-full-fulltime baan!

Het bedanken van de vrijwilligers wordt door de CDA-Statenfractie van Overijssel al een aantal jaren gecombineerd met Valentijnsdag, de dag die in het teken staat van liefde en dankbaarheid. Het CDA is heel erg blij met alle mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en hun naasten. Vrijwilligers staan synoniem voor gemeenschapszin, naastenliefde, respect en verantwoordelijkheid. Het CDA uit haar waardering voor de vrijwilligers door in elke gemeente een bloemetje uit te delen.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Dik verdiend, Els!
    Echt waardering voor je inzet, kennis en kunde om de minder bedeelden in de samenleving te helpen. We ontdekken vaak dat armoede niet altijd door eigen schuld ontstaat, maar een gevolg is van omstandigheden en te weinig kennis van de weg naar de oplossingen.

    Nu moet het opleidingstraject richting jongeren nog op gang komen, om deze problematiek in de toekomst te verminderen. Kennis van budgettering overbrengen is daarbij noodzakelijk!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.