Ilona Hulleman Primus Inter Pares

Zwolle – De zaterdagavond van Carnaval, was het weer tijd voor de jaarlijkse Grote Avond van carnavalsvereniging d’Oelewappers, uiteraard in haar hofresidentie De Vrolijkheid te Zwolle.

d_oelewappers.jpg

Op deze avond werden eerst de verenigingsonderscheidingen uitgereikt, o.a. Het Gouden Uiltje voor het bereiken van het 11-jarig Hof lidmaatschap voor Ingrid ter Schuur in het Grootvorstendom en Jordy ter Steege in de Raad van Elf. De onderscheiding van de Federatie Europese Narren (FEN) voor Jan Groen en Herman Hutten wegens hun jarenlange inzet als Hoflid der Oelewappers. Sigrid van Dalen trad na een stageperiode toe in de Raad van Elf, en oud prins Erik van Dalen werd door de jongste grootvorst Han I op ludieke wijze opgenomen in het Grootvorstendom.

Vanaf 21.00 uur startte een wervelende feestavond in de grote zaal van De Vrolijkheid, waarbij verscheidene carnavalsverenigingen, carnavalsgroepen, Oelewapperleden en “loslopende” carnavalsvierders onder de klanken van discotheek Lieverst Sound en hofkapel De Deurbloazers hun opwachting maakten bij de Hoogheid der Oelewappers, Prinses WeJe en haar adjudant Vriendinnetje.

Hoogtepunt van de avond: om 23.11 uur maakte Richard Stroeve, 2e voorzitter van de vereniging, bekend dat Ilona Hulleman van CV De Bestevaertjes dit jaar tot Primus Inter Pares van d’Oelewappers 2015 is gekozen! (Primus Inter Pares: De eerste onder gelijken.)

Deze onderscheiding, welke voor het eerst is uitgereikt in 1982, is een manier waarop d’Oelewappers haar waardering tot uitdrukking wil brengen voor de wijze waarop Ilona zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het jeugdcarnaval in Sassendonk in het algemeen, en voor de carnavalsvereniging De Bestevaertjes in het bijzonder.”

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer