Update Stadioncomplex FC Zwolle

De maand september is voorbij, het is weer de hoogste tijd voor een update van het nieuwe stadion. De bouw verloopt gestaag. De laatste dag van september bracht een verrassing met zich mee, er ontstond een heus waterballet op de bouwplaats.

Afgelopen zaterdagochtend is de grote waterleiding naast de Noordtribune gesprongen. De bouwvakkers werden bij aankomst verrast door een stroomuitval, nadat het overtollige water de elektriciteitsleidingen had geraakt. De fundering van de Westtribune stond onder water. Men is een paar uur bezig geweest met het wegwerken van het water. Allereerst werd er een dam gebouwd om de grote hoeveelheden water tegen te houden, waarna het water weggepompt en opgeruimd kon worden. Zaterdagmiddag was de situatie weer normaal. Het waterballet had verder geen nadelige uitwerking op de bouw van het stadion.

Oosttribune
Het dak van de Oosttribune is voltooid. De dakplaten zijn helemaal gedicht. Het monteren van de gevels verloopt goed, over twee weken worden de kozijnen gemonteerd. Het zal nog circa vier weken duren voordat de Oosttribune dicht zal zijn.

Zuidtribune
De tweede verdieping van de Zuidtribune zal deze week gelegd worden. De kraan waarmee dit wordt bewerkstelligd staat nog twee weken langer op de bouwplaats. Het streven is om halverwege december het nieuwe gastenvak af te hebben.

Westtribune
Het leggen van de fundering van de Westtribune zal de komende zes weken doorgaan.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer