Echtpaar Wieltink-ter Beek 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Wieltink-ter Beek zijn maandag 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zondag een bezoek om hen te feliciteren. Hij heeft het echtpaar een Irischeque aangeboden als cadeau.

15-02-2015_echtpaar_wielink-ter_beek_65jr_getrouwd_02.jpg

Het echtpaar Wieltink-ter Beek viert op maandag 16 februari hun 65 jarig huwelijksfeest in Woonzorgcentrum `De Fermate` in Holtenbroek te Zwolle.

15-02-2015_echtpaar_wielink-ter_beek_65jr_getrouwd_03.jpg

Tonny ter Beek (87 jaar, geboren in Twello ) en Jo Wieltink (88 jaar, Deventer) leerden elkaar kennen tijdens de oorlogsjaren, bij de VCJC, Vrijzinnig Christelijke Jeugd Centrale en op de ULO-school te Deventer.

Na een drietal jaren werd kennis gemaakt met de wederzijdse ouders. Bij het bombardement op de IJsselbrug in Deventer van 26-11-1944 is Jo zijn ouders verloren en is hij liefdevol opgenomen in het gezin van Tonny. Op 16 februari 1950 zijn zij getrouwd in Deventer.

Jo heeft ruim 41 jaar in verschillende functies bij de PTT Post gewerkt ( 20 jaar in Deventer en 21 jaar in Zwolle). Tonny heeft slechts 5 jaar gewerkt, want als je ging trouwen dan werd je ontslagen. Daarna heeft ze voor het huis en het gezin gezorgd.

In 1967 zijn ze in Zwolle komen wonen. 11 Jaar in de Buxtehudestraat, 23 jaar in de Maaslaan, 11 jaar in de Wiecherlinckstraat en sinds 2013 wonen ze in “De Fermate”. Zij hebben 4 kinderen en 8 kleinkinderen.

Het echtpaar is jarenlang bijzonder actief geweest in het verenigingsleven. Tonny als secretaresse bij de EHBO, participatie op de diverse scholen van de kinderen, wedstrijdsecretaresse jeugdatletiek bij av PEC 1910 en samen met Jo 13 jaar jurylid bij PEC. Jo heeft ruim 40 jaar diverse baantjes in de tafeltenniswereld gehad zowel in Deventer, Zwolle, regionaal IJsselstreek en landelijk. Diverse onderscheidingen waren hiervan zijn beloning.

Sedert de pensionering van Jo in 1987 heeft het echtpaar ruim 20 jaar per fiets en caravan alle provincies van Nederland bezocht. Dit was “een Gouden Tijd”!

De gezondheidsproblemen van Jo begonnen in 2006. In oktober 2010 werd Jo getroffen door hart-en herseninfarct en hebben ze veel vrijheid moeten inleveren! Ook bij Tonny zijn de tekenen der tijden zichtbaar maar samen houden ze zich nog kranig staande en kan Tonny nog goed voor haar man zorgen!

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Van harte gefeliciteerd, ga zo door. Wij hebben elkaar ook leren kennen via de VCJC, de JG. Zo 56 jaar geleden zijn nu 50 jaar getrouwd.
    Er zijn zeker uit onze groep 6 stellen te voorschijn gekomen. Wij hebben een leuke tijd gehad.
    Zo zie je maar.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.