Invordering rijbewijs na aanrijding

Zwolle – De politie heeft zaterdag 14 februari een 45-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor het rijden onder invloed. De vrouw had een kop-staartbotsing veroorzaakt. Niemand raakte gewond.

De vrouw reed met haar auto rond 16 uur achterop de auto van een 35-jarige man uit Utrecht op de kruising Burgemeester van Roijensingel – Van Karnebeekstraat. Al snel bleek dat ze onder invloed van alcohol was. De ademanalyse toonde een alcoholpromillage van 1065 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is direct ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wow! 1065 ug/l! Als ik een beetje terugdenk aan eerdere berichten over alcohol achter het stuur is dat een flink promillage! Heb je het hier met een waarde van 1065 dan ook over een percentage in plaats van een promillage? Of is dat te kort door de bocht.

  Ook om 16.00 uur al zo bezopen achter het stuur zitten >:(


  ⚠️ Meld

 2. 2,5 promille Plantje, als het meer dan een procent was, was ze hartstikke dood 🙂

  Dat er overdag gedronken wordt, is logisch (carnaval), kwam er om 13:00 ook één laveloos bij de Sassenpoort tegen. Maar dan behoor je niet in de auto te stappen. Gelukkig alleen materiële schade.


  ⚠️ Meld

 3. Er is geen enkel excuus te bedenken om met zoveel drank op nog in de auto te stappen. Wat mij betreft nooit meer het rijbewijs teruggeven. Daar hoeft niet eens een ongeluk voor te gebeuren.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.