Kinderfilmfestival blijkt succesvol experiment

Zwolle – Afgelopen weekend vond in het Fraterhuis het Fantastisch Kinderfilm Festival plaats, speciaal voor de allerkleinsten. Ruim 300 kinderen, in de leeftijdscategorie van twee tot tien jaar, konden kennismaken met kwaliteitsfilm op het grote 4K filmdoek in het vernieuwde Fraterhuis.

Het Fraterhuis stroomde dit weekend vol met jonge bezoekers en hun (groot)ouders. Het thema van het Fantastisch Kinderfilm Festival was klussen. Met maar liefst 12 filmvoorstellingen (er bleek zelfs één extra voorstelling nodig) en een exclusieve festivalwerkplaats was het een succesvol experiment voor de vrijwilligers van het Fraterhuis. Dit bleek ook uit de verraste reacties van enthousiaste families. Veel ouders stapten voor het eerst met hun jonge kroost over de drempel bij het lokale filmtheater. Enkele jonge bezoekers wisten zelfs hun ouders te overtuigen om op zondag nogmaals de carnavalsdrukte te trotseren en naar het Fraterhuis te gaan. Op die zondag bleek de voorstelling van Buurman & Buurman in een volle Manegezaal de ‘carnavalstopper’ van het festivalweekend.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als vrijwilliger bij het Filmtheater Fraterhuis heb ik, net als onze bezoekers, het hele weekend enorm genoten! Voor iedereen was er dan ook heel veel te beleven.

    Na de films konden de kinderen zich vermaken met toverzand, een waterorgel, knikkerbanen, zelf stop-motion filmpjes maken en klussen met hout. De meesten hadden na afloop zo’n trek, dat de pannenkoeken rijkelijk belegd werden en smakelijk opgegeten.

    Voor wie vaker wil genieten van kwaliteitsfilms, je bent van harte welkom in ons mooie gezellige Fraterhuis. En voor onze jonge bezoekers vertonen we regelmatig fantastische kinderfilms!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.