PEC Zwolle verliest thuis de IJsselderby

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles verloren. In het IJsseldelta stadion verliest de ploeg van trainer Ron Jans met 0-1 door een doelpunt van Jeffrey Rijsdijk. Stef Nijland kreeg aan het begin van de tweede helft een rode kaart en ook trainer Jans werd weggestuurd. ,,Ontzettend jammer. We zullen de schade moeten bekijken. De rode kaart van Nijland en de blessure van Van Polen", baalt Jans.

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_08.jpg

In de eerste helft had Zwolle het knap lastig met de Deventenaren, die voor het laatst in 1989 in Zwolle wonnen. De ploeg had het lastig om het goede positiespel te laten zien. De gasten zetten Zwolle snel onder druk en daardoor kwam de thuisploeg nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Halverwege de eerste helft was de eerste de beste grote kans van de wedstrijd direct een doelpunt. Jeffrey Rijsdijk zette een tegenaanval op en schoot vervolgens zelf beheerst binnen. ,,We hadden het ontzettend lastig, kwamen niet aan voetballen toe", vond Jesper Drost, die na het snelle uitvallen van Bram van Polen (rug) de aanvoerderbands droeg.

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_07.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_03.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_02.jpg

Stef Nijland vestigde direct na rust de aandacht op zich. Hij kreeg een rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie wegens een slaande beweging. Nadat Zwolle met tien man kwam te staan, begon het wel beter te voetballen. Jesper Drost en Wout Brama kregen wel mogelijkheden, maar hun inzetten waren niet gevaarlijk genoeg. Mustafa Saymak raakte met een poging nog de bovenkant van de lat. Zodoende verloor Zwolle voor de tweede keer dit seizoen de derby. ,,We hebben er echt wel alles aan gedaan, maar helaas lukte het niet", vond Drost.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In de hofstad wordt er om 18.30 uur afgetrapt.

PEC Zwolle – Go Ahead Eagles 0-1 (0-1).
Toeschouwers: 12.400
Scheidsrechter: Makkelie
Rode kaarten: 51. Stef Nijland (PEC Zwolle), 86. Ron Jans (PEC Zwolle)
Gele kaarten: Drost, Van Hintum, Thomas (PEC Zwolle), Turuc, Overgoor (Go Ahead Eagles)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (8. Lam), Van der Werff (70. Babalj), Sainsbury, Van Hintum, Brama Rienstra, Lukoki, Drost, Thomas (70. Saymak), Nijland

Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Duits (81. Lambooij), Rijsdijk, Turuc (60. Reimerink), Plet (79. Kolder), Verhoek

Scoreverloop:
24. Rijsdijk 0-1

Bron: www.peczwolle.nl

 15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_10.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_11.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_09.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_06.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_05.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_04.jpg

15-02-2015_pec_zwolle-goahead_01_01.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

159 gedachten over “PEC Zwolle verliest thuis de IJsselderby”

  1. Gewoon een beroerde serie. Lichtpunt: volgende week kan het alleen maar beter gaan en pakken we de draad van vier weken geleden gewoon weer op!

  2. ,,We hebben er echt wel alles aan gedaan, maar helaas lukte het niet”, vond Drost.
    Het was gewoon slap en niets anders! Ik ben nu even niet blij om supporter te zijn van PEC Zwolle.

  3. We hadden 12500 mensen in het stadion kunnen hebben, maar die egels kregen het uitvak niet vol….

    Maar eigenlijk begon deze dramatische dag op zaterdag ochtend al. In plaats dat de Zwolle spelers met z’n allen het veld op kwamen lopen, was het vanaf het begin van de training al rommelig en liepen er her en der wat spelers aan de andere kant van het veld. Kwam de sfeer toen al niet ten goede. Daarna begonnen ze ook nog aan de andere kant van het veld te trainen, terwijl er 800 man aan het supporteren was daar om 10:00 s’ochtends.. Gemiste kans, toen al.
    En dan vandaag…. Daar zat werkelijk helemaal geen beleving in, geen passie, geen vechtlust echt helemaal niets. Dit sloeg genadeloos over naar de tribunes waar nog maar nauwelijks geluid vanaf kwam. Kwam daarbij nog dat van Polen al snel uitviel, niet voor niets de aanvoerder van het team en dat merkten we goed op het veld. Rode kaart erbij, van een skeits die ook helemaal niets goed deed. M

    Kortom snel de focus op ADO, en heeel snel vergeten deze ruk pot.

  4. Inderdaad heel jammer, Maar misschien dat we nu eens met meer vriendelijkheid en zeker met meer respect kunnen spreken over de Deventer voetbalclub en haar (echte) supporters?

  5. We hadden wel als een echte twaalfde man kunnen fungeren, maar een aanzienlijk deel van het stadion laat het wel een beetje afweten helaas. Complimenten aan de supporters die wel achter de ploeg bleven staan (Noord).

  6. @ Ik zal maar niet herhalen wat er vandaag gezongen werd door het gehele uitvak. Was heeeel respectvol naar al die vaders en moeders met kinderen op de FP tribune. Nee respect behoor je over het algemeen te verdienen Observer en dat hebben ze nog lang niet.

  7. Maar misschien dat we nu eens met meer vriendelijkheid en zeker met meer respect kunnen spreken over de Deventer voetbalclub

    >:( Never, Turuc bewees dat nog maar eens weer vanmiddag. Niet in het stadion geweest denk ik ? FOX, teletekst?

  8. In bijvoorbeeld de Friesche derby was die strijdlust er weldegelijk…Ach en als heer Nijland die pass niet “vergeten” was mee te nemen en daardoor simpel te scoren….

  9. Dikke zaad wedstrijd! Ben gewoon woest! Geen passie, geen beleving, geen strijdlust, gewoon K.U.T.!!! Volgende thuis wedstrijd uit protest geheel Noord eerste 10 minuten in de catacomben blijven!!!

    En dan dat business volk, daar komt werkelijk helemaal geen enkele support vanaf, zou me kapot schamen om tussen dat volk te moeten zitten ondanks dat ik zelf ondernemer ben! Waarom komen die gasten ?berhaupt naar het stadion!!??

  10. En waarom grijpt onze bewierookte trainer niet op tijd in?? Waar was Becker? Waarom Saymak zo laat brengen? Waarom Babalj zo laat brengen? Waarom geen consequenties voor spelers na afgelopen zaad wedstrijd tegen Heerenveen?? Waarom knallen ze niet vanaf minuut 1 er boven op? Waarom laten ze niet zien dat ze in werkelijkheid 3 klassen beter zijn dan die troep uit koekdorp? Waarom stellen ze ons zo vet teleur tegen de egels voor de zoveelste keer???? Waarom…waarom…?

  11. Eens met

    Waar was Becker?

    Dat vroeg zelfs de dame hier zich af 😉 (aan alle dames)

    Waarom Saymak zo laat brengen?

    Misschien omdat ie nog maar sinds kort van een blessure terug is? Maar ik mag hem idd graag zien spelen.

  12. Ik verlang bij deze wedstrijd terug naar spelers als Lim Duan en Marino Promes, niet de beste spelers maar wel jongens die ook een schijthekel hadden aan alles wat uit Gayventer kwam, elke centimeter van het veld opvraten en ook nog een keer een middelvinger wilden opsteken richting uitvak. Deze instelling van doorgaan tot het gaatje is bij deze Wensink Mercedes leaserijders ver te zoeken. Egel Turuc heeft deze instelling bijvoorbeeld nog wel, en mede daarom zijn ze er ook met de winst vandoor gegaan. Wake up PEC, want met deze instelling red je het niet tegen ADO en Vitesse en is het weer -6 punten.

  13. Nijkamp moet deze zomer bij het aantrekken van spelers niet alleen kijken naar technische spelers, maar ook naar spelers die voorop gaan in de strijd en begrijpen dat er in dit soort wedstrijden agressie moet worden getoont!

  14. Waarom geven wij 6 punten weg aan de koekhappertjes? Waarom laten wij na om zelf 3de te komen en onze aartsrivaal tot nacompetitie te veroordelen? Waarom zitten wij straks in categorie 1? Waarom hebben wij een gemeentelijke garantstelling nodig? Misschien omdat tt 819 verbloemd dat PEC Zwolle helemaal niet zo goed er voor staat als de zelfgekozen momenten van ’transparantie’ doen voorkomen? Wakker worden!

  15. President Abdel Fattah al-Sisi heeft in Egypte een week van nationale rouw afgekondigd na de moord op 21 koptische christenen. De 21 werden in Libië onthoofd door strijders van IS.

  16. Door dik en dun supporter zijn! Bij winst en verlies! Wel een beetje jammer om zes punten weg te geven aan Deventer. Zij hadden ze ook hard nodig degradatiekandidaat! 😛

  17. Bericht door 22, op 15 februari 2015 21:10
    @ Ik zal maar niet herhalen wat er vandaag gezongen werd door het gehele uitvak. Was heeeel respectvol naar al die vaders en moeders met kinderen op de FP tribune. Nee respect behoor je over het algemeen te verdienen Observer en dat hebben ze nog lang niet.

    Ga nou niet doen alsof dat een specifiek go ahead kwaaltje is. Als je dat soort dingen verkeerd vind, moet je sowieso geen kinderen meenemen naar een voetbalwedstrijd. ’t Zal op noord niet minder zijn geweest.

  18. @Zwollenaarisback ik maak het eerlijk. Er wordt iemand gedrag toegerekend en daar wordt een conclusie aan verbonden, die net zo goed toepasbaar is op een andere groep. Maar dan is het anders.

    Als je geen respect hebt voor een groep vanwege wat ze zingen, moet je dat ook niet voor anderen hebben. Niet hypocriet dat wel goed vinden met kinderen in de buurt.

  19. Mike en Zwollenaarisback; Jullie hebben niets in een voetbalstadion te zoeken, met jullie opgefokte teksten. Man, man PEC heeft verloren van Go Ahead Eagles, terecht. Kan gebeuren, jank niet zo als je club een keer verliest. Benamingen als Gayventer, tjonge wat volwassen zeg. Ga klaverjassen ofzo. En nee, ik ben geen Go Ahead-aanhanger.

  20. Waarom komen die gasten ?berhaupt naar het stadion!!??

    Om zich lekker vol te bikken en te drinken voor een paar duizend Euro per seizoen en te acteren of ze captains of industry zijn.

  21. Haha, Zwollenaarisback, zonder dat “businessvolk” was PEC allang gierend failliet geweest. Wat een onzin kraam je uit zeg, de frustratie van die nederlaag is wel erg groot zeg.

  22. 3 punten weggeven aan een ploeg die er wel voor wilde gaan. Slappe hap en nijland laat zich verleiden tot zon domme actie.

    Ben benieuwd idd als de glans er zo af is waar we aan het einde van het seizoen staan.

  23. Goed, het was een pijnlijke nederlaag en Zwolle heeft wel degelijk de kansen gehad, met Necid in de spits hadden we waarschijnlijk ‘gewoon’ met 3-1 gewonnen. Lichtpunten waren Brama die zeer hard werkte (maar wel snelheid tekort komt), Saymak die meteen weer voor veel diepgang zorgt en Babalj die op mij overkomt als een sterke, technische en balvaste spits. Natuurlijk is het nu allemaal even kommer en kwel, maar met een beetje geluk eindigen we dit seizoen in de top 8 en dan ben ik nog dik tevreden hoor.

  24. Als Ron Jans nu nog niet inziet dat je bij alle komende thuispotjes vanaf minuut één collectief d’r bovenop moet zitten, dan stel ik voor om voorafgaand aan de wedstrijden het communitysinging in te voeren, waarbij alle PEC-spelers op de middenstip uit volle borst mee moeten zingen. Dat schept een band met de 12e man.

    Zoals PEC gisteren thuis acteerde, vind ik een blamage richting de 12e man: van inzet was geen sprake, zelfs niet na dat doelpunt…

    Gezien de kwaliteiten van onze spelers, plus de stand op de ranglijst, mag iedereen ervan uitgaan dat elke tegenstander in Zwolle weet wat er na de samenzang gaat gebeuren, zodra de scheids gefloten heeft: alles uit de kast om elke wedstrijd te winnen.

  25. Jammer dat ze verloren hebben maar er zijn meer topclubs in de eredivisie die de afgelopen tijd verloren hebben .Hier komen ze wel weer overheen als ze maar elert blijven en inzetten ervoor.En laat in het vervolg de voorbarige uitslagen maar achterwege gewoon wachten tot het laatste fluitsignaal.Er wordt nooit gewonnen in Zwolle las ik hier van de week door de Eagles nou je ziet het maar weer .Hoop dat het de komende tijd weer beter gaat en de goeie spitsen er weer in staan heel veel succes

  26. Ik begrijp bovenstaande opinies, maar zie het toch iets genuanceerder. Iedere club heeft een bepaalde visie hoe ze willen spelen. Iedereen zal haarfijn het verschil van speelstijl tussen bijvoorbeeld Ajax ten opzichte van Feyenoord en Utrecht kunnen uitleggen.
    Bij PEC Zwolle wordt gekozen voor opbouwend spel, waarbij de bal moet rondgaan. Daar worden de spelers op geselecteerd, daar moeten ze goed in zijn. Het zal dan af en toe gebeuren dat er een fysiek sterke ploeg is die ook nog een keer zeer gemotiveerd naar Zwolle toekomt en vervolgens wint. Jammer, maar het zij zo. Als ik mag kiezen tussen spelen in de subtop en iets vaker verliezen van de Eagles, dan met vechtvoetbal in de kelder van de eredivisie en wel winnen van de Eagles, kies ik voor het eerste.

  27. Bericht door Leonardo, op 16 februari 2015 8:46

    Ik hoop voor je dat je gisteren niet in het stadion aanwezig was want dan heb je jezelf ongetwijfeld 90 minuten zitten ergeren aan de spreekkoren over en weer.
    Tip: ga dan ook vooral niet naar wedstrijden als Ado-Ajax of Cambuur-Heerenveen want dan sta je echt met je oren te klapperen.
    Tip 2: bij korfbal moet het nog wel vrij gemoedelijk toegaan of klaverjassen natuurlijk, maar die tip had je zelf al aangedragen.

  28. Ik wil graag via deze weg mijn medeleven betuigen met dit verschrikkelijke verlies, dat duidelijk diepe wonden achterlaat. Indien er een stille tocht wordt gehouden, overweeg ik natuurlijk ook via die weg mijn respect te betonen.

  29. @Mike70; Kwetsende spreekkoren zijn mij al jaren een doorn is het oog, horen niet bij voetbal. Het feit dat jij dat kennelijk normaal vindt zegt heel veel over jou en niets over mij. Het hoort niet, punt uit.

  30. Maar waar trek je de grens wat kwetsend is? Smijten met ziektes mag wat mij betreft flink bestraft worden maar een niet kwetsend kwetsend spreekkoor (om het maar even zo te noemen) zijn nu eenmaal gemeengoed.

  31. Liedjes zingen over de keep van den haag, de brug in deventer, dure luxe in brabant en zo nog wel anderen kon/kan ik altijd wel om glimlachen hoor.. 😀

  32. Heren, dames, kom op, niet zo overgevoelig alsjeblieft. Voetbal = emotie en dan wordt er wel’s wat geroepen. Of het nu ziektes of geaardheid of afkomst is, we weten echt wel dat het niet zo letterlijk bedoeld is. Straks mag er helemaal niets meer geroepen worden. Voorbeeld: ik zou het zeer beschaafde ‘het is stil aan de overkant’ hele gevoelig kunnen uitleggen. Heb een oom gehad die een ernstige aandoening aan zijn stembanden had en daardoor nauwelijks verstaanbaar was. Moeten we dat dan ook maar verbieden?
    Als dat soort dingen echt pijn doen,. ga dan fijn naar het volleybal of schaken, ook prima.

  33. Stelletje azijnzeikers!!

    Zwolle doet laatste weken wat minder, maar we beleven het beste seizoen ooit in de eredivisie!!! Komop zeg… altijd het gezeik over allerlei randzaken moet eens ophouden!:D:D

  34. Ja Ed kom dit weekend naar het volleybal, finale Nederlandse beker en de weken daarna de play-offs voor de landstitel. Ook dat is allemaal in Zwolle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  35. Vol verwachting zat ik in vak 15, hoop op 2-1, verwacht 1-1. Het kan dus helaas verkeren…2/3 van de spelers kampen met (het verwachte?) vormverlies, het uitvallen van Bram al vroeg in de wedstrijd scheelde kwaliteit en strijd, de domme reacties van Nijland en helaas ook Jans (die gelukkig openlijk het boetekleed aantrok) maakten dat ik een beetje “droevig” het stadion uitliep.
    Mannen, recht de ruggen en zorg dat we niet in een vrije val gaan terechtkomen, daar doen jullie jezelf en ook de trouwe supporters ernstig tekort mee!
    Succes met de “revalidatie”!

  36. Pardon Japser?? Had jij het laatst niet over laster of zoiets? Jij bent toch altijd van het fatsoen, vragen stellen en respect. En nu dit?Vind dit een hele bedenkelijke reactie van je!

  37. @erikvd zoals je zelf kunt lezen:
    Heren, dames, kom op, niet zo overgevoelig alsjeblieft. Voetbal = emotie en dan wordt er wel’s wat geroepen. Of het nu ziektes of geaardheid of afkomst is, we weten echt wel dat het niet zo letterlijk bedoeld is.

    En nu?

  38. @japser: begint een gewoonte te worden van je: de moraalridder uithangen en vingerwijzen en keer op keer jezelf schuldig maken aan wat je anderen verwijt.

    @Erikvd: je bedoelt waarschijnlijk deze uitspraak van onze japser toen het over de waterskibaan ging:
    Bericht door Japser, op 12 februari 2015 7:54

    @ed vragen mag, stellen niet. En dat tweede wordt, oa. door jou, hier gedaan. [/i]

    Tja, Japser gaat hier even lelijk tegen zijn eigen principes in. Maar goed, het is wel amusant om te lezen. En beroerd voor de geloofwaardigheid van japser, maar dat is dan z’n eigen schuld.

  39. Tweeslachtiger en hypocrieter kan het niet:

    Met afkomst bedoel ik dan ook niet zozeer de stad, maar de afkomst van spelers, dus zeg maar racisme smilies/smiley.gif

    En als het nu Duitsers of Belgen zijn? Of Deventenaren Of Friezen? Dat is toch ook herkomst? Of ligt dat plotseling anders? Of speel jij ongeacht het thema maar weer de racismekaart omdat dat zo fijn sociaal wenselijk en politiek correct is?

    Concrete vraag: als iemand ‘k-marokkaan’ roept is dat volgens jou waarschijnlijk racisme, dat kan. Maar als iemand ‘k-belg’ roept wat is het dan? Gaat beiden over herkomst naar mijn idee.
    Of de een roept ‘k-neger’ en de ander ‘k-rooie’. Gaat beiden over uiterlijke kenmerken dus in mijn beleving geen verschil.
    Maar ik laat me graag verrassen door jouw ongewtijfeld boeiende uitleg van wat er anders is.

  40. Oh God wat ben jij toch ook ongelooflijk vermoeiend ed. Zolang je maar in jezelf geloofd, kun je toch nog wat maken van je leven.

    /ignore

  41. ed stelt je een paar goede vragen. Waar jij blijkbaar geen antwoord op hebt @ Jasper. Behalve dan dat hij vermoeiend is. Als er één persoon is die ontzettend vermoeid , dan ben jij dat wel is mijn mening. En waarom moet je God erbij halen als fervent atheïst, kun je het niet alleen af en heb je zijn hulp nodig? ignore, ik neem aan dat je vanaf nu niet meer op hem reageert?

  42. @, Leonardo en supp. Ik heb niets in een stadion te zoeken? Dus ik moet maar accepteren dat mijn club dik en dik verzaakt voor de 3e keer tegen onze aartsrivaal? Volgens mij snappen jullie het niet helemaal. Verliezen kan gebeuren maar zonder enkele strijdlust en passie verzaak je gewoon dik en snap je het begrip derby niet! Daarnaast toon je weinig respect voor je 12e man die keer op keer uit eigen zak een kaart haalt en ook mee gaat naar uitwedstrijden (en niet een aftrekpost creëert omdat PEC nu hip is!).

    Welterusten!

  43. @Benjie ed zit weer een potje enorm dom te lullen. Hij probeert weer recht te praten wat krom is. Daar ga ik geen antwoord op geven. De vorige keer dat iemand dat hier probeerde waren 3 dagen later nog geen centimeter verder. Zijn originele post is voor mij meer dan duidelijk: ziektes, geaardheid of afkomst moet kunnen. Schelden met geaardheid of afkomst. Duidelijk.

  44. Blamage!

    Lukoki was voor mij (op de scheidsrechter na) de grootste bron van ergernis op het veld.
    Steeds weer die bal terug, waarom?
    Kreeg misschien een bal behoorlijk voor het doel en toen verzuimde de rest om er iets mee te doen.

    Makkelie kan weer veilig naar koekdorp om wedstrijden te fluiten na deze show! 🙁
    De ballenvangert van de egels heb ik minimaal twee keer met de ellebogen zien zwaaien naar Zwolle spelers, dat was geen probleem.
    Verhoek en Turuc waren ook aan het trappen en geniepig doen, ook dit was geen probleem blijkbaar.
    En er gebeurde nog wel meer dingen die eigenlijk niet door de beugel kon, maar dat is een derby!

    Nijland laat zich wel heel makkelijk uitdagen maar die rode kaart was om te lachen.
    Hij werd eerst tot twee keer toe door vd Linden om zijn nek gegrepen en daarna nog eens geblokt.
    Dan geeft ie een dauw en dat is direct rood, jaja…

    Natuurlijk onzettend balen dat v Polen er zo vroeg uit moest maar dat is geen excuus.
    Er zat niks in bij PEC als het om strijd, echte strijd gaat.

    De wissels kwamen m.i. behoorlijk te laat!
    Je staat al met 10 man op het veld en 0-1 achter en tegen de egels is het altijd alles of niets.
    Waarom dan nog een kwartier verpesten en niet ingrijpen?! 😮
    Veel te passief allemaal.

    Niettemin ziet het nog steeds heel goed uit voor Zwolle in deze competitie maar dan zal er wel nog een paar keer moeten gewonnen om in de linker rij te blijven.
    Persoonlijk zie ik het liefst de focus op de beker.
    Dat is toch de eenvoudigste weg naar Europa.

    Volgende wedstrijd weer knallen AUB!:D

  45. Eens met Specky: beker is de meest kansrijke route, zeker nu Twente behoorlijk uit vorm is biedt dit goede kansen!

    O ja, Japser: je ontstijgt het stadium van irritant. Het wordt lachwekkend en haast meelijwekkend hoe jij je op de kast laat jagen en zo zwak onderbouwd reageert. Maar eh….succes man! En als PEC zingt dat alle Eagles van de herenliefde zijn hou jij fijn je knuisjes op je oren en ga je weer fijn op WLZ posten en vingerwijzen dat PEC supporters seksistisch zijn. Klasse man, held!

  46. Seksisme heeft volgens mij een andere betekenis. De spreekkoren die ik heb gehoord van verschillende tribunes en die ertoe leidde dat de speaker omriep ermee te kappen, waren tegen Makkelie gericht. Onbezonnen. Wel een uiting van frustratie, maar het helpt je club niet.
    Ik vond Lukoki ook niet goed, traag, op de verkeerde plek en vaak niet in beweging te krijgen op enkele acties na. Vroeg me af of onze jongens last hadden van griepverschijnselen, zoals veel mensen in mijn omgeving.

  47. Stef Nijland twee duels geschorst, voorwaardelijke schorsing Jans

    Stef Nijland van PEC Zwolle heeft een schorsing gekregen van drie duels schorsing waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. De aanvaller kreeg gisteren rood tegen Go Ahead Eagles.

    Kort na rust liep Nijland tegen Jop van der Linden aan een maakte daarbij volgens de arbitrage een slaande beweging. Hij kreeg direct rood van arbiter Makkelie.

    Tijdens dezelfde wedstrijd werd trainer Ron Jans van PEC Zwolle naar de tribune gestuurd. Hij vond een sliding van Eagles-verdediger Bart Vriends te hard en liet dat aan Makkelie zien door zelf de sliding na te doen. De trainer is voor één duel voorwaardelijk geschorst met de looptijd van één jaar.

    bron: RTV Oost

  48. He wat een goed idee, maak diegene die een probleem heeft met het goedpraten van racisme belachelijk. Zegt helemaal niks over jezelf. Zet het op je CV, kijk wat de echte wereld er van vindt.

  49. Oh come on?

    Ik lever commentaar op het goedpraten van racisme en ik ben de zeikert?

    Zak er allemaal maar in. Het ware gezicht wordt getoond.

  50. Wat voetbal toch allemaal met mannen doet…

    Hoe dan ook, sneue bedoeling op het veld, slechte tactieken, een terechte rode (want ’n scheids heeft áltijd gelijk zelfs als hij fout zit) en ’n jammerlijke actie van Jans, die beter weet/zou moeten weten.
    Hoe dan ook: van de fouten leren en op naar de volgende match.

  51. Weet je japser, wat mensen stoort is niet eens dat je commentaar levert. Wat mensen stoort, is meer de hypocriete,moraalridderige en vingerwijzende manier waarop je dat doet .Ook de kinderachtige manier waarop je reageert als mensen het niet met je eens zijn is een beetje zielig. En Ed gedraagt zich vaak als een lompe hork, maar hij gaat de inhoud niet uit de weg ,ook niet als hij kritiek krijgt van mensen zoals jij. Soms/vaak is dat irritant, maar op een weblog gebeurt dat nu eenmaal.

  52. Oh come on?

    Ik lever commentaar op het goedpraten van racisme en ik ben de zeikert?

    Zak er allemaal maar in. Het ware gezicht wordt getoond.

    Dat deed je niet, je stelt de zaken weer eens verkeerd voor. Ik gaf aan dat je soms moet relativeren wat je in een stadion hoort. En jij vertaalt dit naar een pleidooi voor racisme?
    Je probeert te scoren door het verdraaien en ontkennen van feiten. Dat vind ik achterbaks gedrag.
    En vervolgens ga je vragen over de definitie van afkomst en je tweeslachtige benadering van racism ook nog eens uit de weg in plaats van erop in te gaan, exact wat Erikvd stelt. Dat vind ik laf.

  53. Dat deed je niet, je stelt de zaken weer eens verkeerd voor. Ik gaf aan dat je soms moet relativeren wat je in een stadion hoort.

    In sommige gevallen wel, maar andere niet.

    B.v. niet: alles met K en gasthema’s, WW II etc.
    Wel, tegenpartij die van de herenliefde zijn, kan ludiek zijn
    Niet: Turuc na 1 minuut al een gebroken been wensen zoals elders al gememoreerd.

    En verder denk ik dat ieder weldenkend mens wel aan kan voelen wat wel en niet kan. Hoewel ik dus wel betwijfel, als ik de reacties op diverse internet voetbalfora lees, of dat er genoeg zijn, maar dat is iets voor statistici.

  54. Goed, ondanks de toon, doorbreek ik mijn ignore.

    Hoe ik het zie, ik zei het volgende:

    Bericht door Japser, op 16 februari 2015 14:52
    Ziektes, geaardheid, afkomst, dat soort zaken. Zeg maar ziektes en discriminatie.

    Bericht door Japser, op 16 februari 2015 15:11
    Met afkomst bedoel ik dan ook niet zozeer de stad, maar de afkomst van spelers, dus zeg maar racisme smilies/smiley.gif

    Dat zijn naar mijn mening, hele heldere posts. Ik keur daarin spreekkoren waarmee je een speler homo of kutneger noemt af. Als je iemand uitscheld voor homo of kutneger, zijn dat volgens de Nederlandse wet (ook volgens de VN overigens), strafbare feiten. Daar wil ik ook verder niet over in discussie gaan, dat wat ik noemt is gewoon terug te vinden in de grondwet.

    Vervolgens zegt ed:

    Bericht door ed, op 16 februari 2015 15:45
    Heren, dames, kom op, niet zo overgevoelig alsjeblieft. Voetbal = emotie en dan wordt er wel’s wat geroepen. Of het nu ziektes of geaardheid of afkomst is, we weten echt wel dat het niet zo letterlijk bedoeld is. Straks mag er helemaal niets meer geroepen worden.

    Gezien het opnieuw noemen van ziektes, geaardheid of afkomst, ga ik er vanuit dat die post inhaakt op wat ik heb gezegd. En dat die zaken waar ik tegen ageer, worden gebagatelliseerd.

    Is het dan echt zo vreemd dat ik denk dat ed hier racisme goed praat? Onder het mom, je moet er maar tegen kunnen dat je wordt uitgescholden om je huidskleur. Dat moet je maar kunnen relativeren. Maar zo werkt naar mijn mening (en volgens de grondwet) racisme niet. En datzelfde geldt als je andere uitmaakt voor homo (kwetsend bedoelt).

    Als hier een normaal antwoord op komt, wil ik de discussie weer oppakken.

  55. Je vergeet de helft weer. Zoals dat vaak het geval is. En daar zit nu net de kern. Zo goedkoop, je gescherm met racisme. Nog een keer de vraag: Hoe zit het met K-duitser, of K-fries? Of dikzak of rooie? Jouw overgevoeligheid voor racisme is zeer tweeslachtig. En daarnaast: als het allemaal zo ernstig is en tegen de grondwet waarom grijpt justitie dan niet in? Zijn die wellicht wat minder overgevoelig en hypocriet dan jij die zo snel mogelijk de racisme-kaart trekt, ook als het nergens op slaat?

    Overigens, wie bepaalt wat een normaal antwoord is? En welke criteria gelden daarbij? Laat me raden….

  56. @ed ik kom hier voor mijn lol, dus ja inderdaad, ik bepaal voor mijzelf wat ik normaal vind.

    Over wat racisme is, hoef ik niet te discussiëren, dat is in Nederland gewoon vastgesteld.

    Waarom justitie niet vaker ingrijpt heb ik mij wel vaker afgevraagd. Het gebeurt wel degelijk, maar lang niet altijd.

    Maar goed, je gaat niet in op of je het nu wel of niet ok vindt, dat supporters racisme en soortgelijke discriminerende (homo) teksten gebruiken. Wil je dat nog doen?

  57. Ja hoor, Jasper overtreft zichzelf.” Dat is in Nederland gewoon vastgesteld”. Bedoel jij nu discriminatie of racisme? En waarom weiger jij de concrete vragen van Ed te beantwoorden? Dat vind ik niet normaal. You’ re out, Japser. Maar dat wist je volgens mij al lang;)

  58. @Erikvd ja dat is vastgesteld in de wet. Discriminatie en racisme beiden. Ik heb gezegd dat ik niet in ga daarop, want ik ga geen discussie voeren over iets wat vastgesteld is. Zijn concrete vragen kan hij prima zelf beantwoorden met een paar minuten zoeken. Ik ben Google niet. Daarom beantwoord ik zijn vraag niet.

  59. @Japser: ik vind het prima dat ze dat doen. Zo, wat ben ik nu een racist! Net zoals ik het prima vind dat ze ‘k-boeren’ roepen naar Zwollenaren. Zie mij eens discriminatie goedkeuren! Weet je, het doet me helemaal niets. En weet je wat bijzonder is? Ik ga regelmatig met twee vrienden naar het voetbal. Eén daarvan is Surinamer en nogal neger. Ik heb hem ’s gevraagd naar hoe hij het ervaart als er oerwoudgeluiden gemaakt worden of ‘aap’ wordt geroepen. Zijn antwoord (lachend): “Joh, de ene keer is het een k-neger, maar als een neger een goal scoort voor hun club aanbidden ze hem.” Dit wil niet zeggen dat alle negers er zo over denken, maar dan geldt het racisme-of discriminatie-stickertje (inderdaad interessant onderscheid, Erikvd) voor alle bevolkingsgroepen, dus ook kleine spelers, lange spelers, etc. Spreekkoren en beledigende teksten roepen horen bij het spelletje. Kun je veel van vinden maar het is zoals het is. Als je daardoor emotioneel uit balans raakt en wat overgevoelig bent (zoals jij) moet je jouw waarheid en het door jouw gewenste gedrag niet opleggen aan anderen, dat is een zeer naar trekje van je. Ga dan gewoon niet naar voetbal, maar blijf lekker ontwijken en wegdraaien op WLZ.

  60. Fijn dat je het nu eindelijk gewoon durft toe te geven. Als je dat gelijk hadden gedaan, waren al deze posts van iedereen niet nodig geweest.

  61. Eigenlijk zouden de Egels zich ook moeten schamen dat ze nu pas van PEC winnen, sinds 1982!!! En dat ze het dan zo groots vieren verraad direct hoe belangrijk PEC voor ze is! Dat is dan wel weer schattig.

  62. Jasper, Ed heeft zijn punt al direct duidelijk neergezet. Dat jij je vervolgens vastdraait in je eigen versprekingen, het ontwijken van vragen, valse beschuldigingen en overgevoeligheid moet je bij jezelf houden. Maar zelfs dat leg je bij een ander neer. Ik zei het al, je zet jezelf steeds hopelozer voor schut.

  63. Twee coaches hebben blijkbaar geschiedenis geschreven. De een heeft een schaal en een beker op de plank staan en de ander 3 punten van een uitwedstrijd na tig jaren die hij ergens anders in kan steken.
    Do the math….

  64. @Erikvd als jij nou eens voor jezelf gaat praten ipv de meeloper uithangen. Kom eens met een originele mening.

    Overigens:
    vastdraait: nope
    versprekingen: nergens te vinden
    ontwijken van vragen: nee hoor
    valse beschuldigingen: ook niet
    overgevoeligheid: ja dat klopt, krijg jeuk van ed

  65. Laat ik vooropstellen dat ik diep respect heb voor wat PEC presteert, maar soms zit het mee en soms zit het tegen.

    Bij deze wil ik Ron Jans citeren: ⤽Ik heb altijd een bepaalde sympathie gehad voor GA Eagles. Maar we hebben er ook weer alles aan gedaan om GA Eagles in de eredivisie te houden. En dat kan niet de bedoeling zijn van de IJsselderby.⤝

    Maar laten we eerlijk zijn, wie in Zwolle/Deventer zou deze derby willen missen? 8)

  66. Er waren tijden dat de derby de enige mooie wedstrijd was in het seizoen met de wedstrijden tegen jullie in de na competitie natuurlijk als mooiste.
    Toen leefde het veel meer. we hebben veel nieuwe spelers supporters er bij die deze tijden niet hebben meegemaakt.
    Die kijken qua gemakzucht naar de statistieken en dachten jullie op te rollen.
    Ik haat nogsteeds alles wat er uit jullie stad komt maar zonder jullie missen we wel de echte Overijsselse derby ook al is die glans van vroeger er nu wat af.

  67. Ik niet, real eagle. Dat is precies de troost van deze smadelijk verloren wedstrijd.:)
    Het viel me voor de wedstrijd al op dat er veel reacties kwamen met dat PEC moest winnen en dan in hoofdletters geschreven. Dat kwam zenuwachtig over. Alsof een aantal dit echec al voelden aankomen. Ik vind het doodzonde dat we de reeks van jaren hebben doorbroken, maar het is realiteit en dus moeten we ermee dealen.

  68. De wil om te winnen zal bij de gehele club volgend seizoen wel duidelijker aanwezig zijn door deze 2 nederlagen, laat dat dan iets positiefs zijn waardoor het nog meer gaat leven.

  69. 1stejohn, is het woord ⤽haat⤝ niet wat overdreven, dat woord wordt alleen gebruikt door ⤽hooligans⤝. Gezonde rivaliteit is in deze beter op zijn plaats, en past ook beter bij de derby. Maar voor de zes ⤽geschonken⤝ 🙂 punten dit seizoen, zijn ze jullie in Deventer bijzonder dankbaar, want het is tot nog toe ⤽billenknijpen⤝.

    Dame, fijn dat je het buiten de ⤽politiek⤝ een keer met mij eens bent. Maar dezelfde druk van winnen, werd ook in Deventer op de spelers gezet. Inherent aan het sfeertje voor de derby.

  70. @real eagle och de opmerkingen die ik heb gekregen omdat ik mijn vriendin (nu vrouw) uit Deventer heb gehaald (en andersom, zij haar kerel uit Zwolle) doen me nergens meer om verbazen. Gewoon hele normale, niet domme mensen die vervallen tot barbarisme, puur omdat iemand uit een andere stad komt. Heerlijk om ze dan te gaan stangen ;D

  71. Het gekke is dat Deventer en Zwolle veel gemeen hebben. De rivaliteit is leuk, geeft ook iets extra’s aan de wedstrijd, maar de bottom line moet toch zijn dat het een sportieve strijd is, en geen vijandschap.

  72. Inderdaad zeg… Wat een verschrikkelijk irritant, lastig en door blijven zagend/zeurend figuur zeg. Vanaf een uur of 6 in de ochtend tot ’s avonds laat blijven drammen op een weblog. Vindt je vrouw dat wel goed jappie?

  73. Bericht door Japser, op 17 februari 2015 19:53
    Heerlijk om ze dan te gaan stangen

    En daar is het jou dus alleen maar om te doen.

  74. @JeanRouseau: jij slaat de spijker op z’n kop. En stangen is tot daaraan toe, maar uit de manier waarop blijkt zo veel frustratie dat het zorgwekkend zielig begint te worden.
    O ja, @ allen: wij zijn meelopers, want we hebben kritiek op Japser. Zo werkt dat in zijn enge wereldje;)

  75. @Japser, als je hoopt dat je van mij ⤽steun⤝ zal krijgen, moet ik je teleurstellen, ik krijg ook een ⤽zaadhoofd⤝ van jouw geneuzel. Volgens mij gaat/ging het hier om het becommentariëren van een voetbalwedstrijd, en niet over al de door jou bijgesleepte randverschijnselen, als racisme/discriminatie e.d.

    Als je graag wilt ⤽zeuren⤝ over allerhande onderwerpen, die min of meer gerelateerd zijn aan politiek, ben je bij deze uitgenodigd op het politieke log.

  76. @JJR soms hier op WLZ wel. Maar nu niet, in dit geval begon het met een hypocriete opmerking richting de fans van Go Ahead Eagles waar ik een mening over heb. En blijkbaar ben ik dan de enige die geen mening mag hebben en ook de enige die niet offtopic mag. Raar.

    Mag ik al mijn tegenstanders er aan helpen herinneren dat jullie net zo hard offtopic lullen? Niemand, maar dan ook niemand is verplicht om mijn posts te lezen, laat staan er op te reageren. Als je het echt zo vervelend vindt dat ik hier post, dikke pech. Ik vind dit nog steeds een toffe site, waar ik mijn eigen mening kwijt kan. Het is alleen zo jammer dat er hier zoveel mensen zitten die er voor kiezen om het met alles oneens te zijn wat ik zeg.

  77. @ Japser. Eigenlijk geen zin om alles te lezen, op welke opmerking doel je hier

    een hypocriete opmerking richting de fans van Go Ahead Eagles waar ik een mening over heb.

    ?

  78. Op mij komen de reacties anders even dwangmatig over…:) Spreekkoren zijn onderdeel van de sfeer, elkaar jennen mag en hoort erbij, maar ik meen dat er toch ook grote overeenstemming is over teksten die buiten de orde zijn. Misschien blijft Jasper erover drammen, maar ik hoop toch niet dat de meeste anti-Jasperreageerders vinden dat alles gezongen moet kunnen worden.

  79. Bericht door dick, op 17 februari 2015 22:16
    Hmmm, altijd een genoegen om met een vrouw te praten. Dwangmatig of niet.

    Sorry off topic :D:D:D;)

  80. Kick jij niet van een podium D erk? Zal je eerlijk zeggen, zou geloof ik niet zo 1,2,3 op een fysiek podium durven. Laat mij de aarde maar gebruiken als podium. Heb ook geen belang bij een digitaal podium.

  81. Bericht door Japser, op 17 februari 2015 22:11
    Mag ik al mijn tegenstanders er aan helpen herinneren dat jullie net zo hard offtopic lullen? Niemand, maar dan ook niemand is verplicht om mijn posts te lezen, laat staan er op te reageren

    Waarom ‘dwing jij een ander dan wel om op jou ‘denkwijze’, mening te reageren?

  82. Bericht door JeanJacquesRousseau, op 17 februari 2015 20:02
    Bericht door Japser, op 17 februari 2015 19:53
    Heerlijk om ze dan te gaan stangen

    En daar is het jou dus alleen maar om te doen.

    Je slaapt de spijker op de kop.

    😉

  83. Dick, google eens op hem met de juiste woorden, dan weet je genoeg.
    Huilie hulie doen over muntjes die in Zwolle veranderd werden omdat hij een trauma overgehouden heeft dat die ze telkens thuis liet liggen als die weer eens op vakantie ging naar een eiland. Ja twee jaar later en pfff wel 60 euro waarde ahhh zielie toch, get a live.

    Het is gewoon een troll that’s it

  84. Ik laat hem ook gaan Dame, pest aan hem heb ik niet soms is die ook wel leuk maar het zoeken van hem naar een aanval zoals JJR al aangaf, en Jasper zich eigen versprak is de werkelijke Jasper.

    Zoeken naar bv real eagle, JJR en soms jou om steun tsja, hij kan zijn eigen boontjes toch wel doppen, immer komen die uit het zaad wat hij gezaaid heeft.

    Zo nu klaar met thema Jasper

  85. Geeft het een overwinningsroes dat Jasper zijn account aan het opruimen is? Ik vind het triest dat iemand met een afwijkende mening zo op de persoon aangevallen wordt dat hij de handdoek in de ring gooit.

  86. @Dame: ben het met je eens dat een afwijkende mening een weblog juist boeiend, leerzaam en enerverend maakt. Ik denk dat het meer de manier van reageren is die Japser de das om heeft gedaan. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik regelmatig boeiende confrontaties met hem heb gehad. Wat hij leuk deed was interessante vragen stellen. Waar hij moeite mee had was interessante vragen van anderen (die het niet met hem eens zijn) beantwoorden. En ja, dan krijg je het vanzelf moeilijk. Daarnaast hadden zijn posts in mijn beleving vaak een (te) hoog betweter-gehalte waarbij hij juist degene is die de persoonlijke aanval inzet. Ook niets mis mee, maar dan kun je weerstand verwachten en dan is het handig als je daar ook inhoudelijk sterk op reageert. En daar ging het vaak mis bij Japser. En de handdoek in de ring gooien is nu juist precies wat hij ook vaak in discussies doet: weglopen als het lastig wordt. Samengevat: matige communicatieve vaardigheden, een gebrek aan inhoud en een snel gekrenkt ego. Maar dit is slechts mijn interpretatie van het webloggedrag van Japser. De kans is groot dat anderen daar heel anders over denken, prima ook! En heel eerlijk: misschien gaan we hem ook nog wel missen;)

  87. Overigens realiseer ik me dat dit wel erg off topic is. Onderwerp is: PEC verliest de IJsselderby. Lijkt nu meer op: Japser verliest de WLZ-battle;). Maar….ben blij dat de admin dit laat doorlopen, het is toch wel iets dat velen bezighoudt.

  88. Wie verliest en wie wint is mij niet geheel duidelijk, ed. Is het verliezen wanneer je er geen zin in hebt dat er en masse de aanval op jou als persoon wordt ingezet? Of dat mensen je gaan googlen en dat hier op WLZ zetten?
    Ik heb gisteren deze hele discussie nog eens gelezen en krijg toch de indruk dat het niet zozeer de inhoud van zijn reacties betreft maar de persoon die het schrijft die maakt dat een hele groep zich tegen hem keert.
    Dat vind ik sowieso al laakbaar: om met zijn allen over elkaar heen struikelend, de een nog grappiger dan ander, iemand aan te vallen. Ik heb een hekel aan groepsgedrag. Zie ook niet het nut van reageren op iemand waar je de pest aan hebt. Zelf vermijd ik dat. Maar goed de moral majority zal zich wel de winnaar voelen, zoals altijd.

  89. @Dame: oorzaak en gevolg kun je hier niet los zien. Op een weblog zijn inhoud en persoon nog meer met elkaar verbonden als in real life. Logisch ook: als je je mening geeft (inhoud), geef je die als persoon. Als er dan meerdere mensen zich storen aan de manier waarop je dat doet (en daar ‘en masse’ op reageren) KUN je je afvragen welke rol je daar zelf in speelt en wat het effect is van je communicatie. Je kunt er ook voor kiezen om de oorzaak buiten jezelf te zoeken en je account te ontmantelen. En daar kiest Japser voor. Maar dan gaat het niet over verliezen of winnen, maar over het vermogen tot zelfreflectie…

  90. De Eagles hebben gewonnen en de vrijheid van meningsuiting verloren.:(
    @ed ook voor de “meerderheid” is zelfreflectie een heilzaam middel. Gesterkt door de groep zal dat er helaas wel niet in zitten.

  91. @Vincent: helemaal eens wat je stelt over zelfreflectie van de meerderheid. Daarvoor is het open houden van de communicatie wel een eerste vereiste. En met boos weglopen zoals Japser nu doet wordt dat een lastig verhaal…

    Maar b.o.t.: jammer, die IJsselderby, maar dit geeft wel weer een extra dimensie aan de derbys voor het volgend seizoen. Heb er nu al zin in;)

  92. Hoe weet je dat Jasper boos is, ed? Hij kan er gewoon genoeg van hebben. Zo inspirerend zijn de reacties op hem niet. Ik zie bij jou ook vaak interpretaties van wat iemand zegt, selectief er zinnen uithalen en daarop doordrammen. Op een gegeven moment gooit je discussiepartner dan de handdoek in de ring. Niet omdat hij het met je eens is, maar omdat het nergens toe leidt.

  93. @Vincent: goeie vraag. Is inderdaad mijn uitleg en interpretatie. Gebaseerd op de toon van zijn reacties als hij kritisch werd benaderd door andersdenkenden. En of hij nu boos, verdrietig, gekwetst of teleurgesteld is, het leidt er allemaal toe dat hij er blijkbaar genoeg van heeft. Zoals velen genoeg hadden van Japser. Dus in die zin is dit een logisch gevolg.

    Je benoemt dat ik ook interpreteer, er selectief zinnen uithaal en doordram. Klopt voor een groot deel, ik ga de inhoud niet uit de weg en ben niet zo zelfingenomen dat ik dan maar heel snel stel dat het nergens toe leidt. Want soms is dat het geval, maar Japser gebruikt het te pas en te onpas als iemand het niet met hem eens is.
    Maar wat mij betreft genoeg over Japser. Hoop dat’ie snel een forum vindt met gelijkgestemden.

Reacties zijn gesloten.