Nomineren voor de Zwolse Groene Prijs

Zwolle – Tijdens de speciale editie van het politieke café Linke Soep XL op vrijdag de dertiende zijn door aanwezigen de eerste kandidaten genomineerd voor de Zwolse Groene Prijs 2015. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding voor mensen of organisaties die zich bijzonder inzetten voor groen en duurzaamheid in Zwolle. Nominaties kunnen voor 1 maart worden gemaild naar fractie@groenlinkszwolle.nl.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving. Tot 1 maart kunnen Zwollenaren en Zwolse organisaties worden genomineerd voor de prijs.

Wie iemand wil opgeven die een ‘groen lintje’ verdient, kan een e-mail sturen met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie. Als je iemand nomineert, krijg je uiteraard een uitnodiging voor de feestelijke uitreiking begin maart.
Stuur je nominatie voor 1 maart a.s. naar fractie@groenlinkszwolle.nl.

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks bepaalt uit de aangedragen nominaties, op basis van aantallen en aangedragen argumenten, aan wie dit jaar de Groene Prijs toekomt.

De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen, afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. In 2015 wordt de prijs voor de negentiende maal uitgereikt.

Vorig jaar ging de Groene prijs naar de Zwolse afdeling van de Fietsersbond. Eerdere winnaars waren onder andere ‘schooltuinmoeder’ Eva de Vries bij basisschool De Vlieger in Stadshagen (2012), Weblog Zwolle natuurfotografe Ank Pot (2007). Hib Anninga (Beeldenpark Anningahof, 2004), Eddy te Rietstap (eigenaar Cycloon Fietskoeriers,
2002), Harry Pierik (stadstuin, 1999) en Jaap Mikkers (Afvalmuseum, 1996).

Artikel delen: