LAB1870 zoekt muzikaal en zangtalent

Zwolle – LAB1870, een muzikaal experiment tussen jong en oud, is op zoek naar muzikaal en zangtalent onder jongeren t/m 18 jaar en senioren vanaf 70 jaar! Na het grote succes van de afgelopen twee edities, zal er vanaf maart een nieuwe versie worden gestart. De insteek is om jongeren en ouderen samen te brengen in de setting van een muzikaal avontuur.

Oftewel, laten zien dat ouderen en jongeren prima kunnen samenwerken en dat beide generaties samen tot veel in staat zijn. LAB1870 is een initiatief van het Van der Capellen scholengemeenschap, Meander college, Driezorg, poppodium Hedon en Glimlachproducties. Sommige jongeren zijn op zoek naar een bijzondere muzikale uitlaatklep; ouderen daarentegen hebben soms jaren geleden hun muziekinstrument ‘in de wilgen gehangen’. In LAB1870 worden beide groepen uitgedaagd om hun muzikaliteit weer op te pakken. Het plezier dat gedurende het proces ontstaat èn het avontuur om straks met elkaar op het podium te staan, is de basis voor de inspiratie van zowel jong als oud.

Bedoeling is om, tijdens het vijf maanden durende project, minimaal vijf shows te doen voor publiek. De optredens zijn onder andere op scholen, in woonzorgcentra en andere speciale locaties, zoals de vrouwengevangenis en het Seniorenfestival – als onderdeel van het Bevrijdingsfestival Overijssel – op 5 mei, op locatie Nooterhofpark in Zwolle. Voor onder andere het realiseren van deze optredens is de organisatie nog volop bezig met fondsen- en sponsorwerving.

Zowel koor als band staan onder professionele begeleiding van muziekdocent Wouter de Goeij, van onder andere popschool Grandesco. Naast de individuele thuisopdrachten zijn er eveneens wekelijkse gezamenlijke oefenmomenten. In eerste instantie zullen koor en band aparte begeleiding krijgen. De repetities voor het koor zullen plaatsvinden op maandagen van 15.30 uur tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Fermate in Holtenbroek. De bandrepetities zijn op vrijdagen van 17.00 uur tot 18.30 uur in de Van der Capellen Scholengemeenschap. Op den duur zullen koor en band worden samengevoegd en repeteren op de genoemde vrijdagen.

Wilt u of jij ook meedoen met LAB1870? Meld u/je dan vóór 5 maart a.s. aan bij de balie van de Van der Capellen scholengemeenschap (Jennifer Diepman), de recepties van alle Driezorg-locaties of via de website www.lab1870.nl. Bellen kan ook naar de coördinator van het project, dhr. Richard Jongetjes (Glimlach Producties), tel. 06 – 10 51 41 01.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Flut nieuws laatste tijd op weblog zwolle. Waarom geen aandacht bv laatste weekend cafetaria domino? Ivm overlijden ouders stopt deze zwolse cafetaria. Nee alsmaar over voetbal of flut verenigingen en zangkoren enz.

  Jammer


  ⚠️ Meld

 2. Ja, ik mis ook wel het echte zwolse nieuws. Misschien niet op weblogzwolle omdat daar iedereen die iets te melden heeft zelf de stukjes tekst en de foto’s aanlevert?

  Vandaag met mijn kinderen naar Domino geweest om een laatste patatje te eten. Pure nostalgie. Vroeger vrijdagmiddag na schooltijd, eerst even een patatje bij Domino en dan SELA in. Mooier kon je het weekend niet inluiden.

  Op facebook leeft het afscheid van Domino wel, Ruud28. Misschien een kleine troost voor jou.


  ⚠️ Meld

 3. @hoekumpet, Domino heb ik ook goeie herinneringen aan. Een heerlijk ras- patatje hadden ze onder andere. Met mooi weer lekker op het terrasje smullen van je frietje. Nostalgie inderdaad.


  ⚠️ Meld

 4. Domino sluit!!! Tjonge!!, nee, maar dat is pas Wereldnieuws!! hebben jullie CNN er al bij geroepen? Jullie bewijzen toch telkens maar weer dat Zwolle een dorp met dorpse bekrompenheid is. haha;);)


  ⚠️ Meld

 5. Jammer observer, vanwaar keer op keer je overdreven en hoogmoedige westerse uitspraken? Dat je hier ?berhaupt op deze site kijkt zegt genoeg over jou.
  Na 35 jaar Domino zijn de eigenaren vrij kort achter elkaar overleden op te jonge leeftijd, een beetje respect is wel op zijn plaats!


  ⚠️ Meld

 6. Ik westers??..ben geboren Zwollenaar hoor, en de droevige aangelegenheden bij Domino zijn al uitgebreid in het nieuws geweest.
  Wees toch eens blij met mensen die nieuwe initiatieven oppakken zoals muziek maken met jongeren en ouderen in plaats te gaan zitten mijmeren over “vrogger” met een patatje met….
  Ik vond trouwens die Domino patat van geperste aardappelpuree niet echt lekker. brrrr.  ⚠️ Meld

 7. Blijft bijzonder dat wanneer een paar mensen hier reageren op, volgens jou, dorpse wijze, heel Zwolle ineens een dorp is met dorpse bekrompenheid. Dat noemen ze generaliseren!


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door Zwollenaarisback, op 16 februari 2015 21:53
  Na 35 jaar Domino zijn de eigenaren vrij kort achter elkaar overleden op te jonge leeftijd, een beetje respect is wel op zijn plaats!

  Helemaal mee eens, mensen die zoveel jaar getrouwd zijn krijgen hier wel podium


  ⚠️ Meld

 9. Nou Derk en Zwollenaarisback, er worden hier nog nieuwe redactieleden gevraagd, dus grijp je kans en maak laat eens zien hoe het dan wel moet?


  ⚠️ Meld

 10. Nee Observer, eigen bedrijf sorry geen tijd. Trouwens vind dat je goed bezig bent met jou vrijwilligerswerk oa de rondleidingen met thema, respect daar voor.  ⚠️ Meld

 11. ontopic: een grappig initiatief. Helaas behoor ik niet tot de doelgroep, hoewel het voor de prestaties van het koor waarschijnlijk een zegen is. 😉

  Offtopic: Op RTV Oost dit bericht over Domino met ontroerende foto:

  Emotioneel eerbetoon carnavalisten aan familie Bijkerk van snackbar Domino Zwolle

  Honderden Zwolse carnavalisten hebben bij snackbar en automatiek Domino een emotioneel eerbetoon aan de familie Bijkerk gebracht. Er werd gezongen en geapplaudisseerd voor de familie die na 35 jaar de stekker eruit trekt.

  Ze kwamen met vele honderden en het applaus moet tot in Oeteldonk te horen zijn geweest. En dat allemaal voor de familie die tientallen jaren de snackbar runde. Vader en moeder Bijkerk, de uitbaters van Domino, overleden recent kort achter elkaar. De vier zonen Mark, Tom, Patrick en Roy deden de snackbar dit carnavalsweekeinde nog één keer open. “En dan is het Zwolle op z’n best als je ziet hoe mooi, indringend en dankbaar er afscheid genomen wordt van een begrip in de stad”, aldus een carnavalist.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.