Skanfonds schenkt 25.000 aan Hospice Zwolle

Zwolle – Het bestuur van het Skanfonds heeft aan Hospice Zwolle een startbijdrage toegekend van 25.000 euro. De schenking is bedoeld als overbruggingsbijdrage ter dekking van de exploitatiekosten in de laatste maanden van 2015 en kalenderjaar 2016.

Skanfonds is een landelijk fonds dat zich sterk maakt voor mensen in kwetsbare situaties. Vanuit de visie dat ieder mens telt, wil Skanfonds mensen bewegen naar elkaar om te zien. Jaarlijks steunt het fonds meer dan 500 projecten die daaraan bijdragen met geld, kennis en energie. Op deze manier wordt zowel de kwetsbare mens als ook de samenleving als geheel versterkt.

Joop Dijkstra, penningmeester van Hospice Zwolle: "Geweldig dat het Skanfonds ons met deze mooie bijdrage wil steunen. We hebben nog veel geld nodig om Hospice Zwolle te realiseren. Daarbij gaat het met name om de dekking van de inrichtingskosten en exploitatiekosten. Bijdragen in de exploitatiekosten zijn nodig om Hospice Zwolle een financieel gezonde start te kunnen garanderen. Vanaf de opening, eind dit jaar, worden er kosten gemaakt. Onder meer voor huur, energie en salaris van de twee coördinatoren, terwijl de subsidie van het Ministerie van VWS pas na een paar jaar exploitatie ingaat. Het Skanfonds helpt dus geweldig mee aan de financiering van de kosten in de beginjaren." Voor meer informatie www.hospicezwolle.nl

Artikel delen: