Gymnasium Celeanum wint sportpakket

Zwolle – Op donderdag 19 februari ontvangt het Gymnasium Celeanum uit handen van SportService Zwolle een sportprijs in de vorm van diverse sportartikelen ter waarde van €250.

sportpakket.jpg

Het Celeanum heeft deze prijs gewonnen, omdat deze school de hoogste aantal ingevulde vragenlijsten inleverde met betrekking tot de jeugdsportmonitor. Sportcoördinator Bert Busstra: "Het Celeanum voert al enige jaren het NCO*NSF keurmerk Sportactieve School. Bij ons staan sportiviteit en de diverse vormen van sport hoog in het vaandel. Ik ben erg blij met deze prijs. Het geeft aan dat ook onze leerlingen zeer betrokken zijn bij het sportonderwijs. Dat stimuleert ons om nog meer ons best te doen voor de sport op school."

De jeugdsportmonitor is een onderzoek van SportService Overijssel naar de sportdeelname, het beweeggedrag en de leefstijl van de jeugd in Overijssel. De resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd op woensdag 5 maart tijdens ‘Het sportdebat’ in Holten. SportService Zwolle stimuleerde de deelname van Zwolse scholen aan het provinciale onderzoek door er een sportprijs aan te verbinden. En met resultaat! Er kwamen ruim 1700 vragenlijsten terug. Samen met de leerlingensportcommissie heeft het Celeanum de prijs van SportService Zwolle ten gelde gemaakt. Er zijn diverse ballen, hockeysticks, springtouwen, een ballentas en een rolnet voor tafeltennis voor aangeschaft. SportService Zwolle overhandigt aanstaande donderdag deze sportartikelen aan het Celeanum.

Artikel delen: