Dierenarts mogelijk voor rechter

Een dierenarts uit Zwolle moet zich mogelijk voor de rechter verantwoorden omdat hij weigerde een drachtige poes te behandelen die in levensgevaar was.

Volgens de Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming kon de verzorgster van de poes een benodigde keizersnee van honderden euro’s niet betalen. De dierenarts weigerde daarop de operatie uit te voeren. Uiteindelijk ging de operatie later toch door, omdat de Dierenbescherming betaalde. Voor twee van de drie katjes kwam de operatie te laat.

Bron: RTV Oost.nl

Artikel delen:
Reacties 21
 1. De inspectiedienst maakt proces-verbaal op tegen een 33-jarige dierenarts in Zwolle die geweigerd heeft een poes in levensgevaar te behandelen, omdat de verzorgster niet direct kon betalen. Het dier verkeerde in levensgevaar bij het werpen van een aantal kittens en moest een keizersnede van honderden euro??s ondergaan omdat de poes anders hoogstwaarschijnlijk zou overlijden. Omdat de verzorgster dit geld niet direct beschikbaar had, werd de operatie geweigerd.

  De verzorgster ging met de poes naar de dierenarts nadat deze een doodgeboren en misvormd jong had gebaard. Door de deskundige werd vastgesteld dat het dier uitgedroogd en uitgeput was. Er zaten nog drie kittens in de pijnlijke buik van de poes en er zou volgens de arts met spoed een echo en een keizersnede moeten worden uitgevoerd voor de som van ongeveer 400 Euro. Toen de vrouw duidelijk maakte dit niet te kunnen betalen, werd de operatie geweigerd. Ook een betalingsregeling behoorde niet tot de mogelijkheden.

  De verzorgster besloot de Dierenbescherming Zwolle te bellen, die van de dierenartspraktijk eiste dat het in levensnood verkerende dier met spoed behandeld zou worden. Tijdens de keizersnede die volgde, bleken 2 van de 3 resterende kittens ook dood te zijn. De Dierenbescherming Zwolle heeft garant gestaan voor de operatie.

  Bron: Blik op Nieuws


  Maak melding

 2. Ik zou graag willen weten welke dierenarts dat was. Een echte dierenvriend is het in ieder geval niet. Zelf heb ik ook wel eens iets meegemaakt waar ik me naderhand van afvroeg of het nou ging om het lot van mijn dier of om de portomonnee van de dierendokter.


  Maak melding

 3. ja als je naar de dierenarts gaat gaat de teller al lopen als je deur open doet .graag even weten wie die hufter is kunnen we even doorgeven aan mekaar dat we daar in ieder geval nooit meer heen gaan. >:(


  Maak melding

 4. Vuile geldwolf!!
  Ook al heb ik het niet zo op katten als dierenarts heb je een dier in nood gewoon te helpen.
  Bernard denkt echt dat als iemand niet verzekerd is en in levensgevaar is deze geen hulp krijgt?  Maak melding

 5. Waar ligt de grens. Je gaat altijd naar de dierenarts om dat het dier op een af andere manier lijdt. Moet er dan altijd geholpen worden, of is dat de verantwoording van de eigenaar. Die heeft namenlijk de verplichting om voor een dier te zorgen. Als hij/zij dat niet meer kan zal hij het dier naar het asiel moeten brengen, hoe triest dat ook is. Maar het is in ieder geval niet de verantwoording van de dierenarts. Die staat ook gewoon te werken voor zijn boterham.  Maak melding

 6. Je kunt als eigenaar altijd voor onverwachte kosten komen te staan.
  Het stuit mij tegen de borst dat een dierenarts iemand zo weg stuurt.
  Waarom wordt iemand dierenarts, toch niet alleen omdat het wel goed betaald wordt?
  Eerder las ik ook dat zelfs een betalingsregeling niet geaccepteerd werd.
  ik vind dit onacceptabel, een mens laat je niet leiden een dier ook niet.
  Gelukkig zijn er ook andere dierenartsen in Zwolle, die zich eerst om het dier bekommeren en pas later om de financiën.  Maak melding

 7. Deze dierenarts ziet met eigen ogen een dier lijden en vind het belangrijker dat de eigenaar niet kan betalen. Dan heb je geen hart. Tuurlijk sta je ook voor je geld te werken net als een ander maar dit is een zaak van leven of dood, voor dat beroep heb je gekozen en dan moet je ook die verantwoordelijkheid kunnen dragen.


  Maak melding

 8. Jammer dat de naam van die dierenarts niet bekend is… Als het de mijne zou zijn, kom ik daar nooit weer. Zo eentje kan aan mij geen cent meer verdienen met mijn dierengilde. :-


  Maak melding

 9. Die mevrouw had er natuurlijk ook voor kunnen zorgen dat haar kat NIET zwanger was geworden, toch? De Asiels zitten al jááárenlang OVERVOL, misschien moet de Dierenbescherming hier nog even een goed gesprek met haar voeren? En wie weet heeft die mevrouw wel vaker betalingsproblemen bij deze dierenarts, dat gebeurt ook vaak genoeg.


  Maak melding

 10. @ mijn naamgenoot 😮
  Wie weet dit en wie weet dat…
  Al zou dat het geval zijn geweest, dan nog is het een levend wezen
  en is het zijn plicht om het dier te helpen, dat zegt het feit dat
  meneer dierenarts een proces-verbaal aan z’n broek heeft,
  maar in de eerste plaats had zijn verstand en z’n hart dat moeten zeggen.
  Van mij mogen ze hem z’n vergunningen innemen!
  Ben ook erg benieuwd wie deze dierenarts is, is er dan niemand
  die zijn naam weet of welke praktijk hij werkzaam is?


  Maak melding

 11. ik ben het wel met diana eens dat de eigenaar van de kat ook een verantwoordelijkheid heeft.dat is in mijn ogen ook zelf een probleem geval (zachtjes uitgedrukt), maar de kat opzich kan er niets aan doen ,eigenlijk zouden ze de eigenaar van de kat moeten verbieden om nog huisdieren te nemen.


  Maak melding

 12. @Roy en Natasha, Ik kan het bericht niet terugvinden, maar meen me te herinneren dat vorig jaar een Ambulance heeft ‘rijden’ te leuren langs ziekenhuizen (in Amsterdam) met een slachtoffer. Hopelijk heb ik het mis en ging het over plaatsgebrek.


  Maak melding

 13. Denk wel dat het dan plaatsgebrek was want als iemand bv in levensgevaar is dan zijn ze verplicht, heb je nou bv een liesbreuk dan zijn ze weer niet verplicht dacht ik.


  Maak melding

 14. Diana heeft zeker gelijk. De eigenaresse van de dieren moet een verbod krijgen op het houden van dieren als ze de verantwoordelijkheid niet aankan!!! (er zijn natuurlijk ook lieve mensen op hogere leeftijd die voor een diertje willen zorgen en het amper kunnen betalen met die olifantprijzen van sommige dierenartsen) Je mag toch wel verwachten dat een dierenarts wijzer is dan sommige “dierenliefhebbers”


  Maak melding

 15. Een dier in barensnood moet geholpen worden, daar is de dierenarts voor. De dierenarts moet betaald worden, daar is het baasje voor. Het is m.i niet in orde dat er boven een poes in nood een discussie wordt gevoerd over betaling. Ik heb echter wel de indruk dat het gehele verhaal niet is weergegeven, want wanneer ik met mijn huisdier bij welke dierenarts dan ook aan klop voor (nood)hulp, word mijn dier geholpen, zonder eerst over geld te praten. De ervaring van dierenarts met dit baasje zal niet goed zijn geweest. Overigens Hulde aan de dierenbescherming!!


  Maak melding

 16. Dierenarts voor rechter
  Hoe het precies zit weet ik vanhieruit natuurlijk ook niet, maar misschien heeft die dierenarts wat teveel wanbetalers gehad, en probeert hij de deurwaarder buiten de deur te houden. Bij sommige dierenartsen hangt noodgedwongen al een bordje, dat er alleen nog á contant behandeld wordt, door slechte betalers was dat noodzakelijk. Helaas was deze poes in nood de dupe hiervan.
  Beter geen dieren nemen als je niet eens een sterilisatie kunt betalen.

  Wat dierenverzekeraars betreft: dat zijn geen filantropische instellingen, ze zijn er om winst te maken, en dieren vanaf 8-9 jaar zijn al niet meer te verzekeren, is mijn ervaring.


  Maak melding

Reageer