Politie bedankt getuigen steekincident Aa-Landen

Zwolle – De politie heeft dinsdagavond 17 februari een bijeenkomst georganiseerd voor burgers die op verschillende manieren de politie hebben geholpen na het dodelijke steekincident. Het steekincident vond plaats op 2 december 2014 in een supermarkt aan de Dobbe. Deze burgers hebben meegewerkt aan het onderzoek, hulp geboden aan de twee slachtoffers en de verdachte overmeesterd nog voordat de politie ter plaatse was.

Vanwege de enorme impact en het grote aantal getuigen heeft de politie besloten om deze bijeenkomst te organiseren. De avond was niet alleen bedoeld om waardering uit te spreken, maar ook om samen stil te staan bij de ernstige gebeurtenis. Aan het begin van de bijeenkomst werd een minuut stilte gehouden voor het dodelijke slachtoffer, een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte. Zijn familie en een 57-jarige Zwollenaar die tijdens het steekincident gewond raakte waren ook aanwezig.

Zorg en aandacht
Districtschef Arjan Mengerink roemde de burgers dat zij belangeloos en met gevaar voor eigen leven hebben gehandeld en daarmee medeburgers hielpen. Iedereen die hier vanavond is heeft een rol gespeeld tijdens of na deze ernstige gebeurtenis. Er was zorg en aandacht voor de slachtoffers en elkaar. Ik ben trots op de saamhorigheid en daadkracht die jullie hebben laten zien! De genodigden kregen allemaal een blijk van waardering. Na afloop werd er nagepraat door de betrokken burgers, politiemensen en medewerkers van Slachtofferhulp Nederland.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. 0Bericht door Jansen, op 18 februari 2015 18:20
    Afronden? En de dader krijgt die nog een straf? Of kan je iemand gewoon ongestraft omleggen?

    Natuurlijk zal die gestraft worden, maar omdat die al in een soort opvang zat zal het wel in de vorm zijn van een therapie in een gesloten inrichting. Daar ga je niets meer over lezen in de media. Privacy afscherming.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.