IKEA Zwolle groots geopend

Zwolle – IKEA Zwolle heeft officieel haar deuren geopend voor het grote publiek. Aan Storemanager van IKEA Zwolle Sandra Schouten, Deputy Country Manager van IKEA Nederland Liz Young-Wilson en de burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer de eer om de nieuwe winkel officieel te openen. Het lint werd doorgeknipt met de volgende woorden van Sandra Schouten: “Een kindje is geboren”.

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_09.jpg

Voordat de winkel daadwerkeljk open ging voor het grote publiek was er een pre-opening voor genodigden. IKEA bood hier Ron Jans, als ambassadeur van Stichting Present, een cheque aan ter waarde van 10.000 euro. Ook zal het management zich een dag inzetten voor de stichting en zullen gaan helpen met het in elkaar zetten van IKEA meubelen.

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_05.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_08.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_03.jpg

Burgemeester Henk-Jan Meijer deed zoals naar eigen zeggen wat hij altijd doet en hield een speech. Hij is trots, Trots dat Zwolle de meest moderne IKEA van Nederland heeft. “IKEA is meer dan een blauwe doos, het gaat om de mensen”. Hij sloot af met een pakkende uitspraak: “Waar Zweedse en Zwolse balletjes ekaar ontmoeten, zijn alleen maar winnaars”. De burgemeester vertelde aan Weblog Zwolle dat de opening haast een emotionele gebeurtenis is voor hem. “Je bent jaren aan het praten over de komst van de winkel, en nu ineens is de winkel er en wordt deze geopend”.

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_01.jpg

De bezoekers die in flinke aantallen voor de deur hebben gewacht werden binnengehaald door een erehaag van personeelsleden. Men werd verwelkomd met een drankje en kon zo doorlopen de winkel in. Verschillende mensen hadden zich verkleed met het thema ‘Kom verkleed als een Zweed, zo kwamen er onder andere vikingen en Pipi Langkousen voorbij.

IKEA Zwolle is de dertiende vestiging van het Zweedse woonwarenhuis in Nederland. In 2006 werd voor het laatst een nieuwe vestiging geopend in Amersfoort. De nieuwe winkel heeft een bruto vloeroppervlak van 30.000 m2 en is daarmee een vestiging van middelgrote omvang. Storemanager Sandra Schouten is enorm trots op de nieuwe winkel: “In de winkel vind je wooninspiratie en oplossingen die geïnspireerd zijn op het leven thuis in Zwolle en omstreken. Ik kan niet wachten om samen met mijn team de inwoners van Zwolle en omgeving inspiratie te bieden voor een beter dagelijks leven thuis.”

Testvestiging voor de toekomst
De winkel is door de internationale IKEA organisatie aangewezen als testvestiging voor toekomstige winkelformats. Nieuw is dat de Showroom en Markethall zich grotendeels samen op de eerste verdieping bevinden. Bezoekers kunnen dankzij de compactere winkelindeling kiezen voor een gevarieerdere en desgewenst snellere winkelroute. Verder wil IKEA Zwolle ook kinderen meer betrekken in de winkelervaring. Als alternatief voor de speelruimte Småland komen er op bijna alle afdelingen speelactiviteiten voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Energiebesparing
IKEA Zwolle is niet alleen de nieuwste IKEA winkel van Nederland, maar ook de meest duurzame. Bij het ontwerp van het gebouw en de voorzieningen is zoveel mogelijk rekening gehouden met het terugdringen van het energieverbruik. Onder andere door 5.500 zonnepanelen en negen windmolens op het winkeldak en een geavanceerd warmte-koudeopslag systeem. Verder wordt er uitsluitend gebruikgemaakt van LED verlichting in de winkel, de parkeergarage en op het terrein. Dankzij het infopaneel bij de uitgang kunnen klanten in realtime zien hoeveel energie er wordt bespaard. Daarnaast heeft de winkel een speciale shop voor zonne-energie. Het aanbod bestaat uit complete systemen voor zonne-energie, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie.

Housewarming voor alle buren
Tot en met 22 februari is er van alles te doen in de winkel. Van speciale aanbiedingen en lekkere hapjes tot inspiratieworkshops en leuke activiteiten voor kinderen zoals een speurtocht. Kijk voor meer informatie over de openingsweek en de openingstijden op IKEA.nl/Zwolle.

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_02.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_04.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_06.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_07.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_10.jpg

18-02-2015_opening_ikea_zwolle_12.jpg

Artikel delen:
Reacties 40
 1. van harte gefeliciteerd stadgenoten met de nieuwe IKEA in Zwolle. En dat het de meest duurzame IKEA is blijkt vandaag ook uit het zeer grote aantal bezoekers dat op de fiets naar IKEA is gekomen!

 2. Iedereen die wacht af en denkt over twee weken ga ik wel. Hiep hiep hoera! Eindelijk open! De vlag kan uit!

 3. Gefeliciteerd,na zoveel jaren drammen als grootmacht bij de gemeente Zwolle dat je een zicht

  locatie wilt op een locatie waar niemand anders detailhandel mag bedrijven toch gelukt.Oftewel precedent werking kleinere detaillisten krijgen dit niet voor elkaar.En alles onder de noemer v werkgelegenheid nou dat valt ook reuze tegen.Hoef je echt niet links voor te zijn om dit soort dulden vd gemeente god te keuren.Maar links en recht hoor je niet!!!

 4. @roeten
  Wat een onjuist bericht. De intratuin zit er ook naast is ook detailhandel het is juist heel goed nieuws voor de stad Zwolle. Meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar! Als ik winkelier in de binnenstad was had Ik toch wel heel snel en plan verzonnen om deze mensen ook de stad in te krijgen. Iets met de woekertarieven mbt parkeren aanpakken.

 5. Ik snap wel wat je bedoelt, maar het maakt mij niet uit hoe de Ikea er uiteindelijk is gekomen @roeten. Ik ben blij dat die er eindelijk staat!

 6. Die intratuin had maar weinig klanten daar, maar nu de Ikea er naast is geopend, zal het bij hun ook een stuk drukker worden! 😀

 7. Wederom prachtplaten Harry!! Ik ben nog druk bezig ze te bewerken. Leuk om de halve WL delegatie bij elkaar te zien!

 8. Ik vind die Ikea aanbidding maar bizar….

  Dat gezegd hebbende is er verrekte weinig nagedacht over de verkeersstromen vanaf de Ikea richting Zwolle en vice versa. De gemeente heeft al borden geplaatst waarop verzocht wordt de route via de snelweg te nemen naar de binnenstad. Alsof daar iemand zich iets van aantrekt als de navi rechtdoor over de Kranenburgweg zegt….

  Je zal verdikkeme maar in Berkum wonen. Ikea verkeerchaos op de Kranenburgweg, verkeerschaos op de Boerendanserdijk bij PEC. Je kan straks geen kant meer op….

 9. WAT EEN GEZEUR ZEG. GA HAPPY WEZEN. GENOEG ELLENDE.
  HOEF MEN NIET MEER ZO VER TE RIJDEN. PFFFFFFFFF

 10. @Beestje
  Intratuin zat er al voor de Hessenpoort aan werd gelegd…kun je moeilijk dwingen om te gaan verhuizen :p

 11. @roeten, dat is ook zo. Als het een andere kleine onbekende onderneming was geweest, dan waren die daar niet gekomen.

 12. Fokker heeft ook vliegtuigen gemaakt voor de duitsers. De ns heeft ook joden per trein het land uitgereden. Zo zijn er wel meer bedrijven te noemen die fout waren.

 13. @Pedro

  Hugo Boss, Mercedes, BMW, Opel, Bayer (medicijnen en toen Zyklon B), Siemens, Kodak, Coca-Cola (fanta), IBM, Ford, Standard Oil, Nestlé, Allianz, General Electric (GE)… mot ik verder gaan? Succes met het boycotten van deze merken druif.

 14. @zonde,

  Er is zo weinig over nagedacht dat er geen enkele terugslag is op de A28 😉

  Geloof mij maar er is geen enkele Ikea zoals in Zwolle die plan A tm… klaar hebben liggen.

  Als het moet kunnen ze 2000 auto, kwijt die heb ik daar niet gezien in een keer.

  Tip voor iedereen. INGANG IS BOVEN. dus naar boven met die auto.

 15. Vanmiddag geweest.. die topdrukte is er nog volgens mij.. Er is volgens mij nog veel waar op ingespeeld moet worden.. Gelukkig waren er veel medewerkers aan wie je iets kon vragen ( uitgang is echt heel de winkel door!!).
  Parkeerplaats, overactieve traffic controllers, waaraan verschillende automobilisten lak hebben..

 16. Zelfs pendel bussen naar de ingang, Goed geregeld.
  Enne Pedro , misschien nog niet gemerkt, maar de wereld is in oorlog met een groepering, waarvan vele aanhangers hier jouw voorzien van shoarma.
  Sterkte.

 17. @veldwachter,

  Precies zoals ik had vermeld, entree boven 3e verdieping met de fiets uiteraard beneden vlakbij de lift stallen in de rekken en je neemt de lift naar boven naar de ingang.

  Trouwens, de velen die met de fiets komen moet Ikea nog wat extra fietsrekken bijplaatsen dat is nu veel te weinig.

 18. @blauwvinger
  en de auto moet je wel op de 3e verdieping parkeren? 😮

  @bernard
  Ikea is ook niet mijn hobby hoor, ik ben er ooit 1 keer in mijn leven 1 in geweest en ik heb er soms nog nachtmerries van. 😉 Ik zie wel of en wanneer ik er heen ga.

 19. De Bernard, de Henk, de Marie, de Ikea…… het is gewoon Ikea en niet de Ikea of de V&D. Bij eigennamen gebruik je geen lidwoord!

 20. Ik heb Sandra er op geattendeerd dat Zwollenaren en mensen uit die omgeving graag op de fiets komen en dat er te weinig fietsenklemmen zijn. Komt in orde hoor!

  Ook heb ik aangegeven dat ik de kannetjes met echte koffiemelk mis. Immers die zakjes poedermelk zijn cholesterol verhogend. Ikea staat toch erg voor gezond en eerlijke producten, etc.
  Wordt ook besproken………..

  Jullie hadden beter op de openingsdag kunnen komen, toen waren er helemaal geen files!:D

Reacties zijn gesloten.