Adriaan Stoet geeft aftrap gratis vioollessen

Zwolle – Vrijdag 20 februari aanstaande is er een bijzondere weeksluiting bij Jenaplanschool de Phoenix. Violist Adriaan Stoet geeft dan vanaf 11.30 uur een vioolconcert voor leerlingen en ouders. Hij gaat vertellen over de viool en natuurlijk laten horen hoe een viool klinkt.

Allerlei liedjes komen voorbij van Vader Jakob tot Shindler’s List maar ook Mieke heeft een Lammetje of Pirates of the Carribean. De leerlingen zelf worden er op een heel speelse wijze bij betrokken en kunnen ook de viool van dichtbij bekijken of er zelfs op proberen te spelen.

Dit alles vormt de opmaat voor 3 weken gratis vioolles op de Phoenix. De violen en ander lesmateriaal worden voor de kinderen tijdens deze lessen beschikbaar gesteld door de Zwolse Vioolschool. Iedere leerling vanaf 6 jaar kan zich opgeven voor deze lessen.

Adriaan Stoet is een Zwolse violist. Stoet volgde zijn eerste vioollessen vanaf 11 jaar. Nadat hij een talentvol violist bleek te zijn, vertrok hij naar het conservatorium alwaar hij studeerde bij Philipp Hirshhorn. Hij volgde diverse masterclasses bij violisten als Viktor Liberman en Ruggiero Ricci.Hij nam diverse albums op, waaronder een cd met violiste Emmy Verhey. Hij won door zijn imitatie van André Rieu de Play Back Show op televisie. Verder speelde Adriaan Stoet met de pianist Jan Vayne. Met pianist Tjako van Schie bracht hij een cd uit met jiddische muziek uit de ghetto’s en concentratiekampen. Tegenwoordig doceert Stoet op de muziekschool en het conservatorium te Zwolle en doceert hij talenten op de door hem opgerichte Zwolse Vioolacademie, eveneens in Zwolle.

Artikel delen: