Laatste wielerseizoen voor Loes Gunnewijk

Zwolle – Wielrenster Loes Gunnewijk (34) is bezig aan het laatste jaar in haar actieve carrière. Dat heeft ze donderdag bekend gemaakt. Gunnewijk, woonachtig in Zwolle en afkomstig uit het Achterhoekse Rekken, rijdt momenteel voor het Australische UCI-team Orica-AIS. Voor die ploeg reed ze ook in de afgelopen drie seizoenen. In haar carrière werd Gunnewijk onder meer Nederlands kampioene op de weg en in de tijdrit. Ook won ze de World Cup Drenthe en etappes in vooraanstaande koersen als de Giro Rosa, de Tour de l’Aude en de Holland Ladies Tour.

Gunnewijk vindt het een mooi moment om afscheid te nemen, juist nu ze in haar vijftiende jaar in het peloton nog altijd goed mee kan doen met de top. "Ik wil stoppen op het allerhoogste niveau en bij deze ploeg", zegt ze. "Ik heb het hier super naar mijn zin gehad. Na veertien jaar kan ik terugkijken op een heel mooie carrière. Ik wil er graag uit met een mooi jaar en voor mijzelf ben ik er nu uit dat dit dat jaar gaat zijn."

Welke koers uiteindelijk haar laatste zal zijn is voor Gunnewijk nog niet duidelijk. "Vooralsnog is de WK ploegentijdrit de laatste wedstrijd op mijn kalender, maar ik hoop een plaats in de selectie voor de wegwedstrijd af te dwingen. Dat is nog wel een doel. Daarnaast blijft het NK bijzonder, wil ik me graag laten zien in de voorjaarsklassiekers en richten we ons met Orica-AIS zeker op de WK ploegentijdrit. Wat ik vervolgens na mijn carrière ga doen weet ik nog niet, maar ik heb voor sportmanager gestudeerd en blijf hoe dan ook actief in de sport. Dat vind ik gewoon het mooist."

Artikel delen: